Page 10

SVAR

besvarelse af følgende spørgsmål:

Du skriver, at jeres datter stadig sover godt fra klokken 20 til klokken 8. Er hun frisk og udhvilet i de øvrige 12 timer, har hun ændret sit søvnbehov fra 15 til 12 timer i døgnet. Hun har derfor ikke længere behov for sin middagslur.

1. Viser han tegn på træthed ved middagstid, fordi han er tidligt oppe? Så vil der gå et par dage, hvor han kan være noget pirrelig både omkring tidspunktet for middagsluren og om aftenen. Til gengæld burde det være enkelt at få ham tidligere i seng.

Da hun åbenbart finder sig i at blive lagt ud i barnevognen med sit tøjdyr, kan I fortsætte med det. Specielt hvis det virker som om, hun ligger og slapper af i ½-1 times tid, mens hun leger og pludrer med sig selv og bamsen.

Læg omlægningen i en weekend, så har i flere sammenhængende fridage, I kan bruge på omlægningen af hans døgnrytme og søvnmønster.

KAN JEG TAGE MIDDAGSLUREN FRA MIN SØN? Jeg har en søn på 2 år, som sover 1½ time til middag. Men om aftenen vil han ikke sove før kl. 20.30-21.00. Kan man tage hans middagslur fra ham? Om morgenen vågner han meget tidligt omkring kl. 6. Jeg håber, I kan hjælpe mig, da det er mit første barn, og jeg ikke har nogen, der kan hjælpe mig med at svare på det.

2. Er han i dagpleje eller vuggestue, som sætter pris på, at han sover som de andre børn? I det tilfælde skal du lave en klar aftale, så de støtter dit valg og holder ham beskæftiget på tidspunktet, hvor han ellers blev puttet.

MIN DATTER SOVER KUN 1 TIME I LØBET AF DAGEN Min datter på 10 måneder sover max. 1 time i løbet af dagtimerne (2 gange 30 minutter). Er det muligt at få hende til at sove lidt længere? Eller skal vi bare lade det være sådan? Jeg tænker på, når hun skal i dagpleje, og de andre børn sover 1-2 timer. Hun sover mellem 10 og 12 timer om natten.

SVAR SVAR

Du kan godt tage din søns middagslur fra ham. Det kan være en udmærket idé i forhold til hans tidlige opvågning og sene sengetid. Hans alder taget i betragtning skulle han også være moden til det. Det kræver dog

Børn er forskellige, og jeres datter har tilsyneladende ikke behov for mere middagssøvn, når hun ellers virker frisk og veloplagt. Så I skal ikke bekymre jer.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #13  

13. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #13  

13. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement