Page 45

Svømning er en færdighed, alle bør lære på linje med at kunne kravle, gå og cykle - ikke mindst for sikkerhedens skyld. Jo tidligere man kommer i gang, des nemmere bliver det.

aldrig overrumple barnet og skal altid læse barnets grænser omhyggeligt. Man må ikke lade sig rive med og overdrive dykningen, selvom det er sjovt og fascinerende. Pas på, at du ikke udvikler for store ambitioner på dit barns vegne. Ligesom ”dyk” under bruseren skal barnet forberedes præcist og ensartet hver gang. Det er en god idé at have en instruktør med på sidelinjen første gang.

MOTORIK Babysvømning stimulerer på en helt særlig måde de sanser, der er afgørende for den sansemotoriske udvikling: Muskel-ledsansen, ligevægtssansen, og følesansen. Vandet skaber en ramme, hvor barnet kan opleve større bevægefrihed og få nye bevægeerfaringer. Der findes et hav af motorisk stimulerende lege og

aktiviteter på land. Blot det at få lov at ligge på maven og “kæmpe lidt mod gulvet” er guf i forhold til de ovennævnte sanser. Det, der set med motoriske briller gør babysvømning til noget særligt lækkert “sanseguf“, er selve vandet. Vandets egenskab til både at omslutte, støtte og give modstand adskiller sig fra de omgivelser, barnet ellers kender fra verden, hvor luften omslutter og underlaget støtter. Blot det at opholde sig i vandet giver derfor sanserne helt andre inputs at arbejde med. Vandet støtter på en blidere og mere fleksibel måde end for eksempel gulvet og sengen. Friheden til at rotere, vende og dreje sig er derfor større, og barnet vil opleve mere selvstændig bevægefrihed. Modstanden i vandet er større, end den luften normalt giver. Selv en lille bevægelse i vandet vil derfor give input til sanserne og give barnet nye bevægeerfaringer.

MIN BABY #22  

22. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #22  

22. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

Advertisement