Page 22

Læg hende til med 2 timers mellemrum. Undlad i det tilfælde al eftermadning, så hun hurtigere bliver sulten. Du skal sørge for at få hvilet mellem måltiderne og drikke meget, især vand. Hav en kande stående ved ammepladsen.

nul mad fra midnat til klokken 6 om morgenen, når man er fyldt ½ år.

Du kan afprøve andre ammestillinger. Hav hende liggende med kroppen bagud under din arm, så hovedet hviler i din hånd. Ved denne stilling tømmes andre områder af mælkekamrene lettere. Liggende amning er også en god stilling.

Hans soveflaske med vælling virker nok beroligende og søvndyssende, men måske er den også med til at vække ham klokken 3, fordi han så har en tom mave. Han vågner af sult.

Ellers fortsæt som nu. Det er helt OK.

HVORDAN SKAL JEG VÆNNE MIN SØN FRA FLASKEN? Jeg er en mor til 2 snart 3. Min datter er 5½ år, min søn er 14 måneder, og jeg skal føde i oktober. Hvordan kan vi vænne vores søn fra flasken? Han drikker ca. 200 ml vælling, før han sover, og så vågner han ca. kl. 3 eller 4 og drikker lidt mælk af flasken. Men vi vil så gerne holde op med den. Hvad kan I foreslå? På forhånd tak. SVAR

Han skal i hvert fald ikke have flasken med mælk klokken 3. Der er

Tilbyd ham i stedet lidt vand, når han vågner. Det vil snart få ham til at miste interessen for at vågne.

Begynd i stedet at give ham grød med en kop mælk til som sidste måltid og nok ikke senere end klokken 20-21. Grød ligger tungere i maven og tager længere tid at fordøje. Kom lidt æblemos på. Du kan lave en portion æblegrød/ mos og fordele det i en isbakke, som fryses. Så er det let at sætte en brik eller to til optøning og komme på grøden. Det giver en frisk og indbydende smag.

Der er nul mad fra midnat til klokken 6 om morgenen, når man er fyldt ½ år.

Når han tilbydes andet en vællingen, glider flasken naturligt bort. Tænk på, hvornår I selv spiser jeres sidste måltid. Jeres dreng skal til at spise på samme tidspunkter som resten af familien.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #19  

19. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

MIN BABY #19  

19. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement