Page 43

“Det er tankevækkende, at bevidstheden om parabener, farve- og parfumestoffer daler, jo ældre børnene er. De små børns hud er sart, men kroppen skal man passe på hele livet, og det er aldrig ligegyldigt, hvilken solcreme vi smører kroppen ind i - uanset alder”, fortæller læge, cand.scient., ph.d. og scientific advisor hos DermaPharm, Uffe Koppelhus og understreger:

Danmark og Svanemærket nikker anerkendende til.

“Huden er jo vores største organ, og den bør vi behandle ordentligt. Ellers risikerer vi at blive syge - ligesom vi risikerer at blive syge, hvis vi ikke passer på vores lever, lunger, hjerte osv.”.

”Vi har samlet fakta og gode råd om soladfærd og brug af solcreme i vores solguide, så mor - og resten af familien - kun behøver at søge information ét sted og kan gå en solsikker og forhåbentlig solrig sommer i møde”, slutter Connie Mørch.

I guiden finder du også navnet på et solfilter, der er udbredt i udlandet, men som Sundhedsstyrelsen herhjemme fraråder til gravide, ammende og børn under 12 år. Solcremer med dette filter skal man helst gå uden om.

Handy hjælp til mor - og far Derma har netop udviklet en guide med hjælp og gode råd til en sommer fuld af sikker sol for hele familien. Guiden indeholder blandt andet kreative tips til at smøre børnene ind i solcreme og en liste over de solfiltre, Derma bruger, og som både Astma-Allergi

Solguiden kan downloades her: www.derma.dk/solvifte.aspx Alle Dermas solprodukter er Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Dermas babysolcreme er også økologisk og mærket med Ecocert.

FAKTA VIDSTE DU DET OM SOLCREME? ð Uddannelse spiller en rolle for holdningen til mærkede solcremer: 45% af danskere med grundskole som højest opnåede uddannelse mener, at mærkede solcremer er vigtig mod hele 65% af de med længere videregående uddannelse. ð Københavnerne vil helst have mærkede solcremer (68%), og mærkerne betyder mindst for midtjyderne (27%). ð 31% svarer, at de ved hvilken solfaktor, der skal anvendes. 61% ved det tilnærmelsesvist. ð 65% af de danske mænd og kvinder tror, at solcreme forlænger den tid, man kan tilbringe i solen. ð Mænd køber i højere grad end kvinder solcreme lige før eller på ferien (26% mod 18%). ð Når solcreme købes i udlandet, er mærkningsordninger væsentligt vigtigere for småbørnsfamilier end familier med store børn (29% mod 22%). Til gengæld er prisen vigtigere for teenagefamilier end for småbørnsfamilier (26% mod 19%). ð 30% af de danske kvinder holder sig helt fra at købe solcreme i udlandet. ð Kun 7% tænker over, hvordan solcreme er opbevaret og placeret, selvom eksempelvis høj varme påvirker holdbarhed og effekt.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #6  

6. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #6  

6. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

Profile for freemags