Page 63

For mig er det også vigtigt, at jeg får støbt et lille menneske, som både har de rette værdier og respekt for andre mennesker og dyr i samfundet.

Jeg vil altid forklare og vise hende, at det er okay at sige nej, hvis man ikke har lyst. Det skal ikke være noget, hun føler skam over.

eg vil gerne se min datter vokse op og blive et menneske, som jeg kan se på med stolthed hele vejen igennem. Hun skal eje de helt rette redskaber for at kunne udvise empati, sympati, pli og respekt overfor sine medmennesker.

Hun skal også vide, at alt fra seksualitet til anderledes interesse ikke er noget, man skal gemme væk og skamme sig over, men bare være glad for, og at det er helt naturligt at være anderledes.

Jeg ved godt, at det kan være svært at påvirke sit barn 100%, men jeg vil give hende en opvækst, som jeg selv kan stå ved, om som har været god, tryg og fyldt med kærlighed og omsorg. Så kan jeg ikke gøre mere for, hvad hun så selv gør for at finde sin identitet. Hun skal jo også selv have lov til at danne den person, hun gerne vil være, når hun bliver voksen. Det kan og vil jeg ikke pådutte hende, at jeg skal styre. Men selvfølgelig skal vi som forældre guide og vise dem vej igennem livet, så vidt vi kan være dem behjælpelige, men uden at støbe dem 100% så de havner i en identitetskrise, der bare bomber deres fundament helt til grunde. Jeg håber bare, at hun også er en stærk person, som kan vælge ud fra rigtigt og forkert, og sige fra overfor gruppepres og andet, hun ikke føler lyst til at være en del af.

OM BARBARA ZATLER Barbara Zatler var tidligere en af Danmarks største internationale modeller oveni at være skuespiller og skribent på diverse internationale magasiner. Hun har desuden medvirket i en række TV-programmer som Masterchef og Zulu Djævleræs. Hun bor alene med datteren Samara. Læs mere om Barbara på hendes blog: BARBARA-ZATLER.DK

Barbara skaber i samarbejde med andre kunsthåndværkere håndlavede børnelamper i god kvalitet og skønt design. Se de flotte lamper her: ZATLER.DK

Ordet anderledes er i min optik forkert. Det lyder en smule negativt, fordi mange har gjort det til det. Men altså så er det jo kun godt at skille sig ud fra mængden og gå den vej, som man nu engang finder mest passende til ens egen person. Jeg vil støtte min datter i lige, hvad hun nu skulle ønske at beskæftige sig med, når hun bliver stor. Om det så er noget, jeg ikke selv lige ville ønske for hende, så er det nu engang hendes liv og hendes ønsker for fremtiden, og det vil jeg ikke stå i vejen for. Hvis det gør hende glad, og jeg kan se hendes øjne funkle, så vil jeg ikke stille mig i vejen for den lykke. Min datter er nu 2½ år, og jeg ser allerede en viljestærk lille personlighed titte frem derinde i den lille krop. Jeg glæder mig til at møde mennesket bag det lille søde ansigt og se, hvem min datter gemmer derinde.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #21  

21. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

MIN BABY #21  

21. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement