Page 21

HVORDAN FÅR JEG AMNINGEN TIL AT FUNGERE? Jeg blev mor til en stor sund dreng den 1. juni 2007. Han vejde 4.860 gram, og jeg måtte da også få et akut kejsersnit. Jeg har hele tiden været bagud med min mælkeproduktion, men de sidste 3 uger er den næsten gået i stå. Jeg har fra starten af haft store problemer med amningen. Iil at begynde med var mine brysvorter indadvendte, og min søn var meget utålmodig, så jeg havde problemer med at få ham til at tage fat. Flere gange måtte sygeplejerskerne opgive at hjælpe mig, da han ofte blev ordentlig hidsig.

tionen. Men problemet er bare, at han overhovedet ikke vil tage fat. Han bliver bare rigtig hys, og det bliver kun værre, jo mere jeg prøver. Det sker til tider, at jeg er heldig at få ham lagt til, men så er det kun på det ene bryst (ikke et bestemt). Jeg kan aldrig få ham til også at spise fra det andet. Han vil kun have flaske. For hver dag, der går, afviser han mit bryst mere og mere. I dag har han kun ville amme 1 gang, og i går var det kun 2 gange. Efter at jeg har lejet en brystpumpe i dag kan jeg godt forstå ham. Kl. 17.00 50 ml fra begge bryster. Kl. 20.00 knap 20 ml fra begge bryster.

Jeg var indlagt i en uge, og først da jeg kom hjem fra Kl. 22.00 et par dråber fra begge bryster. hospitalet, ville han tage fat i mit bryst helt uden hjælp. Det var stadigvæk en kamp Han bliver langt fra mæt af kun at spise med ham og noget af en seance, og til hos mig, og han er heller ikke gearet tider måtte jeg igen opgive, da han til at arbejde for det. bare skreg ind i min brystvorte, som Mange tror, at det er var det en mikrofon, og give ham Jeg er dybt frustreret, da jeg lettere at amme store modermælkserstatning i kop. virkelig ønsker at amme, og jeg børn, for de kan da tage føler, at jeg har gjort alt, hvad der Et par uger efter begyndte jeg fat og sutte til. Ja, men stod i min magt uden at sulte mit stille at få styr på amningen. Jeg barn. Er der en måde, jeg kan få ofte dykker de i blodlagde ham først til, og derefter fik ham til selv “at arbejde for det”? han modermælkserstatning i flaske, sukker i de første hvis det ikke var nok.

levedøgn.

Desværre fik jeg infektion fra en gammel piercing på højre brystvorte, så jeg måtte nøjes med at lægge ham til det venstre bryst. Samtidig pumpede jeg ud på det andet. Dette varede i 10 dage, og jeg føler, at det var på dette tidspunk, min mælkeproduktion startede med at dale. Det skal lige siges, at min søn aldrig har været god til at amme. Når han så endelig tog godt fat, gik der ikke mange minutter, før han faldt i søvn, og så måtte man starte helt forfra igen. Så bare dét var en kamp i sig selv, og er det stadigæk. Jeg ammede godt en uges tid på begge bryster, da han pludselig ikke ville tage fat i brystet. Han ville kun have flaske. Min sundhedsplejerske har givet mig det råd at lægge ham til oftere, end jeg plejer, for at øge mælkeproduk-

SVAR

Du er ramlet ned i flere sammenstillede problemer. 1. Du fik lavet kejsersnit, fordi han vejede 4.800 gram. Du skulle altså etablere en amning samtidig med, at du var nyopereret med de begrænsninger, det medfører i form af manglende bevægelsesmulighed og ikke at kunne sidde og ligge i gode ammestillinger. 2. Du fik et stort barn, som “kræver” meget mad. Mange tror, at det er lettere at amme store børn, for de kan da tage fat og sutte til. Ja, men ofte dykker de i blodsukker i de første levedøgn. Det gør, at de kan blive sløve m.v. Jeg har arbejdet en del som jordemoder i Norge, hvor de på barselsafdelingerne altid supplerer børn med fødselsvægt over 4.500 gram med ekstra mad

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #18  

18. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #18  

18. udgave af magasinet MIN BABY med alt om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement