Page 78

Du kan ikke sætte din babys søvn i kasse. Det vil altid variere fra baby til baby, hvordan den mest hensigtsmæssige søvn er.

TRYK & GLAD BABYSØVN

er en praktisk guide til enkel zoneterapi og akupressur, som får dit barn til at sove bedre.

De fleste sundhedsplejerskers definition på, at en baby sover igennem, er, at baby sover mindst 5 timer i træk. Mange forældre kan blive frustrerede over, at deres babyer ikke sover igennem, når de rent faktisk gør. Det er super vigtigt at huske, at babyer og voksne naturligt har forskellige søvnrytmer.

HVAD ER DÅRLIG SØVN?

Husk dog, at du ikke kan sætte din babys søvn i kasse. Det vil altid variere fra baby til baby, hvordan den mest hensigtsmæssige søvn er. Måske vågner dit barn og skal have mad hver 2. time, uden det er noget problem.

Dårlig søvn hos babyer og småbørn kan bl.a. skyldes et stresset nervesystem, overstimulering, ondt i maven, ondt i ørerne, ømme gummer og andre gener. BABYSØVN OG VOKSENSØVN ER IKKE DET SAMME Vi kan ikke komme udenom, at der er forskel på “babysøvn” og “voksensøvn”. Selvom det kunne være rart indimellem, så er det ikke naturligt, at en baby sover på samme måde som en voksen. AFHJÆLP UBALANCER I denne bog lærer du at afhjælpe de ubalancer, som gør, at din babys søvn bliver unaturlig dårlig og ubalanceret - i forhold til, hvad der er mest optimalt for din baby.

Behandling af søvncenteret virker også enormt beroligende og er god at give lige inden sengetid. SÅDAN GØR DU Zonen sidder på tommelfingeren langs hele negleroden. Tryk og massér på den måde, som føles mest naturlig og behagelig for dig og din baby. Zonen sidder på begge hænder, og det er en god ide at behandle begge sider. Du kan også behandle søvncenteret via fødderne, hvis din baby bedst kan lide dét. Det sidder på samme måde under storetåneglen.

For eksempel er det ikke en ubalance, hvis din baby er vågen kl. 22, og du mærker, den er glad og tilfreds. Også selvom det kunne være lækkert, at den sov. Sådan er det bare med babyer - de sover ikke på samme måde som voksne. Hvis din baby ikke har en ubalance, kan den stadig have gavn af at få behandling. Mere ro og kærlighed til systemet har alle godt af. EKSEMPEL PÅ ØVELSE “SØVNCENTERET” Denne øvelse fremmer den optimale søvnrytme og hjælper baby i kontakt med den søvnrytme, som er mest hensigtsmæssig. Hvis baby er klar til det, kan det betyde, at den hurtigere begynder at sove igennem.

LÆS MERE Læs mere om bogen Tryk & glad babysøvn

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #20  

20. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

MIN BABY #20  

20. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement