{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 18

HVILKE RISICI/ULEMPER ER DER VED PLANLAGT KEJSERSNIT?

Jeg synes, du skal tale med din egen læge og få en tidlig aftale med en jordemoder, når du er blevet gravid.

Jeg prøver i øjeblikket på at blive gravid og er i gang med hormonbehandling. Jeg ved godt, at det er lidt tidligt at bekymre sig om fødslen, men jeg har det med at besvime, når jeg oplever noget ubehageligt. F.eks. en vaccination (har det ikke godt med nåle/indsprøjtninger) eller en gynækologisk undersøgelse, hvor der blev “nappet” nogle prøver.

Du kan blive henvist til fødselsforberedende undervisning. Et sådant kursus kan gøre dig mere tryg og forberedt til fødslen.

Det værste var, da jeg hos min hudlæge fik fjernet et modermærke på maven under lokalbedøvelse. Der besvimede jeg 3 gange undervejs og havde kramper imens. Jeg var en tur på skadestuen og blev tilset af en neurolog - intet unormalt. Og jeg fik taget en EEG for at se, om jeg skulle have epilepsi - heller intet unormalt. Nu tænker jeg så på, om det kan være risikabelt at føde på naturlig vis. Jeg er endvidere en meget spinkel pige (158 cm høj og vejer 47 kg), så der er flere, der har spurgt, om jeg så ikke skal have kejsersnit. Jeg vil selvfølgelig snakke med læge og jordemoder til den tid, men jeg spekulerer en del på det og kunne derfor godt tænke mig at vide, hvornår det er risikabelt at føde “naturligt”. Og hvilke risici/ulemper er der ved planlagt kejsersnit?

HVOR MANGE KEJSERSNIT KAN MAN FÅ FORETAGET? Jeg har fået foretaget 3 planlagte kejsersnit på grund af, at børnene har stået meget højt. Jeg har aldrig haft veer. Jeg har altid ønsket mig 4 børn, og det ønske har jeg stadig. Ved sidste kejsersnit var der en del sammenvoksninger omkring blæren, ellers ingen komplikationer at bemærke hverken i graviditeten eller ved kejsersnittet.

Det, jeg frygter aller mest, er disse bristninger, som jeg har hørt om. Er det ligefrem livsfarligt at få 4. barn?

Et kejsersnit er dog et indgreb, hvor der nogen gange ses komplikationer, som f.eks. blødning og infektioner.

Håber der er nogen, der kan give mig lidt information om ovenstående. Jeg er godt klar over, at I ikke kan give nogle endelige svar i forhold til min situation. På forhånd tak. SVAR

Det mest naturlige er at føde normalt (vaginalt), da det er den metode, der er færrest komplikationer ved. Men der kan være forhold, der taler for, at man tilbyder et planlagt kejsersnit. Et kejsersnit er dog et indgreb, hvor der nogen gange ses komplikationer, som f.eks. blødning og infektioner. Din højde og vægt giver ikke umiddelbart anledning til, at man skal vælge kejsersnit.

Nogen må have fået 4 kejsersnit. Hvad er erfaringen? På forhånd tak for svaret. SVAR

Der findes en del kvinder, der har fået foretaget kejsersnit 4 gange uden problemer. Men da det ikke er rigtig mange, er erfaringerne ikke så store.

Det er klart, at det kan være lidt mere kompliceret 4. gang, fordi der er sammenvoksninger og arvæv. Jeg vil foreslå, at du tager en snak med en læge på det sted, du har født sidst. Held og lykke med det.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #24  

24. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #24  

24. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement