Page 19

måde, så hun føler sig tryg, mens du bevæger dine ben op og ned.

sten. Hun har også en gåvogn, som hun går bagved op og ned ad vejen, og den er hun også vældig glad for.

Enkelte børn går, før de kravler, mens andre rumper sig frem. Barnet skal kravle på et eller andet tidspunkt for at udvikle sig motorisk rigtigt. Lån eventuelt en bog om babygymnastik på biblioteket.

Hun rejser sig ikke selv midt på gulvet, men vil altid have fat i vores fingre, hvorefter hun hiver sig op, eller ved en bordkant eller lignende. Dog har hun et par gange taget en fodbold fra jorden med begge hænder og lige så fint rejst sig, men når det så går op for hende, at hun står selv, bliver hun utryg og skynder sig at læne sig op ad os.

Hvis ikke din datter bevæger sig fremad på en eller anden måde, når hun fylder 1 år, ville jeg nok drøfte det med lægen. God træning.

Jeg ved simpelthen ikke, hvad vi kan gøre for at hjælpe hende. Skal vi stoppe med at gå med hende i hånden, eller blive ved, så hun får mere og mere øvelse? Det kan godt virke som om, hendes balance ikke er helt OK endnu.

PRESSER JEG MIN DATTER FOR MEGET TIL AT GÅ SELV?

Min datter på snart 17 måneder vil ikke gå selv endnu, og jeg ved snart ikke, hvad Vi presser hende heller ikke til at gå, hvis jeg skal gøre for at hjælpe hende på hun ikke vil, for så bliver hun bare vej. Hun har altid været en stille og ked af det, og vil slet ikke. Jeg synes nem men også lidt forsigtig pige, bare, hun har været så godt på vej der tænker over tingene, før hun så mange gange, men så går det Enkelte børn går, før springer ud i noget. helt i stå igen. Er der noget vi de kravler, mens andre gør forkert? rumper sig frem. Barnet skal Mht. at gå begyndte hun så småt at rejse sig op ved ting, da Vi hører jo også, at motorik og kravle på et eller andet hun var ca. 9 måneder gammel. sprog hænger sammen, og hun tidspunkt for at udvikle Dog kravlede hun først, da hun siger heller ikke nogle “rigtige” sig motorisk rigtigt. var godt 11 måneder. Så begyndte ord endnu. Det er “ab” og “bab”, vi at gå med hende i begge hænder, “ma ma”, “gok gok” og lignende. og siden er hun begyndt at gå, når vi kun har fat i den ene hånd. Dog spiser hun selv med ske og med fingrene, klapper kage, kan finde sin navle, kysse bamDa hun var godt 14 måneder, havde hun en enkelt sen, hente bolden osv., så hun hører og forstår os. Jeg dag, hvor hun godt ville gå et par skridt selv i mellem håber du kan give nogle gode råd. os, og det samme igen da hun var ca. 15 måneder.

SVAR

Vi har haft besøg af en fysioterapeut, der siger, vi skal prøve at lade hende gøre mere selv og blandt andet ikke løfte hende så meget, men selv lade hende kravle op til os osv. Det har virkelig hjulpet, og der gik ikke lang tid, før hun begyndte at gå mere selv og flere skridt i mellem os. Engang imellem stod hun også selv og var så stolt. Men så er det hele gået i stå igen. Nu er det som om, hun bliver utryg, hvis vi opfordrer hende til at gå selv, og så bliver hun ked af det. Derfor giver vi hende altid en finger, hun kan holde fast i, og så går det over stok og

Ubevidst lægger I pres på hende gennem opfordringer, heppe, råb m.v. Lyt til fysioterapeuten og se på jeres datter. Hun kan jo godt gå. Hun springer over stok og sten, når hun har fat i en af jeres fingre. Altså er hendes motoriske udvikling nået frem og forbi gå-stadiet. Men noget holder hende tilbage. Fornemmelsen af, at hendes forældre fokuserer på det, hun ikke kan, i stedet for det hun kan.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #21  

21. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

MIN BABY #21  

21. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement