Page 1

Hemma hos Emilia. ”Jag har 70 par skor som jag verkligen älskar. Sen har jag några nedgångna, som inte är så fina längre, och de får stå högt upp på skohyllan”, säger Emilia de Poret. 

Emilia tipsar! Sångerskan EMILIA DE PORET:

”Man behöver inte ha många skor. Satsa hellre på ett par riktigt bra klassiska skor i bra kvalitet som passar till allt, till exempel ett par snygga svarta lackpumps. Det är alltid rätt, går aldrig ur mode och är snyggt till allt.”

”Min stora skostorlek fick mig att börja samla” Som tonåring grämde sig sångerskan och fashionistan Emilia de Poret över sin stora skostorlek. I dag är just skor hennes stora passion med över 70 par i originella modeller. Vi fick kika in i hennes garderob! Av: Frida Anter Foto: Jörgen Hildebrandt

Emilia de Poret, 35, är känd för sin personliga klädstil och samarbetar gärna med modevärlden. I våras var hon till exempel en av artisterna som designade ett mönster för märket Liberty of Londons tygkollektion ”Liberty rocks”. Sångerskans stora modeintresse tog fart när hon var i 20-årsåldern. Det var då hon började spela in musikvideor och göra modefotograferingar. Tidigare hade det där med kläder och skor mest varit ett nödvändigt ont. – Jag har stora fötter och tyckte att det var skitjobbigt när jag var tonåring. Det är väldigt förknippat med vad som anses vara kvinnligt och inte. Jag har storlek 41–42 men pressade in fötterna i storlek 40 eftersom jag tyckte att det var så pinsamt, säger Emilia. Men till slut fick hon nog. Hon slutade skämmas och började njuta av att ha snygga skor på sig. Det fick gärna vara

höga klackar så ofta som möjligt – trots att de gör den redan långa skönheten betydligt längre. – Jag bestämde mig helt enkelt för att sluta tycka att det är jobbigt med min längd och skostorlek. Nu har jag gjort en kul grej av det i stället, säger hon.

För Emilia är skorna det absolut viktigaste i en outfit. Hon tittar ofta på vad folk har på fötterna och blir inspirerad. – Man kan nästan ha på sig vad som helst om man har ett par snygga skor till. Men vad man tycker är snyggt är ju extremt personligt. Det finns nog ingenting snyggare än ett par välanvända och snyggt slitna mc-boots. Samtidigt är det urhärligt med ett par 18 centimeter höga klackar som man knappt kan gå i. Allt har sin charm. Det har inte alltid varit helt lätt för

”Jag pressade in fötterna i för små skor.”

64

SKOR & accessoarer

Emilia att få tag på skor i rätt storlek. Störst utbud finns i USA och på nätet. Auktionssajten Ebay är en storfavorit. – Där kan man göra riktigt bra kap och hitta skor från tidigare kollektioner man inte fått tag på. Sen är det praktiskt att jag och min man har samma storlek också. Vi brukar köpa en del skor som båda kan använda, Converse-skor till exempel.

Eftersom Emilia inte hittar sin

storlek i vanliga skobutiker så ofta blev det en sport att slå till när hon väl gjorde det. Det var så samlandet började. I dag har Emilia en skogarderob som innehåller över 70 par. – Människor samlar på olika saker, jag samlar på skor. Det finns så klart de som har mycket större samlingar än vad jag har, men det är ett stort intresse som jag tycker är väldigt kul. Jag köper några par om året, men alltid så pass tidlösa skor att jag kommer kunna ha dem om tio år också.

Emilia de Poret  

Intervju med Emilia de Poret i Mina nya skor 2012.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you