Page 1

NĂşm. 11 Calella, juny de 2014

Infantil i PrimĂ ria

porter l Bosc


Educació Primària


Editorial Un any més tenim a les nostres mans la revista Freta Porter que ens ofereix un resum del curs amb una pinzellada de les activitats més importants. Aquest curs hem tingut com a fil conductor el bosc que ens ha ajudat a conèixer el nostre entorn. Observant la grandesa i la bellesa dels bosc hem comprès millor la necessitat de cuidar-lo, mimar-lo i respectar-lo. Tanmateix, hem de començar pel nostre entorn més proper: els carrers de la nostra vila, l’escola i fins i tot la nostra aula, sent més endreçats, més polits i més respectuosos amb els companys. Doncs a l’igual que en el bosc, tot això ens repercutirà a nosaltres mateixos. Cal agrair a l’Equip Directiu, Claustre de Professors/es i AMPA, l’esforç i el treball fet al llarg d’aquest curs. Bon estiu a tothom!!!

Sumari P3 i la Tardor...................................................................................... 4 P-4 i els drets dels Infants..................................................... 6 P-5 i el Nadal..................................................................................... 8 1r Gaudim del Teatre............................................................... 10 2n i el Carnaval............................................................................ 12 3r amb el Monogràfic.............................................................. 14 Promocions...................................................................................... 16 Educació Infantil.......................................................................... 18 Educació Infantil Activitats Sant Jordi....................... 20

Redacció: Alumnes i Mestres d’Infantil i Primària Portada: Monogràfic a “El Bosc” Imprimeix: Impremta Rodríguez SA

Educació Primària Activitats Sant Jordi................... 22 La Música.......................................................................................... 24 Concurs Literari 2014.............................................................. 26 4t i l’Acció Tutorial................................................................... 26 AMPA................................................................................................... 28 Colònies.............................................................................................. 32 Activitats Extraescolars........................................................ 33 P2............................................................................................................ 34

3


P-3 i la Tardor La Tardor convida a una de les festes més importants d’aquesta estació de l’any: la Castanyada i Tots Sants. A la nostra escola, la gastronomia i la música han estat “productes de la temporada”. Des del claustre de mestres es van dur a terme les següents activitats:

porter Activitats a Educació Infantil: • Visita de la Castanyera • Castanyada, a càrrec dels alumnes de P-5 • Elaboració de panellets

Activitats a Primària: • Castanyada a càrrec dels alumnes de 6è i de la

mestra de música Xènia Llobet.

• Fira de la Tardor a càrrec dels alumnes i mes-

tres de Cicle Inicial.

• Elaboració de panellets i disfressa de moniatos.

P-3 gaudint de la Castanyera.

4


La Castanyada dels alumnes de 6è.

Exposició dels moniatos disfressats.

Mostra dels productes de la Fira.

Alumnes de 4t disfressant els moniatos.

Cistelles plenes dels fruits de la Fira.

Elaboració de panellets a P-5.

Participació dels alumnes de Primària a la Castanyada de 6è.

Mostra de la Fira de la Tardor a 2n de Primària.

Els petits comprant a la Fira.

5


P-4 i els Drets dels Infants El dimecres, 20 de novembre, l’alumnat d’Infantil i Primària de l’escola va celebrar, com ja ho ha estat fent els darrers anys, el DIA UNIVERSAL DE LA INFÀNCIA. L’alumnat va dur a terme una reflexió a les aules sobre les necessitats actuals més importants a la societat, i a la infància en particular, essent-ne uns pilars importants l’educació, la salut i l’alimentació. Les famílies de l’escola van participar en una gran recollida d’aliments bàsics, per ajudar a CÀRITAS CALELLA.

porter

on hi van participar tots els alumnes des de P-2 a 6è; i la cantada general de la cançó “SOMNIS D’INFANT” de Tomàs Gonzàlez, a càrrec de la mestra de música Xènia Llobet. Felicitats a tots i totes per aquesta iniciativa!

L’activitat principal va consistir en la construcció d’una gran figura humana al pati de l’escola, Detall del treball realitzat pels alumnes.

6

Representació final amb tots els nens/es de l’escola.


Organitzant la figura humana al pati de l’escola.

Alumnes de Cicle Superior acompanyant als més petits.

Una part del treball dedicat al Dia de la Infància.

Cantata dedicada al Dia de la Infància.

Els alumnes més grans acompanyant als més menuts.

7


P-5 i el Nadal

porter

Els darrers dies del trimestre són els més emocionants; els dediquem plenament a preparar el Nadal amb cançons, poemes, la carta al patge, tenint cura del Tió, concert de Nadal,… En fi, un munt de coses!! Els alumnes d’Infantil i Primària ens va deleitar amb les seves nadales, a càrrec de la mestra de música Xènia Llobet. Recordem els millors moments observant el següent recull fotogràfic. No podem deixar d’esmentar el Taller Interaules, organitzat pel claustre de mestres de l’escola i la totalitat de l’alumnat: passadissos, replans i aules deixen constància de la decoració nadalenca a la nostra escola.

Alumnes de 3r actuant.

8

El patge reial amb P-5A.

Alumnes de Cicle Superior ajudant als més petits.


Donant la carta al Patge.

Actuació de P-5. Mostra del taller interaules.

Actuació dels alumnes de P-2. Tallers nadalencs a càrrec de pares i mares dels alumnes de P-3.

En plena feina als tallers de Nadal.

P-3 amb l’estimat Tió.

Els presentadors de l’actuació de P-4.

Visita al Pessebre del Club Natació Calella.

9


1r Gaudim del Teatre Des de l’àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Calella, hem pogut gaudir de dos espectacles a la Sala Polivalent de la Fàbrica Llobet Guri i al Teatre Orfeó Calellenc. Des del claustre de mestres us donem les gràcies per les gestions i fer possible gaudir d’aquests serveis:

10

porter

• Concert “Els colors del metall”. Vam viure la música en directe, coneixent els instruments de metall, pel timbre i la forma. I tot tipus d’estils musicals, jazz, tradicionals, espirituals negre, Bach; acompanyats de jocs escenogràfics. • Teatre en anglès “Els viatges del Petit Príncep: The voyages of the Little Prince”. De la companyia El Petit Bombai amb Alehop Produccions. El nivel d’anglès va variar segons l’edat dels alumnes en les diferents sessions.


11


ducació Física

porter

Acabem un curs més i, novament, amb la satisfacció de tornar a ser una de les assignatures més esperada per a la majoria d’alumnes. Aquesta realitat, però, també exigeix fer complir les expectatives de la mainada amb un programa atractiu i variat, amb diferents activitats, noves propostes, i un gran ventall d’esports, entre d’altres. A l’escola, els espais emprats per a dur a terme les sessions de Psicomotricitat i Educació Física han estat el gimnàs i el pati. I, òbviament, les classes de Natació a la Piscina, una oferta que ha tornat a funcionar a ple rendiment al llarg del curs i que, al final, ha tornat a comptar amb una jornada de portes obertes per a les famílies. Però... l’activitat d’aquesta àrea no s’ha acabat aquí, al propi centre, també hem sortit a conèixer diferents instal·lacions esportives properes a la nostra escola. Unes sessions reservades per a l’alumnat més gran, els de Cicle Superior, que han pogut anar a les pistes de Pàdel, pistes d’Atletisme, instal·lacions de Tennis Taula, Boulder, Camp de Futbol, ... També cal destacar les activitats programades davant del mar, com han estat la Bicicletada de 5è, les Colònies Nàutiques de 6è, la Festa de Final de Curs per a tota la primària, ...

Nens i nenes de 2n en una de les sessions de Piscina a l’escola.

I en aquest apartat no podem oblidar-nos de mencionar la presència de la nostra escola en les activitats esportives dels caps de setmana organitzades al nostre municipi, com han estat la Kids Challenge a l’octubre, el Cros de Calella al febrer, el Concurs de Murals de la Volta Ciclista a Catalunya al març, el Torneig de Bitlles a l’abril, l’Ironkids al maig, el 3x3 de Bàsquet, la Trobada de Volei-Platja i el Curs de Vela al mes de juny. Ara només ens queda engrescar-vos a seguir practicant qualsevol activitat física i/o de lleure en aquest estiu que tenim, ja, al damunt. Bones vacances a tothom!!! I ... a moure’s aquest estiu!!!

12

Alumnes de 5è a les Pistes d’Atletisme de la Zona Esportiva La Muntanyeta.


…i Piscina

Cicle Superior també ha passat per les instal·lacions del Tennis Taula.

Salva Puig, ex-jugador del Barça, promocionant l’Handbol amb un grup de 4t.

porter

A 6è, una de les propostes d’Educació Física ha estat l’escalada al Boulder de Calella.

13


2n i el Carnaval

porter

Divendres, 21 de febrer, Carnestoltes, rei dels poca-soltes, va arribar a Calella i va omplir l’escola Freta d’alegria i confeti. Tot l’alumnat va celebrar el Dijous Gras jugant i berenant a la platja. També va seguir al peu de la lletra les ordres del rei Carnestoltes i va participar amb èxit a la Rua pels voltants de Freta. A la Rua, es va poder veure el desplegament d’il·lusió i ingeni dels mestres d’Infantil i Primària, en l’elaboració de les disfresses amb la temàtica El Bosc. Agrair un any més la tasca i col.laboració de l’AMPA, i el suport de Festamusic en la sonorització.

El Rei Carnestoltes amb els alumnes d’Infantil.

Alumnes de 6è acompanyant als petitons.

Per acabar la xerinola, l’escola va oferir a l’alumnat una xocolatada popular. El Rei Carnestoltes es va acomiadar personalment dels més petits i els hi va dir arreveure i fins l’any que ve!! Dijous Gras, festa i jocs a la platja.

14

El Rei Carnestoltes donant les ordres a l’aula de 1r.


Ocells...

...bolets...

...abelles i marietes.

Preparats per sortir a la Rua!

Alumnat de Cicle Formatius d’Educació Infantil. Toca corbata!!

15


3r

i el Monogràfic!

porter

El Monogràfic 2013-2014 triat des del claustre de mestres ha estat El Bosc. Una iniciativa didàctica que ens ha permès treballar aquest Centre d’Interés des de medi natural, llengua, plàstica,... amb l’objectiu principal de:

• Apropar-nos al coneixement de l’entorn natural. • Conèixer el bosc com ecosistema. • Reconèixer les plantes i els animals del bosc i les seves necessitats: alimentació, refugi.... • Observar els elements naturals, físics i socials, i de manera bàsica les relacions que s’estableixen entre sí. • Saber comportar-se al bosc. • Participar en activitats de millora ambiental.

Al llarg del curs s’ha treballat a partir dels materials recollits al bosc, dissenyant i programant activitats didàctiques, perquè els nens i les nenes coneguin l’entorn del bosc. Paral·lelament, s’ha actuat amb les famílies, donant continuïtat al treball que es realitza al centre, a partir del Llibre Viatger. Una activitat engrescadora va ser la sortida al Parc Dalmau. Agrair la col.laboració dels mestres i agents ADF per la seva actuació. L’exposició-explicació sobre les actuacions dels agents forestals, la gimcana i el senderisme han estat les activitats del dia.

Els agents fent una explicació de la seva actuació al bosc.

Infantil al bosc, Parc Dalmau.

ó replà CI.

Ambientaci

Caminata pel bosc.

16


Explicació i actuació dels agents ADF.

Racó cultural aula de P-2.

Grup verd a punt per fer les activitats del bosc.

Alumnes d’Infantil treballant el monogràfic del bosc.

Observació directa de la vegetació local. Primària al Parc Dalmau.

Al Parc Dalmau fent les proves de la gimcana.

En plena explicació.

Gimcana al Parc Dalmau.

Ambientació replà CM.

Elaboració del Llibre Viatger.

17


Promoció Educació Infantil 2010-2014

P-5A

P-5B

Promoció Educació Primària 2008-2014

18

6è B


6è A quan eren petits!

6è B quan eren petits!

6è A

19


Educació Infantil Activitats Sant Jordi

porter

La festa de Sant Jordi implica un conjunt de celebracions i activitats que vam realitzar a la nostra escola pels voltants del 23 d’abril:

Educació Infantil: • Tallers Contacontes, a càrrec d’Anna García, des de la

regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Calella.

• Espectacle Bibliofus, també oferit des de l’Ajuntament. • Explicació i escenificació de contes a càrrec dels pares

i mares dels alumnes de l’escola.

Els pares protagonistes per una tarda!

• Intercanvi i Fira del Llibre. • Taller-manualitat de Sant Jordi.

Fira del llibre al pati.

Tallers Contes de Sant Jordi.

20

Descobrint el ventall de llibres de la biblioteca.

Visita a la Biblioteca de Calella.

Gaudint del servei de la biblioteca.

Els pares i mares van utilitzar tot tipus de recursos per escenificar contes.


rda de contes.

udint de la ta

P-3 ga Alumnes de

Pares en plena acció!

Intercanvi de

Gaudint dels llibres.

kus.

us Ruskus Patr Actuació de

Escenificant el conte als Tallers.

llibres.

Ruskus Patruskus amb alumnes de P-5.

Taller Contaco

ntes a càrrec

d’Anna Garcí

a.

21


Educació Primària Activitats Sant Jordi

22

porter


Educació Primària: • Gimcana Literària amb la temàtica El

Bosc; a càrrec de les mestres Glòria i Sílvia del Projecte Lingüístic.

• Concurs Literari’14. • Tallers-xerrada de lectura de llibres

de butxaca treballats a l’aula.

Els alumnes de C.S. ajudant als més petits de Primària a les proves.

Joc del mocador al pati.

Tieta Adela amb els alumnes de C.S.

Prova de la gimca na, endevinalles.

Prova de manualit at.

Prova d’identificació de fruites.

ela,

allat Tieta Ad Xerrada sobre el llibre treb de Núria Pradas.

Prova de cuina amb composicions fetes amb fruites.

ts d’explicar les bases de Alumnes de 6è encarrega la rosa. a. Amb el material a punt per fer cada prova de la gimcan

Prova informàtica, piràmide de l’alimentació.

Prova d’anglès .

Laura Mas i Jan a Vila amb les m estres M.Àngels i Joana, en quar ts de finals del X Ce cional Infantil i Juvenil de Lectu rtamen Nara en Veu Alta, a Malgrat.

Creacions culinàries

molt creatives.

23


5è i la Música

A l’Auditori a punt per l’actuació.

24

La mestra Xènia dirigint l’assaig de Cantània.

porter

Assaig al teatre de Secundària.

Sessió d’assaig amb pares i mares de 5è.


porter

5è a l’Auditori.

25


Concurs Literari 2014 Tretze són ja les edicions del Concurs Literari! I encara la complicitat, motivació, entusiasme, creativitat i el plaer per escriure dels nostres alumnes de Primària, deixa petjada al 13è certamen, al teatre de Secundària.

ostra de Lectura

26

en

Guanyadors i finalistes de 5è B.

mcana Literària.

Guanyadors de la Gi

La modalitat literària treballada ha estat la poesia, amb la temàtica del monogràfic El Bosc. Tos els mestres volem felicitar a tots els alumnes pels seus treballs literaris!

Guanyadors i finalistes de 3r.

Literari. 13è certamen Concurs

una m Laura Mas fent Veu Alta.

porter

B.

Finalistes del Concurs de Lectura en Veu Alta, Jana Vila i Laura Mas.

Finalistes i guanyadors del

Guanyadors i finalistes de 1r. A.

Concurs Literari 2014.


1r. Iona Catalan i Evelina Zakhariadi.

2n. Martí Artau i Eric Campillo.

3r.Èric Mateos i Joel Cabrinety.

5è.Laia Coll i Noèlia Llamazares.

4t.Laura Mas i Júlia Arenas.

6è. Ainoa Cardó i Jordi Cardelús.

27


4t i l’Acció Tutorial a Primària

28

porter


29


Ampa

porter

Des d’aquestes pàgines, l’AMPA us ofereix un resum del curs que estem acomdiant.. Malgrat la situació adversa que sembla no tenir final, agraïm de nou a socis i col·laboradors que any darrera any permeten que les activitats de l’AMPA tirin endavant.. ACTIVITATS 2013-2014 XERRADES A finals de l’any passat es va organitzar una sortida amb visita guiada a l’exposició “Controles” a càrrec de l’Ajuntament en la qual es tractava els riscos del consum de drogues i com prevenir-ne el consum. Gràcies a la col·laboració dels pares, l’escola i els mossos aquest any s’han fet tres xerrades a l’escola d’àmbit divers i totes molt interessants. A la primera, Xerrada sobre la Dislèxia, la Sala d’Audiovisulas va quedar petita amb una gran afluència de pares, professors i fins i tot alumnes del Cicle Formatiu. Us deixem el link de l’associació que va fer la xerrada per si necessiteu posar-vos en contacte: www.acd.cat De la xerrada “Com podem ajudar als nostres fills en l’estudi i la lectura”, els assistents no en van sortir amb una recepta màgica, però si amb les idees clares de com es pot trobar la millor manera d’ajudar-los.

di AMPA. Festa de Sant Jor

Finalment la xerrada oferida pels Mossos d’Esquadra sobre Ciberbullying i Sexting, va aportar informació sobre com minimitzar els perills que els nostres fills es poden trobar a internet. NADAL La novetat destacada de les activitats organitzades durant aquesta època ha sigut que per primera vegada el nº de la loteria de l’AMPA va obtenir la devolució de l’import jugat en el Sorteig de Nadal. TALLERS DE MANUALITATS I CUINA Durant aquest curs s’ha utilitzat un nou escenari, l’Aula de Tecnologia, per a la la realització de tallers pels pares. Als volts de Nadal es va fer un taller de Scrapbooking on es van fer diverses manualitats nadalenques amb aquesta tècnica tan de moda. Durant aquesta època també es va fer el primer dels tallers de cuina amb Thermomix amb tast final dels plats cuinats. El postre estrella en aquesta ocasió va ser el torró de xocolata amb “quicos”.

e cuina.

Taller d

30

S’ha fet un segon taller de cuina en el qual es va treballar amb la xocolata com a ingredient de postres, però també com a ingredient de plats principals. En aquesta ocasió algunes assistents van venir acompanyades dels seus fills,


Marató tv3.

amb el que mares i filles van poder gaudir d’una activitat conjunta a l’escola. FESTA DE SANT JORDI Aquest any la pluja ha respectat la festa i el dia previst es va celebrar la X edició amb una gran afluència de famílies i una elevada participació d’alumnes de tots els cursos. No cal dir que els petits van gaudir amb el concurs, el taller de pintar cares i els inflables, sense oblidar la xocolatada i la rifa. RECICLATGE Des de l’AMPA pensem, igual que molts de vosaltres, que seria bo aconseguir una bona política de reciclatge de llibres i altres materials escolars. Malgrat això les propostes anteriors no han obtingut la resposta esperada i s’han hagut d’abandonar. Per aquest motiu hem decidit començar poquet a poquet. A començaments d’aquest curs es va engegar la campanya de reciclatge de diccionaris consistent en deixar en préstec diccionaris de català i castellà als nens de 3r i 4t que siguin socis de l’AMPA fins a finalitzar l’etapa de Primària. Pel proper curs, a més de continuar amb el reciclatge de diccionaris, estem estudiant la possibilitat d’incloure altres materials escolars. Ja sabeu que qualsevol proposta serà sempre ben rebuda, però ho serà especialment si ajuda a la millora i consolidació d’aquest punt. ELECCIONS JUNTA AMPA Us informem que durant el proper curs s’han de celebrar eleccions per l’AMPA. Aquestes tindran lloc el mateix dia que se celebri l’Assemblea General durant el mes d’octubre. I acabem desitjant-vos a tots un bon estiu. Ens podeu fer arribar els vostres dubtes, inquietuds i suggeriments a través de: ampa@ampafretacalella.com Si voleu estar al corrent de les nostres activitats, doneu-vos d’alta a:

www.ampafretacalella.com

COM TIRA ENDAVANT l’AMPA? 31


Colòni

s

porter

Les estades de convivència d’aquest curs 2013/2014, novament, s’han ofert a tota l’etapa d’Infantil i a final de Cicle a Primària. A continuació en deixem una petita mostra gràfica. COLÒNIES D’INFANTIL P-2, P-3, P-4 i P-5 Infantil / Campus Hernando Fierro / Banyoles, 9 i 10 de juny de 2014.

Colònies esportives d’aventura 2n Primària / Mas Banyeres / Centelles, 2, 3 i 4 d’abril de 2014.

Colònies esportives a la neu 4t Primària / Alberg Pic de l’Àliga / Vall de Núria, 29, 30 i 31 de gener de 2014.

Colònies esportives nàutiques 6è Primària / Càmping Almata / Sant Pere Pescador, 11, 12 i 13 de juny de 2014.

32


ACTIVITATS xtraescolars

porter

Molts dels alumnes d’Infantil i Primària han gaudit d’alguna de les activitats que s’han ofert en el PROGRAMA d’Activitats Extraescolars d’aquest curs. A continuació, us en deixem una petita mostra gràfica:

Escola de Futbol.

Aeròbic.

Teatre.

TIC Informàtica.

Llengua russa.

Art Creatiu.

I a peu d’aquesta pàgina, us adjuntem el nou programa pel proper curs 2014/2015, per tal que us engresqueu i us reserveu els dies corresponents. GRUPS

DILLUNS

DIMARTS

DIMECRES

DIJOUS

DIVENDRES

INFANTIL (P3)

Expressió Corporal

Piscina Escola Esportiva

Piscina Art Creatiu

Art Creatiu

Escola Esportiva

Expressió Corporal Escola de Futbol

Piscina Escola Esportiva

Piscina Art Creatiu

Art creatiu Escola de Tennis

Escola Esportiva

CICLE INICIAL (1r-2n)

Llengua Anglesa Escola de Futbol TIC Informàtica

Deures Guiats Escola Esportiva

Aeròbic i Balls TIC Informàtica

Deures Guiats Escola de Tennis Aquagym

Art Creatiu Teatre

CICLE MITJÀ (3r-4t)

Llengua Anglesa Llengua Russa (iniciants) TIC Informàtica

Deures Guiats Mecanografia Llengua Russa (2n curs)

Mecanografia Aeròbic i Balls TIC Informàtica

Deures Guiats Mecanografia Teatre Aquagym

Art Creatiu Teatre

CICLE SUPERIOR (5è-6è)

Llengua Anglesa Llengua Russa (iniciants) TIC Informàtica

Deures Guiats Mecanografia Llengua Russa (2n Curs)

Mecanografia Aeròbic i Balls TIC Informàtica

Deures Guiats Mecanografia Teatre Aquagym

Art Creatiu

INFANTIL (P4 i P5)

*El centre es reserva el dret de modificar alguna de les activitats, en funció del nombre d’inscripcions.

33


34


BONES VACANCES D’ STIU!!!

35


CAS Curs d’Accés a Cicles de Grau Superior

Fretaporter  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you