Page 1


ett Bra kök ska kännas I Magen. Att tillverka kök liknar i mycket att laga mat. Det kan göras enkelt, med halvfabrikat och lite billigare råvaror. Men snålar man in på råvarorna när man lagar Biff Rydberg så blir det bara pyttipanna. Samma sak är det med kök. Det finns tusen sätt att tillverka kök enklare och med billigare material än våra. Och det görs också. Men om du letar efter ett riktigt bra kök, är det svårt att göra det bättre än vårt. Traditionerna i Tibro går tillbaka i flera generationer. Många av yrkena går i arv. Hantverk tar tid och ska göra det också. Alla våra kök byggs på beställning. Bestämmer du dig för ett av våra kök mäter vi upp de exakta måtten hemma hos dig. Det är inte gjort i en handvändning. Alla detaljer är lika viktiga. Och vi ger oss inte förrän du blir nöjd. Och nöjd kommer du att bli. Glädjen över ett lågt pris är kortvarigt. Glädjen över god kvalitet varar länge. God mat och goda kök skapar god stämning, vi lovar. Bläddra gärna i katalogen. Men låt dig inte förföras av bilderna. Alla kök kan se bra ut på bild. Vad som är viktigare är att känna köket med alla sinnen. Provsitt ett Tibrokök. Öppna skåp och luckor. Ta gärna i lite extra. Ett bra kök ska hålla för sådant. Känns det välkomnande? Skulle ni trivas ihop? Tänk efter ordentligt. Vanliga kök kan man bli förälskade i. Våra kök är byggda för livslång kärlek. Det är därför som vi föredrar tidlösa traditionella kök före modeflugor och dagsländor. På sikt kommer du att tjäna på ett sådant förhållande. Välkommen till vår värld. Och känn dig som hemma.

www.tibrokok.se


Vill du ha ett ovanligt Bra kök, låt oss hjälpa Dig hela vägen.

Att välja ut ett nytt kök är spännande och roligt, och slutresultatet är något att se fram emot. Bakom varje lyckat kök finns engagerade människor. Du är den ena länken. Våra köksarkitekter är den andra. Du hittar dem hos våra återförsäljare. Allt börjar med ett samtal mellan er. Berätta om vilket sorts kök du drömmer om. Hur bostaden ser ut och vilka behov du har. Låt dig inte begränsas av vad som är gjort tidigare. Våra kök rymmer många möjligheter. Det har antagligen hänt en del sedan du senast köpte ett kök och köksarkitekten berättar gärna om nya, smarta lösningar. Du ska leva länge med de beslut du tar när du väljer ett nytt kök. Först när du är helt nöjd med dina val och ritningarna börjar vi tillverka ditt kök. Du kan vara alldeles säker på att just ditt kök blir personligt för dig. Och kommer att hålla länge.

7


exempeL på Detaljer

Stege

KÖPMANSDISK

vinkammare

En stege är ett praktiskt tillbehör

I v år t s o r tim ent f inn s m ån g a

En vinkammare gör lika mycket för

där det är svårt att nå de översta

exempel på ovanliga lösningar och

stämningen i ditt hem som för

En av de bästa investeringar du kan göra är att lägga den tid det tar att besöka en butik för att se

köksskåpen. Stegen i massivt trä

fint detaljarbete. Köpmansdisken

vinernas smakutveckling. Inred-

köken i verkligheten. Ta tid på dig och titta närmare på detaljer, dra ut lådor, prova funktioner,

ingår i tillbehörssortimentet och

är et t av dem. Här i ut för ande

ningen i ek ger en varm känsla som

känn på material och fråga oss om allt du undrar över. Vi lovar att göra allt vi kan för att hjälpa dig hitta ett

finns i flera längder och färger.

Skärö Vinter.

sprids genom glasdörr arna till

kök som passar din smak och dina behov, men viktigast av allt är att du själv tar en närmare titt.

hantverk

TRÄKÄNSLA

KONTRASTER

Eklådor med sinkade hörn är ett

Både ask och björk har vacker ådring

Ett avvikande material i vitrinskåpen

vackert exempel på hur traditionellt

som syns och ger en yta med karaktär

ger fina kontraster. Luckorna är

hantverk kan se ut. Sinkningen är

och mycket träkänsla till och med

vitmålade medan insidan av vitrin-

en gammal teknik för att foga ihop

när köket är målat. På bilden syns

skåpet är klätt med mörkbetsat

bitar utan vare sig spik eller skruv.

askfaner målat i kulören Kol.

björkfaner.

rummet utanför.

Som är Värda en närmare titt

8

9


A NNO Anno är ett helt nytt men på samma gång mycket gammalt kök. Köksstilen togs fram i slutet av 1800-talet och nu har vi tagit det i produktion igen. Den gamla hantverksmässiga charmen finns kvar, mycket tack vare de många vackra detaljerna. Träslaget är ask, något som bidrar till den höga träkänslan. Asken är hård, tålig och har en vackert markerad ådring som syns väl även efter att träet har målats.

11


ANNO. Ask. M책lad. Aska / Kol.


Många av detaljerna vittnar om svunna tider. Sittbänken var vanlig i den tidens kök och bakbordet mitt i köket stämmer stilmässigt in perfekt. Det klassiska kallskafferiet har i Anno moderniserats med varsam hand. Bland annat har det utrustats med LED-belysning. Den praktiska porslinshyllan har förfinats men försiktigt så den fortfarande passar med den tidstypiska tallrikshyllan och krönlisterna som stoltserar mot taket. Innanförliggande luckor med synliga gångjärn och stilfulla speglar, handmålade detaljer och den framdragna och varsamt utskurna sockeln tar tillsammans fram känslan från förr. Bänkskivorna i carrara och granit gör sitt för att miljön ska bli precis så trivsam som den var i köken för länge sedan.

14


detaljer från anno : bänkskiva granit, polerad svart svensk diabas från naturstenskompaniet. bänkskiva marmor , matt carrara från lg collection . beslag förnickl ad knopp från tibrokök . k akel vitt handgjort, valencia från fired earth . blandare adams i krom från badex . tapet från ralph l auren , engelsk a tapetmagasinet.


ytBehanDLIng LuckOr Annos luckor tillverkas i askfaner. Asken har en vacker och karaktäristisk ådring som syns väl, trots att luckorna målas med en täckande färg, vilket ger ett målat kök med mycket träkänsla. Anno finns i de fyra kulörer du ser på nästa sida.

vItrIn Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. De vitriner som är markerade med mörk färg nedan är de som finns till Anno. Vitrinskåpen faneras och ytbehandlas invändigt. Välj mellan antikt, frostat eller klart glas.

frost

aska

kol

sand

StOMMar & LåDOr I tabellerna nedan ser du i vilka utföranden du kan få Annos stommar och lådor/vagnar.

STOMMAR Vitmelamin

Björkmelamin

LådOR / VAGNAR Ekmelamin

Björklåda/Intivovagn

Björklåda/Björkvagn

Eklåda/Ekvagn

18

KUnDAnPASSAD

InnAnFÖRLIGGAnDE

SPECIAL

LUCKOR

Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104.

Läs mer om våra olika lucktyper och hur de påverkar kökets utseende på sidan 102. 19


CRONA Crona är ett fantastiskt herrgårdskök, funktionellt och klassiskt med detaljer som ger det ett vackert och bearbetat utseende. Luckor är tillverkade i askfaner med kant i massiv ask som bestrukits med en vit färg som är täckande men ändå låter trästrukturen synas igenom. Den överfalsade luckan har en bred ram med skarp ytterprofil och en lite mjukare innerprofil där ramen möter den släta spegeln. Att stommarna lämnas synliga mellan luckorna får lätt tankarna att vandra tillbaka till tiden då ett kök byggdes på plats.

21


CRONA. Ask. M책lad. Frost.


De bänkstående skåpens vitrinluckor har en enkel liggande spröjs som förstärker det rena intrycket. För proportionernas skull har överskåpens vitrinluckor två speglar, den översta med krysspröjs på klassiskt maner. På skåpets undersidor sitter integrerad LED-belysning vilket ger ett bra ljus utan att förta något av möbelkänslan. Undersidan av skåpen är målade i samma kulör som övriga snickerier. Stenskivan är av tidstypisk karaktär och bakkanten är uppdragen mot väggen. Kökets mässingsdetaljer adderar det där lilla extra samtidigt som de ger ett varmt intryck.

24


hitta stilen detaljer från crona: bänkskiva granit, finslipad svart granit från naturstenskompaniet. beslag knopp i mässing från tibrokök , skålhandtag i mässing från tibrokök . kakel handgjort kakel valencia från fired earth. blandare i mässing från toni.


ytBehanDLIng LuckOr Cronas luckor tillverkas i askfaner. Asken har en vacker och karaktäristisk ådring som syns väl, trots att luckorna målas med en täckande färg, vilket ger ett målat kök med mycket träkänsla. Crona finns i de fyra kulörer du ser på nästa sida.

vItrIn Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. De vitriner som är markerade med mörk färg nedan är de som finns till Crona. Vitrinskåpen faneras och ytbehandlas invändigt. Välj mellan antikt, frostat eller klart glas.

frost

aska

kol

sand

StOMMar & LåDOr I tabellerna nedan ser du i vilka utföranden du kan få Cronas stommar och lådor/vagnar.

STOMMAR Vitmelamin

Björkmelamin

LådOR / VAGNAR Ekmelamin

Björklåda/Intivovagn

Björklåda/Björkvagn

Eklåda/Ekvagn

28

KUnDAnPASSAD

ÖVERFALSADE

SPECIAL

LUCKOR

Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104.

Läs mer om våra olika lucktyper och hur de påverkar kökets utseende på sidan 102. 29


SKÄ RÖ Ett skärgårdskök, målat med mycket träkänsla och ovanligt detaljrikt, det är den enkla beskrivningen av Skärö. Luckorna är tillverkade i björkfaner, med kant i massiv björk. De är bestrukna med matt vit färg som trots att den är täckande låter björkens karaktär skönjas. På det viset får köket en genuin träkänsla trots att det är målat.

31


SKÄRÖ. Björk. Lasyrmålad. Vinter.


Täck­sidorna består av liggande panel och ramen runt omkring har gerade hörn. Vitrinskåpen går att få med glasade gavelsidor och är invändigt klädda med vitlaserat eller mörkbetsat faner. Spröjs, sockel och krönlist har drag av klassisk svensk köksformgivning. Andra detaljer som syns först vid en närmare titt är köksvagnar och lådor i massiv ek samt besticklådornas sinkade eksidor och botten i konstskinn.

34


hitta stilen detaljer från skärö: bänkskiva thermo ask från lg collection . beslag knopp i tenn från tibrokök . kakel biselado vit från höganäs . tapet från ralph lauren , engelsk a tapetmagasinet.


LuckOr Skärös luckor tillverkas i björkfaner. Björken har en vacker och karaktäristisk ådring som syns väl även efter att luckorna har målats med täckande färg, vilket ger ett målat kök med mycket träkänsla. Skärö fi nns i de två kulörer du ser på nästa sida.

ytBehanDLIng

vItrIn Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. Den vitrin som är markerad med mörk färg nedan är den som finns till Skärö. Vitrinskåpen faneras och ytbehandlas invändigt. Välj mellan antikt, frostat eller klart glas.

StOMMar & LåDOr skiffer

vinter

I tabellerna nedan ser du i vilka utföranden du kan få Skärös stommar och lådor/vagnar.

STOMMAR Vitmelamin

Björkmelamin

LådOR/VAGNAR Ekmelamin

Björklåda/Intivovagn

Björklåda/Björkvagn

Eklåda/Ekvagn

38

KUnDAnPASSAD

ÖVERFALSADE

SPECIAL

LUCKOR

Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104.

Läs mer om våra olika lucktyper och hur de påverkar kökets utseende på sidan 102. 39


GRACE Grace är inspirerat av den nordiska klassicismen, en stil som var aktuell 1920 – 1930 i övergången mellan nationalromantik och funktionalism. Den nordiska klassicismen kallades internationellt för The Swedish Grace och det här köket är en hyllning till de tidlösa, enkla former som var typiska under denna korta men på många sätt stilbildande epok.

41


GRACE. Ask. M책lad. Frost / Kol.


Typiskt för stilen är det okonstlade uttrycket med få utsmyckningar. Luckan med sin enkla ramspegel och den framdragna sockellisten är båda bra exempel på det formspråk som är utmärkande för Grace. Materialet är målat askfaner men eftersom asken har en tydlig ådring syns den genom färgen. Det gör att träkänslan finns där och materialets närvaro förstärks ytterligare av att de yttre gavlarna på skåpens stommar är klädda med faner. Det tidstypiska väggskåpet med vitrinluckor som sitter ensamt på väggen och det separata porslinsskåpet på de höga benen är lika mycket praktiska förvaringsmöbler som accenter som gör stilen komplett.

44


detaljer från grace: bänkskiva vit hårdvaxoljad ask från lg collection . beslag hasp från tibrokök , förnicklat handtag från tibrokök . kakel architecture vit blank från fired earth . blandare rostfri blandare eos från franke .


ytBehanDLIng LuckOr Grace luckor tillverkas i askfaner. Asken har en vacker och karaktäristisk ådring som syns väl, trots att luckorna målas med en täckande färg, vilket ger ett målat kök med mycket träkänsla. Grace finns i de fyra kulörer du ser på nästa sida.

vItrIn Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. De vitriner som är markerade med mörk färg nedan är de som finns till Grace. Vitrinskåpen faneras och ytbehandlas invändigt. Välj mellan antikt, frostat eller klart glas.

frost

aska

kol

sand

StOMMar & LåDOr I tabellerna nedan ser du i vilka utföranden du kan få Grace stommar och lådor/vagnar.

STOMMAR Vitmelamin

Björkmelamin

LådOR/VAGNAR Ekmelamin

Björklåda/Intivovagn

Björklåda/Björkvagn

Eklåda/Ekvagn

48

KUnDAnPASSAD

UTAnPÅLIGGAnDE

SPECIAL

LUCKOR

Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104.

Läs mer om våra olika lucktyper och hur de påverkar kökets utseende på sidan 102. 49


GUSTAV Ett alldeles speciellt kök med inspiration hämtad från 1700-talet. Färg, material och detaljrikedom har noggrant provats och valts ut för att skapa en gedigen känsla. Luckan i björk laseras med en färg vars struktur påminner om äggoljetempera. Samtliga detaljer är handskurna av skickliga bildhuggare i Tibrotrakten för att uppnå autencitet och perfekt finish på köket. Ett gustavianskt kök kommer allra bäst till sin rätt då de höga överskåpen får utnyttja hela takhöjden. Enligt gamla ritningar ska ett korrekt ritat och byggt kök vara symmetriskt med likadan uppsättning skåp på båda sidor av till exempel spisen. Den ståtliga spiskåpan vilar på pelare som med sitt lagerbladsornament matchar kåpans vackra krönverk med bladstavslist.

51


GUSTAV. Bjรถrk. Mรฅlad patina.


Flera olika dekorelement samverkar för att skapa rätt inramning av köket. Som till exempel den stiliserade blomman även kallad fleuron som är vanligt förekommande på möbler från tidsepoken. Likaså den klassiska akantusblomman som här handmålats på dekorskivor. Bänkskivor i sten och vackra gustavianska beslag gör sitt till för att förstärka 1700-talskökets karaktär. Gavelsidan med hålkälsprofil och fleuroner både upptill och nertill ger en vacker avslutning på skåpen. Inget lämnas åt slumpen, därför handslipas alla frästa spår för att säkerställa den slutliga finishen. Samtliga detaljer är omsorgsfullt valda av oss, men man väljer naturligtvis själv hur mycket man önskar dekorera sitt kök.

54


hItta StILen detaljer från gUstav: bänkskiva steel grey från lg collection. beslag knopp från beslag design , ring från beslag design . kakel arkitekt vit från höganäs . blandare blanco tera från blanco. tapet från boråstapeter new classic, engelsk a tapetmagasinet.


LuckOr Gustav tillverkas i massiv björk. Björkens ljusa, täta yta kommer bäst till sin rätt som målad med en patinaeffekt. Strukturen i färgen påminner om äggoljetempera, en klassisk ytbehandling som vi försöker efterlikna till utseendet, samtidigt som den moderna färgen ger betydligt bättre

ytBehanDLIng

tålighet och slitstyrka. Gustav finns i de tre kulörer du ser på nästa sida.

vItrIn Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. De vitriner som är markerade med mörk färg nedan är de som fi nns till Gustav. Vitrinskåpen faneras och ytbehandlas invändigt. Välj mellan antikt, frostat eller klart glas.

StOMMar & LåDOr vit patina

grå patina

grön patina

I tabellerna nedan ser du i vilka utföranden du kan få Gustavs stommar och lådor/vagnar.

STOMMAR

58

LådOR/VAGNAR

Vitmelamin

Björkmelamin

Ekmelamin

Björklåda/Intivovagn

Björklåda/Björkvagn

Eklåda/Ekvagn

KUnDAnPASSAD

UTAnPÅLIGGAnDE

SPECIAL

LUCKOR

Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104.

Läs mer om våra olika lucktyper och hur de påverkar kökets utseende på sidan 102. 59


S IGILL Sigill är ett stilrent kök med en kr af tfull r amspegellucka. De dubbla pinnspröjsen i vitrinskåpen är en detalj som är utmärkande för den nordiska stilen, liksom kökets rena linjer och de strikta avslutningarna på skåpen. Köksmaskinerna i rostfritt är allt som oftast tongivande men här har man valt att dämpa det intrycket genom att bygga in köksfläkten i ett av överskåpen som en stilfull lösning.

61


SIGILL. M책lad. Gr채dde.


Sigill finns även i ek, här i ett kök utrustat med en köksstege i samma träslag. Då den vanliga kökspallen inte räcker till är det skönt att ha stegen lätt tillgänglig. Vitrinskåpets glasade gavelsidor skapar möbelkänsla och vitrinluckor med eller utan spröjs förhöjer stilen på köket. Kraftfulla och naturliga materialval tillsammans med rostfria köksmaskiner kännetecknar Sigill. Här samverkar trä och sten i bänkskivorna till ett gediget kök att lita på.

64


hItta StILen detaljer från sigill : bänkskiva silestone , cygnus från naturstenskompaniet. beslag handtag norma från beslag design . kakel harmony från höganäs . blandare soft från franke . tapet från boråstapeter bohÈme , engelsk a tapetmagasinet.


LuckOr Sigills luckor tillverkas i massiv ek, björk med massiv ram och fanerad spegel eller i mdf som målas.

ytBehanDLIng

Ekluckorna fi nns i matt lack och vitpigmenterad lack. Björkluckorna laseras i kulörerna Vinter eller Skiffer. Färger till mdf-luckorna kan väljas ur vår egen serie eller ur nCS-skalan som omfattar mer än 2000 kulörer. Sigill finns i de ytbehandlingar och kulörer du ser på nästa sida.

vItrIn Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. De vitriner som är markerade med mörk färg nedan är de som finns till Sigill. Vitrinskåpen målas eller faneras och ytbehandlas invändigt. Välj mellan antikt, frostat eller klart glas.

ek, mattlack

björk, skiffer

ek, vitpigmenterad lack

StOMMar & LåDOr

/ björk, vinter

MåLat

I tabellerna nedan ser du i vilka utföranden du kan få Sigills stommar och lådor/vagnar.

STOMMAR

68

LådOR/VAGNAR

Vitmelamin

Björkmelamin

Ekmelamin

Björklåda/Intivovagn

Björklåda/Björkvagn

Eklåda/Ekvagn

kulör: kristall

kulör: grÄdde

kulör: vanilj

kulör: dimma

valfri ncs-kulör

KUnDAnPASSAD

UTAnPÅLIGGAnDE

SPECIAL

LUCKOR

Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104.

Läs mer om våra olika lucktyper och hur de påverkar kökets utseende på sidan 102. 69


FORM Strikt, elegant och praktiskt, det är Form i ett nötskal. Val av färg och beslag sätter en viss prägel på det färdiga kökets stil och karaktär, men hur du än väljer så ger Form ett strikt intryck. Som allra mest sparsmakat blir köket som här, i vitt med ett enkelt handtag. Underskåpen kröns av en tunn svart stenskiva och den övre raden av överskåp har försetts med vitrinluckor.

71


Form. M책lad. Kristall.


De enkla formerna ger stora möjligheter för den som vill sätta ett personligt uttryck på köket, med egna detaljer och köksaccessoarer. Glasdörrarna i överskåpen följer samma enkla formspråk som de övriga luckorna och inne i skåpen sitter spotlights som är lika snyggt integrerade som de på undersidan av skåpen. Träfaneret på skåpens insidor och undersida har en varm färg som bryter av mot de vita luckorna och den svarta bänkskivan.

74


hitta stilen detaljer från form . bänkskiva nero angol a från lg collection . beslag handtag l aia från besl ag design . k akel gl asskiva från lg collection . blandare my thos från franke .


LuckOr ytBehanDLIng

Forms luckor tillverkas i massiv ek eller mdf som målas. Forms ekluckor finns i matt lack och vitpigmenterad lack. Färger till mdf-luckorna kan väljas ur vår egen serie eller ur nCS-skalan som omfattar mer än 2000 kulörer. Form finns i de ytbehandlingar och kulörer du ser på nästa sida.

vItrIn Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. Den vitrin som är markerad med mörk färg nedan är den som fi nns till Form. Vitrinskåpen målas eller faneras och ytbehandlas invändigt. Välj mellan antikt, frostat eller klart glas.

ek, vitpigmenterad lack

ek, mattlack

MåLat

StOMMar & LåDOr I tabellerna nedan ser du i vilka utföranden du kan få Forms stommar och lådor/vagnar.

STOMMAR

78

LådOR/VAGNAR

Vitmelamin

Björkmelamin

Ekmelamin

Björklåda/Intivovagn

Björklåda/Björkvagn

Eklåda/Ekvagn

kulör: kristall

kulör: grÄdde

kulör: vanilj

kulör: dimma

valfri ncs-kulör

KUnDAnPASSAD

UTAnPÅLIGGAnDE

SPECIAL

LUCKOR

Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104.

Läs mer om våra olika lucktyper och hur de påverkar kökets utseende på sidan 102. 79


CELLO Cello är ett modernt kök, som är ljust och luftigt med rena linjer i fina proportioner. Köket är avskalat men dess symmetri och finish är överväldigande. Luckorna är tillverkade i ask och är hela 22 millimeter tjocka vilket gör den infällda grepplisten rejäl och skön att ta i. Luckorna ger trots det ett smäckert intryck. De liggande kvadratiska formerna och de kraftiga gavlarna på ön ger en stabil känsla och balans. Ett perfekt kök för den öppna planlösningen.

81


CELLO. Ask. M책lad. Frost.


Cello andas enkelhet, naturlighet och tidlöshet. Samtidigt svarar köket upp mot nutida krav på funktion och teknologi med sina väl tilltagna avställningsytor, vasken i köksön, LED-belysningen och de självstängande, vikbara luckorna i överskåpen. Luckan i målat faner är sober och enkel i sitt formspråk och träkänslan är hög. Designen är balanserad mellan form och funktion, där linjespelet som skapas när luckor och lådor radas upp bredvid varandra blir till vackra symmetrier. Genom att de matta luckorna får kontrastera med blanka kombinationer lyfter köket ytterligare en dimension.

84


hitta stilen detaljer från cello: bänkskiva hi - macs , alpine white , från lg collection. kakel glasmosaik malacassa , från fired earth . blandare luna , från franke .


ytBehanDLIng LuckOr Cellos luckor tillverkas i askfaner. Asken har en vacker och karaktäristisk ådring som syns väl, även efter att luckorna har lasyrmålats, vilket ger ett målat kök med mycket träkänsla. Cello finns i de fyra kulörer du ser på nästa sida.

vItrIn Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. nedan ser du den vitrin som finns till Cello. Vitrinskåpen faneras och ytbehandlas invändigt.

frost

aska

kol

sand

StOMMar & LåDOr I tabellerna nedan ser du i vilka utföranden du kan få Cellos stommar och lådor/vagnar.

STOMMAR Vitmelamin

Björkmelamin

LådOR / VAGNAR Ekmelamin

Björklåda/Intivovagn

Björklåda/Björkvagn

Eklåda/Ekvagn

88

KUnDAnPASSAD

UTAnPÅLIGGAnDE

SPECIAL

LUCKOR

Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104.

Läs mer om våra olika lucktyper och hur de påverkar kökets utseende på sidan 102. 89


STA F F LI I det här strama köket sker ett dramatiskt möte mellan vitt laminat och mörkbrun valnöt. Luckan har inga vanliga beslag utan infällda grepplister i massiv valnöt som bryter upp den släta vita ytan och delar av den i rektangulära fält. Linjerna som uppstår skapar en fin kontrastverkan mellan det ljusa och det mörka. Avsaknaden av beslag och annan utsmyckning gör att köket känns väldigt avskalat. Som motvikt till de ljusa luckorna är skåpens gavlar och köksöns baksida helt klädda i mörk, vacker valnötsfaner. Överskåpets undersida är fanerad i samma material och har infällda spotlights som gör att skåpet trots sin storlek svävar lätt över köksbänken. Mindre köksmaskiner som i vanliga fall tar upp plats på bänken ställs enkelt undan i kökets jalusiskåp.

91


STAFFLI. Vitt laminat / valnรถt.


detaljer fr책n staffli: b채nkskiva nero zimbabwe fr책n lg collection . blandare planar fr책n franke .


LuckOr Laminat ger näst intill obegränsade möjligheter för dig som vill ha ett modernt och rent uttryck i ditt nya kök. I kombination med kant- och grepp lister, ek eller valnöt ger Staffl i träkänsla och värme till köket, särskilt om stommarnas kanter och sidor faneras med samma material.

ytBehanDLIng vItrIn Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande, eller i en vitrinmodell som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. nedan ser du den vitrin som finns till Staffl i. Vitrinskåpen målas eller faneras och ytbehandlas invändigt.

StOMMar & LåDOr

vitt matt laminat, grepplist valnöt

vitt matt laminat, grepplist ek

I tabellerna nedan ser du i vilka utföranden du kan få Staffl is stommar och lådor/vagnar.

STOMMAR

96

LådOR/VAGNAR

Vitmelamin

Björkmelamin

Ekmelamin

Björklåda/Intivovagn

Björklåda/Björkvagn

Eklåda/Ekvagn

KUnDAnPASSAD

UTAnPÅLIGGAnDE

SPECIAL

LUCKOR

Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104.

Läs mer om våra olika lucktyper och hur de påverkar kökets utseende på sidan 102. 97


E N OVANLIGT BRA V IN FÖRVARI NG Vin mår bäst av att lagras mörkt, i en tempererad och vibrationsfri miljö. Har du ingen vinkällare så är vinkammaren en elegant lösning som gör lika mycket för stämningen i ditt hem som för vinernas smakutveckling. Vinkammaren kan byggas i ett hörn, längs en vägg eller helt fristående, beroende på vad som fungerar bäst i ditt hem. Storleken och formen på vinkammaren anpassas helt efter önskemål, upp till 20 m 3. Hyllinredningen i ek med massiv framkant ger en trivsam och varm karaktär både till vinkammaren och rummet utanför.

Kylaggregatet är tyst och effektivt, tack vare att ut- och inluftsdelarna kan sitta så långt som 10 meter från varandra. Den kalla delen placeras i vinkammaren och den varma delen kan sitta där den stör så lite som möjligt, eller till och med gör nytta, till exempel i en tvättstuga eller källare. Dörrarnas isolerande lamellglas håller temperaturen låg och jämn och ser till att luftfuktigheten är på rätt nivå samtidigt som den skadliga uv-strålningen från dagsljuset stängs ute.

kundanpassad special Läs mer om vårt breda sortiment samt kundanpassad special på sidan 104. 98


1

2

köksFakta något du garanterat får när du köper ett Tibrokök är valfrihet. Vi har ett brett sortiment, både när det gäller mått, material och ytbehandlingar. Om du trots det inte hittar precis det du önskar eller vill ha något speciellt som en köpmansdisk, ett skafferiskåp eller en köksö – säg bara till. Ta med alla dina funderingar, idéer och önskemål till någon av våra butiker så hjälper vi dig forma ditt nya kök

3

4

5

precis som du vill ha det.

StOMMar • Alla stommar är tillverkade av 16 mm melaminbelagd formskiva, förutom till sortimentet med innanförliggande lucka där vi använder 18 mm melaminbelagd formskiva. • Skåpens insidor är klädda med vitmelamin, ekmelamin eller björkmelamin. • Fanerade stommar finns i alla våra träslag och ytbehandlingar. Stommarna kan också målas

1. Stomme. Ekmelamin. 2. Stomme. Björkmelamin. 3. Stomme. Vitmelamin. 4. Stomme. Ekfaner. 5. Stomme. Målad.

i någon av våra utvalda färger eller i valfri nCS-kulör. • Stommens synliga sidor kan med fördel direktfaneras eller målas. Andra alternativ är gavel sidor i luckutförande, pärlspont, faner eller laminat. • Framkanten på stommen levereras färganpassad till luckorna. Frontanpassning finns till alla våra träslag med olika behandlingar samt till våra utvalda färger. 6

7

LåDOr Och vagnar Samtliga lådor byggs med fyra sidor samt botten och får förstycket monterat först i efterhand. Det gör att lådkonstruktionen blir mycket mer stabil och hållbar än om förstycket skulle vara en integrerad del av lådstrukturen. Du kan få sinkade massiva eklådor med botten klädd i svart konstskinn eller lådor tillverkade

8

9

10

helt i björk. Våra vagnar finns i tre olika utföranden. Sinkad massiv ek med rostfri botten, björk med björkbotten och Intivo i sidenvitt med förhöjningssidor och botten i björk. 6. Kökslåda i sinkad massiv ek med botten klädd i konstskinn. 7. Kökslåda med sidostycken och botten i björk. 8. Köksvagn i sinkad massiv ek med rostfri botten. 9. Köksvagn med sidostycken och botten i björk. 10. Köksvagn Intivo, sidenvit med förhöjningssidor i björk.

100

101


Massivt Trä

modellöversikt I tabellerna till höger ser du samtliga modeller i Tibroköks sortiment, samt de material och ytbehandlingar vi tillverkar dem i. Har du frågor kring sortimentet eller vill se prov på material eller färger, besök gärna någon av Tibroköks butiker så hjälper vi dig. Du kan också se alla våra köksmodeller på www.tibrokok.se

lucktyper

Form Gustav Nordic Sigill

som blir synlig. Beslag och övrig utrustning i samma stil förstärker luckans och stommens karaktär

Faner Anno Cello Clav Crona Grace Skärö

Vitrin

• • • •

Ask

• • • • •

Bambu

Björk

Ek

Vitrin

list

Valnöt

Ek

Vitpigmenterad lack

Mattlackad

Anno. Ask. Cello. Ask. Clav. Ask. Clav. Bambu. Clav. Ek. Clav. Valnöt. Crona. Ask. Form. Ek. Grace. Ask. Gustav. Björk. Nordic. Al. Nordic. Björk. Sigill. Björk. Sigill. Ek. Skärö. Björk.

Valnöt

Målad Frost, Aska, Kol, Sand

Målad Vit patina, Grå patina, Grön patina

• Vit matt

Ytbehandling Massivt/Fanerat

Lasyrmålad, Vinter, Skiffer

• • •

överfalsad

I ett kök med innanförliggande

I kök med modern stil syns

Ö ver fal sade luckor är ett

luckor är stommarna fullt

varken stommar eller gång-

mellanting mellan innanför-

synliga, vilket ger köket ett

järn eftersom luckorna ligger

liggande och utanpåliggande.

gammaldags utseende. De

utanpå och döljer stommen helt.

Luckan ligger utanpå stommen

något kraftigare stommarna

Det finns ändå stora skillnader

men täcker den bara delvis.

Målat

Kristall

Grädde

Vanilj

Dimma

Valfri NCS

Brigg Form Nordic Sigill Taffel Tangent

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

• • • • • •

FOLIE

Skare

Snö

Glaciär

Isvit

Cappuccino

Plano Trapets Spant Granat

• •

• • •

• • •

i utseende mellan olika moderna

Stilen känns mer klassisk

synliga gångjärnspinnarna är

luckor. En lucka med ram-

än modern. Crona och Skärö

detaljer som förstärker stilen

spegel, som Sigill ger ett mer

är två fina exempel på hur

ytterligare. Anno heter den

klassiskt intryck än en helt slät

uttr ycksfullt ett kök med

innanförliggande luckmodell

lucka, som Form eller Cello.

överfalsade luckor kan vara.

• • • • • •

utanpåliggande

som pl atsmål as samt de

Vitrin

• • •

innanförliggande

vi har i vårt sortimet.

102

Ek

• • •*

Staffli

Staffli. Grepp.

ytterligare, och hjälper dig skapa den typ av kök du vill ha.

Björk

* Massiv ram och fanerad spegel.

Laminat

Kökets utseende bestäms till stor del av lucktypen, eftersom den avgör hur mycket av stommen

Al

• • • • • •

• •

103


Väggskåp

1100

940

högskåp

2500

2340 2250

850

Mått

2100

700 600

Tibroköks sortiment av stommar är mycket brett och omfattar allt från det smalaste bakbordsskåp till köpmansdiskar på 1200 mm. Att hålla sig till de vanligaste måtten är det enklaste sättet att matcha ihop stommar med de vanligaste vitvarorna och med den stora valfriheten vårt sortiment

400 300

innebär kommer du långt. Vi har också ett omfattande urval av hyllor, krönlister, konsoller och andra detaljer som passar till – och ytterligare kan förstärka utseendet hos - köket du valt.

mellanhögt skåp

1195 324

kundanpassad special Ovanligt högt eller lågt i tak, eller en vägg som inte stämmer helt med de vanliga skåpsbredderna är inga problem. Vi anpassar helt enkelt köket efter rummet, istället för att du ska tvingas göra

bänkskåp

870

det omvända. Prata gärna med din köksarkitekt om du är intresserad av att vi skapar något som är anpassat utifrån dina önskemål.

150

104

150

525

525

580

580

105


tibrokök ab Box 84 • Verkstadsgatan 13 • 543 21 Tibro • 0504 - 436 00 • info@tibrokok.se • www.tibrokok.se Notera att produktutveckling kan innebära avvikelser mellan modellerna i denna katalog och den levererade produkten. För fullständig och korrekt specifikation av modeller, material, färger etc vänligen kontakta närmaste återförsäljare av Tibrokök. Du hittar samtliga modeller på www.tibrokok.se. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Produktion: DTRT Reklambyrå. Foto: Daniel Wester, Peter Råberg. Tryck: Livonia Print.

Tibrokök  
Tibrokök  

Tibrokök - Det ypperste innen klassiske kjøkken

Advertisement