Page 9

HVOR MEGET BØR MIN SØN SOVE I LØBET AF DAGEN?

Det lille barn sover i gennemsnit et sted mellem 10 og 22 timer i døgnet fra fødslen.

Min søn på 6 uger vil i dagtimerne kun sove i sin barnevogn pakket godt ind i en dragt og voksipose. I løbet af natten sover han super godt i stræk på 3-5 timer ad gangen.

Din datter hører åbenbart til den lave ende af skalaen. Hun har tilsyndeladende ikke et stort søvnbehov.

Jeg kæmper med at få ham til at sove indendørs, men det lykkes ikke så tit, og ofte sover han så kun ½-1 time ad gangen. Men hvor meget bør han sove i løbet af dagen? Jeg er i tvivl, om jeg bør stimulere ham mere, eller jeg bør “tvinge” ham til at sove? SVAR

Nogle børn sover 22 timer, mens andre kun sover 10 timer. Begge dele er lige normalt. Selvfølgelig også alt midt imellem. Mange børn sover bedst, når det er koldt. Om det så skal være udendørs eller for åbent vindue i soveværelset, bestemmer du. Da han virker tilfreds, trives og sover gode lange stunder om natten, synes jeg, du skal fortsætte, som du har lyst.

I skal se på hendes samlede mængde søvn hen over døgnet. Sover hun godt om natten, f.eks. fra kl. 19 til kl. 07, er det ikke forventligt, at hun har behov for at sove mere end ½-1 time om dagen. Du skriver, hun virker udtidig ved 16-17 tiden. Det er måske, når familien lige er kommet hjem fra arbejde og vuggestue/dagpleje og skal i gang med aftensmaden. Det tidspunkt kaldes ulvetimen, da alle børn som voksne er trætte og møre efter dagens mange indtryk.

Prøv at lægge hende på det tidspunkt, hun viser træthed, så hun måske kunne få ½ times søvn før aftensmaden. Det ville give jer andre ro til at forberede aftensmaden og en veloplagt pige, der vil spise bedre til aften.

Nogle børn sover 22 timer, mens andre kun sover 10 timer. Begge dele er lige normalt. Selvfølgelig også alt midt imellem.

Er det for besværligt med al den nedpakken i barnevognen, så prøv at putte ham i voksiposen med en hjelmhue for åbent vindue i et af de andre rum.

SOVER VORES DATTER FOR LIDT OM DAGEN? Jeg har en datter på 1 år. Hun sover de fleste dage kun ½ time til middag og højest 1 time. Jeg synes, det er meget lidt, og hun begynder at blive rigtig pylret omkring kl. 16-17. Hun har aldrig sovet meget om dagen. Er det ikke for lidt, hun sover om dagen? Hvad kan vi gøre? SVAR

Din datter får sandsynligvis den søvn, hun har brug for.

Skulle det vise sig at være en god idé, vil hendes sengetid til gengæld blive forskubbet. Hendes søvn vil dog stadig ligge på 10-11 timer pr. døgn, som er hendes normale niveau.

MIN DATTER PÅ 15 MÅNEDER SOVER IKKE GODT OM DAGEN Min datter på 15 måneder er pludselig holdt op med at sove godt om dagen. For bare en uge siden sov hun omkring 3 timer i løbet af dagen, fordelt på enten 2 lure eller en lang midt på dagen. Nu er vi heldige, hvis hun vil sove en halv, og hun kæmper en brav kamp for ikke at sove. Hun har altid bare lagt sig i sin barnevogn om dagen uden problemer, men nu rejser hun sig op og leger med sit puttedyr. Er det bare en fase? Eller har hun pludselig ændret rytme? Hun falder i søvn kl. 20 og vågner som regel ved 8-tiden næste morgen. FORTSÆTTES „

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #13  

13. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #13  

13. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement