Page 36

HAR DU HOVEDPINEPILLER I TASKER OG SKUFFER? Små børn opdager verden ved at smage på den. Derfor er det en god idé at holde medicin uden for dit barns rækkevidde. Og helst i et aflåst medicinskab. Du kan også gøre det til en vane at give dine lommer, tasker og skuffer i børnehøjde et medicintjek. Her kan der være hovedpinepiller, vitaminpiller, nikotintyggegummi, væske til e-cigaretter eller anden håndkøbsmedicin, som kan være farligt for dit barn.

FISK ER SUNDT FOR SMÅBØRN - MEN IKKE TUN

Som gravid og forælder til småbørn kender du sikkert flere gode råd til, hvordan du skaber et hjem med mindre problematisk kemi for de mindste. Det kan være råd som: • Brug svanemærkede plejeprodukter uden parfume til dit barn. • Undgå rygning i nærheden af barnet. • Vask tøj og andre tekstiler inden brug. Men de kemiske stoffer findes også steder i hjemmet, som du måske slet ikke tænker over: I luften, i støvet og måske endda i tasker og lommer, skabe og skuffer. Den gode nyhed er, at det ikke behøver at være så svært at gøre noget ved det. Derfor kommer de to ministerier Miljø- og Fødevareministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet nu med en række gode råd til forældre med børn i 0-3 års alderen.

Det kan ikke siges ofte nok: Fisk er sund kost. Fisk indeholder mange næringsstoffer som D-vitamin, jod, selen og omega-3 fedtsyrer, som er vigtige for udviklingen af dit barns krop og hjerne. Til gengæld kan rovfisk som tun - både fersk og på dåse - indeholde kviksølv, som 0-3 årige børns hjerner er særligt sårbare overfor. Selv et enkelt måltid med tun vil kunne give et stort indtag af kviksølv i forhold til barnets lave kropsvægt. Derfor anbefales det, at børn under 3 år slet ikke spiser tun.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #21  

21. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

MIN BABY #21  

21. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement