Page 19

FÅR BRYSTERNE ENS STØRRELSE IGEN EFTER ENDT AMNING?

jeg ammer hende. Jeg har en ufattelig lyst til sødt, og jeg spiser søde sager hver dag, blandt andet småkager og kage.

Jeg ammer min dreng på 6 uger på fuld tid. På grund af mange smerter i forbindelse med opstart af amningen er det desværre gået sådan, at det kun er højre bryst, jeg bruger til amning i dag. Der er ikke mere mælk i det venstre bryst.

Jeg er ikke overvægtig og er ellers sund og rask. Men jeg kunne godt tænke mig at vide, om det kan skade barnet igennem mælken, at man spiser søde sager hver dag? På forhånd tak.

Forskellen på brysternes størrelse er nu stor, fordi det ene er helt tomt, og det andet jo har mælk. Mit spørgsmål er: Bliver brysterne samme størrelse igen, når jeg engang er færdig med at amme? Jeg overvejer, om jeg skal prøve at starte amning op med venstre bryst igen, men jeg har virkelig ikke lyst til de smerter igen, hvis det kan undgås. Omvendt har jeg heller ikke lyst til 2 forskellige størrelse bryster bagefter, fordi jeg ikke fik det gjort. SVAR

SVAR

Det eneste, det søde skader, er dine tænder, som efter en graviditet skal passes ekstra. Det skader ikke din mælk eller dit barn. Måske skyldes din trang, at du mangler noget i din daglige kost. Se på hvad du ellers spiser. Spis brød med kardemomme, vanille og kanel, som giver en sød smag, uden at det er slik.

På denne måde vil hun altid være sulten, når hun tager brystet, og derfor yder hun sit bedste.

Ja, dine bryster bliver formentlig ens i størrelse igen, når amningen ophører.

Men ellers spis af et godt sukkerhjerte og elsk din amning fortsat.

KAN MÆLKEN BLIVE SUR EFTER FITNESS?

En pige i min mødregruppe har hørt, at mælken kunne blive sur efter 1 times fitness. Er dette korrekt?

Der er nogen kvinder, der kun ammer fra ét bryst, fordi de oplever, at barnet kun vil amme på det ene bryst.

Min datter fik 20 ml modermælkserstatning, da farmand passede hende, mens jeg var til fitness. Ca. 1 time efter kom jeg hjem og ammede hende.

Det sker ofte, at barnet har et farvoritbryst, og hvis det så ikke som spæd narres ved f.eks. at forblive liggende på samme side, mens det ammer begge bryster, så sker det, at det kun vil amme på det ene bryst.

Ca. 1 time efter igen lagde jeg hende til igen, da hun var træt og lige skulle have sin sidste nattår. Men midt under amningen blev hun urolig, og så kastede hun en god mundfuld op (ikke gylp men opkast). Ca. 15 minutter senere kastede hun igen op, men denne gang virkelig meget.

Det fortsætter resten af ammeperioden. En mor, der ammer på denne måde, får heller ikke størrelseforskel på brysterne bagefter.

KAN SØDE SAGER SKADE BARNET GENNEM AMNING? Jeg har født en dejlig pige for godt 3 måneder siden, og

Hvad kan årsagen være? Er min mælk blevet sur efter fitness, eller kan hun måske ikke tåle modermælkserstatningen? Vi har før været udsat for lignende tilfælde, og vi blev vildt bange, da vi troede, hun var ved at blive kvalt.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #20  

20. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

MIN BABY #20  

20. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement