Page 17

Er det godt at stimulere mælkeproduktionen før fødslen?

Jeg har en søn på 4½ måned, som jeg ammede fuldt ud de første 2½ måned, hvorefter jeg begyndte at supplere med erstatning i flaske inden sengetid. Men jeg vil gerne genoptage amningen, så det overvejende er det i stedet for flasken.

Jeg er i uge 37+0 og overvejer, om det er en god idé at begynde at stimulere mælkeproduktionen med en brystpumpe.

Gradvist er det blevet sådan, at det kun er morgenamning og så flaske med erstating resten af dagen. De sidste 14 dage har han bare skreget, når jeg tilbød brystet, indtil jeg giver op og giver ham flasken. Det går åbenbart ikke stærkt nok.

Da jeg fik mit sidste barn, fik hun gulsot, og jeg havde bøvl med at amme. Det kom siden til at køre uden problemer. Min bekymring går på, at efter fødslen kommer man jo hurtigt hjem, og det kunne være dejligt, hvis amningen hurtigt kom til at køre. Så er det en god idé at sætte brystpumpen på en gang om dagen fra nu af? Tanken er ikke at malke noget ud men mere at sætte gang i processen, så mælken løber til hurtigere end sidste gang.

Du kan ikke forebygge problemer med amning i graviditeten ved at stimulere med en brystpumpe.

SVAR Du kan ikke forebygge problemer med amning i graviditeten ved at stimulere med en brystpumpe. Mælken løber først til 3-4 dage efter fødslen efter et par dage med hævede mælkekirtler. Disse forandringer kommer, fordi forskellige hormoner udløses, efter barnet er født, blandt andet når det sutter på brystet. Det er en god idé at nævne de problemer, du havde med amningen første gang. Det er muligt at undgå en del problemer, når personalet er opmærksomme på det.

Hvordan kan jeg stimulere mælkeproduktionen?

Nu vil jeg så høre, om det er muligt at stimulere mælkeproduktionen igen på en eller anden måde, så han igen kunne få modermælken? SVAR

Da du begyndte at give din søn modermælkserstatning før sengetid, så han sov igennem, skabte du det problem, du nu har. Noget andet var, hvis også natmåltidet havde været amning efterfulgt af erstatning.

Din mælkeproduktion er støt faldet, fordi du har holdt pause i flere timer. Derfor vil din søn gerne drikke om morgenen, når du har samlet meget mælk sammen. Du kan få mælkeproduktionen op igen. Det kræver, at du går i hi med din søn. Sæt alt andet til side. Læg dig eventuelt i sengen med ham, så han hele tiden har adgang til brystet. Han skal nemlig selv stimulere produktionen i vejret ved 1-2 timers amning over 2-3 døgn. Sørg for at have drikkevarer til dig selv inden for rækkevidde og din mand eller anden person til at opvarte jer gennem disse døgn. Undgå også sut. Kun dit bryst skal være sønnens sut i disse døgn. FORTSÆTTES „

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #6  

6. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #6  

6. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

Profile for freemags