Page 72

Mange forældre er nysgerrige på, hvad udendørs legetøj kan betyde for deres børns trivsel og leg, og det er der god grund til. Udeleg styrker dit barn på så mange måder. Men selvom det er kendt, at leg er fuldstændig nødvendigt for børns udvikling, og leg gør dine børn robuste, kreative, nysgerrige og bedre til at indgå i sociale sammenhænge, så er der alt for mange børn, som får brugt for mange timer med en tablet eller computer. Gælder det også dine børn? Vi ved, at rigtig mange børn, endda op mod 90 procent danske børn, har mulighed for at gå på f.eks. en iPad i hjemmet, og mange af børnene fra 3 års-alderen har deres egen tablet. Danske børnefamilier ligger faktisk forrest sammenlignet med det øvrige Norden, når det gælder adgang til digitale enheder.

Inaktive børn bliver sløve og glemmer simpelthen at lege. At miste lysten til leg betyder, at dit barn mister adgang til kreativitet. Og det er synd, for det er gennem leg, at børnene lærer deres krop at kende og bliver fortrolig med bevægelse. Dit barns motorik styrkes under leg. Leg og læring kombineres i flere børneinstitutioner, fordi leg kan få børn igennem mange ting. Leg skal dog også være uden formål - simpelt bare fordi barnet i sin natur elsker at lege og udforske. Udeleg er den ultimative legeplads, hvad angår udforskning.

UDENDØRS LEGETØJ ER IKKE SÅ TOSSET Vi skal ikke som forældre tro, at der skal arrangeres en masse, før børnene kan lege selv. Med naturen eller udvalgt udendørs legetøj som legetårne, legehuse, sandkasser, gynger, trampoliner og lignende, så er der rig mulighed for, at dit barn kan skabe dets egne lege og univers.

UDELEG I STEDET FOR IPAD Hvis børnene sidder med en tablet længe, kan en hyppig konsekvens være, at børnene bliver inaktive, og er der tale om et voldsomt stort forbrug, kan de små få svært ved at socialisere sig ordentligt i den virkelige verden.

Du kan hjælpe dit barn med at skabe muligheden for kreativ leg. Hos UDE-LEG.DK finder du det rigtige udendørs legetøj til dit barn. På de følgende sider kan du se et lille udpluk af udendørs legetøj.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #19  

19. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

MIN BABY #19  

19. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement