Page 35

[FÖRETAGARE PÅ VÄG]

a bil– nu händer tjänstebilarna ta närmare på tre modeller med vitt skilda egenskaper som kan passa dig som småföretagare. Det enda de har gemensamt är att de är helt eller delvis eldrivna och att förmånsvärdet är rabatterat.Är det priset, prestandan, antalet sittplatser eller möjligheten att ha dragkrok som avgör? Valet är ditt. TEXT: ANNA SVENSSON

Bästa valet för fartglada miljöbilister Tesla har på bara några år etablerat sig som förstahandsvalet för den framgångsrike och miljömedvetne föraren. NÄR DEN FÖRSTA MODEL S såldes i USA 2012 var det få svenskar som hört talas om det amerikanska bilmärket. I dag är Tesla ett välkänt varumärke och man har breddat utbudet med såväl en SUV samt en kommande småbil. En stor fördel med Model S är att den är enkel att förstå, det krävs inga instruktionsböcker eftersom den stora pekskärmen är enkel och pedagogisk. Det är bara att tuta och köra, och den kraftfulla acceleration gör att den kan köra ifrån det mesta som finns på våra vägar – om man är på det humöret. Men allra bäst kommer den till sin rätt vid mjuk och lugn körning, det är ju trots allt en amerikansk bil.

Modell: Tesla Model S 60D Pris: Från cirka 940 000 kronor Förmånsvärde brutto/månad: 4 500 kronor Deklarerad räckvidd på el: 40,8 mil Leasingkostnad exklusive moms, 3 år/6000 mil: 14 600 kronor (Autolease)

Fotnot. Alla priser är före avdragen supermiljöbilspremie.

7

Profile for Fria Företagare

Fria Företagare nr 2 2017  

Fria Företagare nr 2 2017  

Advertisement