Page 16

Held lykke med det. Det er en god beslutning KANogDET VÆRE SKADELIGT FORikke at være overvægtig, når du skal føde. FOSTERET AT JEG TABER MIG? Jeg er gravid uge 11+6. Jeg lider af meget kvalme, opkast og svimmelhed. Da jeg blev gravid, vejede jeg 69 kg (jeg er 168 cm høj) og har nu tabt mig 7 kg. Min læge skælder mig ud over, at jeg taber mig, men jeg har prøvet alt for at holde maden i mig og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Da jeg var gravid første gang, kastede jeg også op til og med uge 16, men tabte mig ikke. Mit spørgsmål er, om det kan være skadeligt for mit barn, at jeg taber mig? SVAR

Man kan godt tabe sig noget under graviditeten, uden der sker noget ved det. Men det er klart, at hvis du bliver ved med at tabe dig, er det ikke hensigtsmæssigt. Måske kan din læge henvise dig til en diætist, som kan hjælpe dig med at foreslå en kostplan til dig.

Hvis du bliver ved med at tabe dig, synes jeg, du skal bede om en undersøgelse hos din jordemoder, så hun lige kan checke, om barnet vokser, som det skal.

JEG HAR TABT 6 KILO MIDTVEJS I GRAVIDITETEN Da jeg fik konstateret min anden graviditet, vejede jeg 102,4 kilo (altså meget overvægtig). Nu er jeg så i uge 19+3, og vægten er faldet til 96,5 kilo. Er det okay? Vægttabet har jeg jo ikke noget imod, så længe det ikke skader mit barn. SVAR

Det gør ikke noget, at du taber dig under graviditeten, når udgangsvægten var over 100 kg. Når barnet vokser, som det skal, er der ingen problemer.

Man kan godt tabe sig noget under graviditeten, uden der sker noget ved det.

Hvis du bliver ved med at tabe dig, skal du bede om at få en aftale med dit fødested, så de kan undersøge dig og barnet nærmere med en scanning.

JEG HAR TABT 4 KG I UGE 12 - ER DET NORMALT? Jeg er lige gået ind i uge 12. Siden jeg fandt ud af, at jeg er gravid (i starten af december 2003), har jeg tabt mig 4 kg. Jeg er 173 høj og vejer på nuværende tidspunkt 66 kg. Er det normalt, at man taber sig så meget? Jeg har ikke kastet op (kun 2 gange sidste år). Mange tak fordi du tog dig tid til at svare. SVAR

Nogle kan starte graviditeten med at tabe sig, men sædvanligvis tager de på igen. Vægtforøgningen er på ca. 10-12 kg frem til fødselstidspunktet.

Din jordemoder vil følge barnets vægtøgning, når hun føler på dig ved undersøgelserne. Du kan eventuelt tale med en diætist om din vægtkurve.

MÅ JEG FORTSÆTTE MED AT TABE MIG UNDER GRAVIDITETEN?

Jeg var lige begyndt at tabe mig. Jeg havde en ambition om at tabe 10 kg, inden jeg skulle være gravid, men så gik det hele pludselig stærkt, og jeg blev gravid allerede efter 2 måneder. Må jeg fortsætte med at tabe mig? Ifølge en hjemmeside skal jeg højest indtage 1.732 kalorier om dagen for at tabe ½ kg om ugen. Jeg er nu i tvivl, om det er for lidt, når jeg er gravid? SVAR

Du kan sagtens fortsætte med at være opmærksom på, hvad du spiser. Men ligefrem være på 1.700 kalorier om dagen, mens du er gravid, er nok lige i underkanten. Jeg vil foreslå, at du kontakter en diætist, som kan hjælpe dig med at vælge en god diæt for gravide.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #18  

18. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #18  

18. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement