{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 17

kan være på benene uden hovedpine etc. hurtigt efter. Men hvad skal jeg vælge?

HVORNÅR PLEJER MAN AT UDFØRE PLANLAGT KEJSERSNIT? Da jeg fik min datter, blev hun taget ved kejsersnit præcis 1 måned for tidligt på grund af min medfødte hjertefejl. Da jeg var til nakkefoldsscanning i sidste uge, snakkede de om et eventuelt kejsersnit igen. Men jeg skal ind til samtale engang. Det, jeg vil spørge om, er: Hvor tidligt plejer man at udføre planlagt kejsersnit før terminsdatoen? Jeg er gravid og er sat til den 4. januar 2009.

SVAR

Du skal snakke med en narkoselæge om bedøvelsen til kejsersnittet. Vedkommende vil vejlede dig. Du skal fortælle narkoselægen det, du har hørt fra din omgangskreds. Almindeligvis anbefaler man spinalbedøvelse. Det er en lokalbedøvelse, der lægges i lænderyggen. Der føres ikke et kateter ind i ryggen, fordi bedøvelsen kun skal vare i op til et par timer, og det er ret sjældent, at der er bivirkninger ved denne bedøvelsesform.

SVAR

Som regel foretager man kejsersnit lige før terminen, men hvis barnet har en hjertefejl, vil man foretage det tidligere af hensyn til f.eks. operaEt tion på barnet. Når du kommer til samtale igen, vil man fortælle dig mere om forløbet. Hvis du er utryg, kan du altid bede om en ekstra undersøgelse og samtale.

KAN JEG FÅ KEJSERSNIT EFTER EN UHELDIG FØDSEL?

voldsomt fødselsforløb, som det du har haft sidst, vil nok give anledning til, at det næste fødselsforløb skal diskuteres med en læge på dit fødested.

HVILKEN BEDØVELSE SKAL JEG VÆLGE TIL PLANLAGT KEJSERSNIT? Jeg venter nr. 2 til oktober og skal have planlagt kejsersnit denne gang, da der er for stor risiko for mig at føde vaginalt ifølge hospitalets overlæge. Det er også fint nok, når det ikke kan være anderledes. Jeg vil helt sikkert gerne være vågen under indgrebet, men jeg har 2 tilfælde tæt på mig, som har fået epiduralbedøvelse under graviditeten, og som begge er gået galt, og der derved er opstået komplikationer i form af spinal hovedpine og diskusprolaps, da der er stukket forkert, og der siver væske ud stadig, trods det er 2 år siden. Findes der et alternativ? Jeg vil gerne vælge den bedøvelse, som er mest skånsom for mit barn, da det er det vigtigste, og da jeg har et barn i forvejen, sætter jeg stor pris på, at jeg

Da jeg fik min dreng for snart 2 år siden, udviklede fødslen sig i en forkert retning, og det endte med et akut kejsersnit i fuld narkose efter 27 timers veer. Efterfølgende blev jeg ramt af en infektion. Jeg var derfor indlagt i 2 uger og blev undervejs opereret 3 gange på grund af denne infektion.

Giver denne ret kedelige oplevelse anledning fra min side til at bede om et planlagt kejsersnit næste gang? Jeg ville være meget ked af at skulle alt dette igennem igen. SVAR

Et voldsomt fødselsforløb, som det du har haft sidst, vil nok give anledning til, at det næste fødselsforløb skal diskuteres med en læge på dit fødested. Jeg vil umiddelbart tro, at du kan vælge at få kejsersnit, men jeg kender ikke politiken på dit fødested. Kontakt din jordemoder, når du bliver gravid, og bed om en samtale hurtigt, så tingene kan komme på plads, og du kan få en tryg graviditet.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #24  

24. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #24  

24. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement