Page 50

««««« FIK 5 STJERNER I “SIKKERHED” I FDM’S TEST I 2008

RÖMER BABY-SAFE SLEEPER Sikker og ergonomisk babyautostol, hvor barnet transporteres liggende. Velegnet fra fødslen til ca. 6 måneder. Normalpris: 1.899. Medlemspris:

1.519

SPAR

380

BØRN I VAREBILER OG STATIONCARS

I-SIZE - EN NY STANDARD

Reglerne for fastspænding af børn i autostole eller på selepuder gælder også for varebiler. Det er ikke tilladt at køre med passagerer i varerummet. Hvis familien består af 2 voksne og 1 barn, skal der være mindst 3 fastspændingsmuligheder, så alle kan anbringes sikkert.

Fra den 1. oktober 2013 er i-Size en ny standard for godkendelse af sikkerhedsudstyr til børn i biler. Godkendelsen omfatter kun nye autostole, der fastgøres med isofixbeslag.

I stationcars, der kører på hvide plader, kan man på et autoriseret værksted få monteret seler til fastspænding af en autostol bagerst i bilen. BARNET MED I TAXI

Taxien har ikke pligt til at medbringe sikkerhedsudstyr til børn. Ifølge loven må et barn alligevel medtages, men kun på bagsædet. Børn på 3 år og derover skal anvende taxiens almindelige sikkerhedsseler, uanset om de passer perfekt til barnet eller ej.

Den nye godkendelse vil fungere sideløbende med den nuværende godkendelse. Autostole mærket med ECE 44-03 eller 44-04, som bruges i dag, vil fortsat være fuldt lovlige at sælge og anvende. På nuværende tidspunkt er der et begrænset udvalg af i-Size autostole på markedet, men der kommer løbende flere, efterhånden som der kommer nye biler på markedet, og producenterne får godkendt nye autostole efter den nye standard. Læs mere om autostole og børns sikkerhed i bilen på WWW.FDM.DK

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #13  

13. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #13  

13. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement