Page 1

” Jag har alltid varit väldigt sportig” I somras spelade Linda Lindorff in både ”Bonde söker fru” och ”Farmen”. För att hinna med så många lata dagar med familjen som möjligt mellan ­tagningarna skippade hon gymmet och satsade på effektiv löpträning i stället.

V

TEXT: frida anter FOTO: MIKAEL SJÖBERG, ROGER VIKSTRÖM, YLWA YNGVESSON, jacob lindorff

i ser henne redan som program­ledare för ­höstens säsong av det populära ­dejtingprogrammet ”Bonde söker fru” där kärlekstörstande bönder får hjälp på traven i jakten på den rätta. Hon ­kommer också att dyka upp i ­nypremiären av dokusåpan ”Farmen”. Bakom de båda programmen ligger en sommar av hårt jobb med inspelningar som har avlöst varandra. Första gången vi pratas vid sitter Linda i bilen på väg upp till Hedemora för att spela in ­”Farmen”. – Jag åkte hem i går kväll för att äta middag med min man och pussa på mina barn. Nu är jag på väg tillbaka igen. Den här veckan är det lite extra mycket jobb. Hemma med maken Jacob och dött­ rarna Wilhelmina, 3, och Lykke, 4, har Linda fullt fokus på familjen.

”När jag är ­ledig från inspelningen­ försöker jag att inte tänka på ­programmet alls.” – Då ser jag till att vara helt ledig. I helgen åt vi frukost ute i trädgården med nybakta scones. Sedan hann jag med att pyssla lite i trädgården innan vi åkte och badade. På kvällen gick vi på cirkus. Linda har inga problem att koppla bort jobbet när hon kommer hem. ­Under inspelningen av ”Bonde söker fru” kände hon visserligen inget större behov av det, eftersom jobbet inte stressade henne. Med ”Farmen” är det annorlunda. – När jag är ledig från inspelningen­ försöker jag att inte tänka på ­programmet alls. Det är så mycket som händer där hela tiden. Och det är inte bara ­positiva saker utan en hel del bråk där folk säger dumma saker till ­varandra. Åtta år har gått sedan förra gången

tittar tillsammans. ”Min man brukar säga att jag inte kan prata om ”Bonde söker fru” hela tiden. Men samtidigt vill han ju hänga med, eftersom jag kommer att prata om de här människorna. Vi brukar titta på programmet tillsammans.”

8

gi&hälsa

Linda var programledare för ”Farmen”, som sändes i TV4 2001–2004. Precis som då bor deltagarna tillsammans på en gård utan el och rinnande ­vatten. Där tävlar de om en halv miljon ­kronor. – Jag älskar att deltagarna lever som man gjorde för hundra år sedan. Det blir en sådan kontrast mot det ­samhälle vi har i dag där man nästan får ­hjärtklappning om man är utan ­mobiltelefon en dag. Linda har blivit lite av ”program­ ledaren i gummistövlar”. Kollegorna på TV4 brukar skämtsamt kalla henne k­analens egen ”farmer queen”, ­bonde­drottning. Att det har blivit så är ­egentligen inte så konstigt. Linda är uppvuxen i Vilhelmina i det ­natursköna Lappland. Hon tillbringade en stor del av uppväxten utomhus och trivs ­fortfarande bäst nära naturen. – Jag får så mycket mer energi av grönska och frisk luft. Det kan räcka med att gå ut i träd­ gården en stund för att få den känslan. I Vilhelmina fanns två olika­läger. ­Antingen var det hästar, kläder och smink som gällde. Eller mer grabbiga­ ­aktiviteter

Linda Lindorff  

Omslagsintervju med Linda Lindorff i GI & Hälsa 2012.

Linda Lindorff  

Omslagsintervju med Linda Lindorff i GI & Hälsa 2012.

Advertisement