Page 1

Hälsa

” Att träna har

blivit som ett kall” Charlotte Perrelli, 37, ligger inte på latsidan. Hon släpper en träningsbok, turnerar med Diggiloo och repeterar musikalen ”Evita”. Men sin egen träning har hon alltid tid för. – Det är ingen uppoffring, utan något jag gör för att må bra, säger Charlotte. Text: Frida Anter Foto: Cornelia Nordström, jan düsing, richard bilsson, andreas lundberg (ur boken)

E

fter en lyckad Diggiloo-premiär kan Charlotte andas ut. Den populära familjeshowen firar tio år och tillsammans med elva andra folkkära artister jubileumsturnerar hon bland folkparkerna i sommar. – Jag fick fin kritik och är supernöjd! När man är flera artister kan man inte bära ansvaret för alla. Man får fokusera på sin egen del i det, säger Charlotte. Hon är själv väldigt förtjust i filmmusik så att detta är temat för årets show har passat henne perfekt. Låtarna har hon valt i samråd med producenterna. Det blev ”I have nothing” med Whitney Houston, ”Come What May” från Moulin Rouge och Blues Brothers-versionen av Aretha Franklins ”Think”. Men nu när premiären är avklarad flyttar Charlotte fokus till en annan musikgenre. Till hösten har nämligen musikalen ”Evita” premiär på Malmö Opera. Charlotte spelar huvudrollen som den argentinska skådespelerskan Evita, som gifter sig med Juan Péron och blir presidenthustru.

– Det är en kraftfull musikal som känns mer åt operahållet. Evita är väldigt arg så det är höga tonarter nästan hela tiden. För mig är det en utmaning, och väldigt annorlunda mot det jag gör i Diggiloo. Förutom Diggiloo-turnén och repetitionerna inför musikalpremiären släpper Charlotte nu sin andra träningsbok. Privat har hon sönerna Angelo, 8, och

”Med små barn är det perfekt att träna hemma.” Alessio, 6,5, att tänka på. Och så är hon ju kär igen. Den här ekvationen kan verka lite smått omöjlig att få ihop. Så, hur gör hon egentligen? – Jag tror att det handlar om att ha en bra agenda och vara organiserad så att man får struktur på allting. Och blir det för mycket har jag inga problem att bara lägga mig i en hängmatta med en bok. Men även om det periodvis kan vara Charlotte har vunnit Melodifestivalen två gånger, i vintras deltog hon en tredje gång.

Charlotte med

8

sönerna Alessio, gi&hälsa

6,5 och Angelo, 8.

stressigt med mycket jobb är inte träning och hälsosam mat något som Charlotte kompromissar bort särskilt ofta. – Det blir som ett kall. Jag vill träna och hålla efter mig. Det är ingen uppoffring, utan något jag gör för att må bra. Efter succén med första träningsboken ”Kan jag kan du – Träna med Charlotte” ville Charlotte göra en ny bok tillsammans med sin personlige tränare Jesper Björck. Den här gången kombinerar hon träningsråd med kostråd. Boken ”Kickstart – I form på 4 veckor” är ett program på hur man kommer i form på bara en månad. Och du behöver inget gym, utan kan göra övningarna var som helst. – För den som reser mycket, som jag gör i jobbet, är det perfekt att kunna träna var man än är. Det är bara att rulla ut sin yogamatta och sätta i gång. Följer man träningsprogrammet till punkt och pricka ska man inte kunna misslyckas. Charlotte har själv erfarenhet av att ge sig den på att komma i form på kort tid. För fem år sedan började hon träna för att få bort några envisa extrakilon efter den senaste graviditeten. Hon hängav sig åt ett hemmaträningsprogram tills hon kom i sin vanliga storlek igen. – Med små barn hemma hade jag min chans att träna när de hade somnat på kvällarna. Det var då jag fastnade för hemmaträning, säger Charlotte.

Charlotte Perrelli  
Charlotte Perrelli  

Omslagsintervju med Charlotte Perrelli i GI & Hälsa 2012.

Advertisement