Page 34

Kan man bruge en klapvogn til en nyfødt? Jeg har overvejet at anskaffe mig en klapvogn fra start af som det eneste transportmiddel til min baby - altså ingen barnevogn. Jeg ved, at mit barn ikke vil komme til at sove ude på grund af det sted, hvor jeg bor, så jeg ser ikke rigtig nogen grund til en barnevogn, som jeg finder mere uhandy at færdes med rundt i byen end en klapvogn. Jeg ville samtidig enten benytte mig af en lift eller en kørepose. Men er det forsvarligt at bruge en klapvogn til en nyfødt? Jeg hører forskelligt fra folk. Nogen mener, at det er uforsvarligt, da en klapvogn ikke er ligeså sikker at have sit barn i, men jeg ville jo også altid være der, når mit barn lå i den. Andre mener, at så længe barnet holdes varmt, så er det fint nok. Hvad siger I? Ville en nyfødt tage skade?

SVAR Ja, det kan man godt, hvis du sikrer dig, at dit nyfødte barn kan ligge helt fladt med god rygstøtte, og siden kan støttes i siddende stillinger. Jeg ville også sørge for, at der var en god kaleche på klapvognen. Selv om den ikke skal stå ude, skal du kunne komme rundt i alt slags vejr. En regnpose er ikke nok. Regndækket skal kun anvendes netop i regn, ellers bliver der alt for tæt og varmt inde ved baby, hvis den bruges til at dække mod f.eks. sol. Barnet kan sagtens holde varmen i en kørepose med overtøj placeret ovenpå klapvognen. Mærk efter i nakken, at barnet ikke bliver for varm og svedig.

Små børn har godt af at sove udendørs eller for åbent vindue.

Du skal ikke kun tænke på dit eget hjems omgivelser, men hvor du ellers skal på besøg. Er der terasser eller altan, som barnet kan stå på? Små børn har godt af at sove udendørs eller for åbent vindue.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #6  

6. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #6  

6. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

Profile for freemags