Page 21

HVORDAN FÅR JEG MIN SØN TIL AT TAGE FLASKEN?

ende, at barnet har lyst til at prøve meget forskelligt og er madglad. Det tages som et bevis på, at man er en god mor.

Jeg har en dreng på 4 måneder, der er begyndt at få skemad, og det går rigtig godt. Men efter vi er begyndt på skemad, vil han ikke rigtig tage sine flasker. Han spiser måske i 2 minutter, og så afviser han den og viser tegn på, at han hellere vil have skemad. Har I nogen idé til, hvad jeg skal gøre for at få ham til at tage flasken? Han er en glad dreng, og det er ikke til at mærke på ham, at han spiser mindre. Mange tak på forhånd. SVAR

Måske kan han lide, at han skal yde en indsats, som når han spiser med ske. Jeg tror nu mere, at det skyldes, at han har fået smag for andet end modermælkserstatning. Du kan prøve at give ham vælling i flasken, som smager hen af grødprodukterne, men mætter og fylder mere. Risvælling er sødligt i smagen, mens smagen af modermælkserstatning er kedelig melagtig.

Omvendt kan den mor, hvis barn er mere forsigtig i at prøve nyt, føle sig som en fiasko, fordi hendes barn ikke får så alsidig en kost som naboens. Ingen af delene er rigtige. Børn udvikles forskelligt, og nogle er mere nysgerrige end andre, og har lyst til at prøve nyt. Den mor, der respekterer sit barn, som det nu engang er, er en god mor. Tilgengæld risikerer mødre, der måske er for ivrige i at introducere nyt, at stå med halvtomme æsker, fordi barnet måske ikke længere gider at spise det “gamle”.

MÅ MAN GIVE BÅDE BRYSTMÆLK OG MODERMÆLKSERSTATNING?

Den mor, der respekterer sit barn, som det nu engang er, er en god mor.

Vil han ikke have flaske, kan han få sin mælk af drikkekrus med tud. Han kan også godt drikke af en kop med diameter på max. 4-5 cm. Han skal have 1 liter vælling eller modermælkserstatning i døgnet. Du kan blande modermælkserstatning i hans grød, mos og andet skemad, eller give det i kop ved siden af. Har din dreng stor lyst til at vælge nye ting frem for gamle velprøvede, skal du måske vente lidt med at bringe nye ting på banen. Han behøver nemlig ikke en stor varieret madplan for at trives. Så længe han vokser og udvikles, som han skal, kan du godt gøre en æske tom, før et nyt produkt bringes på banen. Jeg ved godt, at mange mødre synes, det er spænd-

Jeg har født mit andet barn for 14 dage siden. Jeg havde for meget mælk til den første men ikke nok til nummer 2.

Jeg giver hende det, jeg selv har i brysterne, og supplerer op med modermælkserstatning. Er det OK, eller er det bedst ikke at blande de 2 ting?

Hun sutter lige godt på både bryst og flaske, og hun vil gerne have begge dele. SVAR

Det er helt OK at blande, når du gør som beskrevet. Du lægger din datter til brystet, og får hende til at drikke alt det, hun kan derfra først, og derefter supplerer du med modermælkserstatning. På denne måde vil hun altid være sulten, når hun tager brystet, og derfor yder hun sit bedste. Hvis du vil prøve at få din egen mælkeproduktion i vejret, kan du øge din egen mælkemængde ved at lægge hende til oftere over nogle dage. F.eks. over en weekend, hvor hendes far er hjemme og kan hjælpe med den store, så du udelukkende kan koncentrere dig om amningen.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #19  

19. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

MIN BABY #19  

19. udgave af MIN BABY - magasinet om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement