Page 24

Kan det virkelig passe? Jeg vil så gerne amme og glæder mig til det. Det skal lige siges, at vores mor er død, så jeg kan jo ikke høre hende, om det er rigtigt i forhold til os børn. SVAR

Nej, det kan virkelig ikke passe. Min egen svigerinde opgav amning af sit 4. barn, fordi hun med de 3 første børn havde fået mælkeknuder, betændelse osv. Hendes 3 døtre har alle ammet længere end 1 år. Mælken er altid tilpasset netop dit barn. Ved at amme tæt kan en lav produktion stimuleres til at øges til barnets behov. Psyken og mistillid til mælken har meget negativ indflydelse og kan få selv den bedste mælkeproduktion til at gå i stå hos selv en god ammer. Jeg mistede mælken, den dag jeg gik til eksamen som sygeplejerske, men den kom igen, da jeg sad ved eksamensbordet og følte, jeg kunne svare for mig. Få fat i materiale om emnet, så du har en god viden med dig. Prøv at læse nogle af mine andre råd om amning på Netbaby.dk.

GÅR AMNINGEN LETTERE ANDEN GANG? Jeg ammede kun min søn i 2 måneder. Jeg fik store sår på brys-

terne, og det var meget ubehageligt. Jeg er gravid igen, og mit spørgsmål er: Får jeg også store sår denne gang, eller vil det gå nemmere denne gang, fordi brysterne har prøvet det før? SVAR

Ja, amningen kan godt gå lettere anden gang, hvis du tror på dig selv. For hver fødsel og barn bliver vi klogere. Vi erfarer og lærer. Læs nogle bøger om emnet. Du har sikkert nogle liggende fra sidst, eller din jordemoder har nogle. Få den lille ny lagt til straks efter fødslen. Sørg for, at hele det mørke område omkring brystvorten (areola) er inde i munden på barnet, så slidet fordeles. Lær forskellige ammestillinger, så slidet fordeles forskelligt. Lufttør brystvorten med barnets spyt og mælkerester 5-10 minutter efter hver amning, før du pakker brysterne ind i ammeindlæg og BH. Det har en ophelende effekt.

Psyken og mistillid til mælken har meget negativ indflydelse og kan få selv den bedste mælkeproduktion til at gå i stå hos selv en god ammer.

Undlad at gnubbe og vaske brysterne inden amningen. Om du kan forberede dem nu under graviditeten, er der delte meninger om. Nogen mener, at hvis man napper og niver og frotterer dem godt efter badning, kan de hærdes inden fødslen. Held og lykke.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #18  

18. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #18  

18. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement