Page 47

1 En graviditet varer normalt ca. 280 dage, men sommetider kan den vare længere. Den længste dokumenterede graviditet varede i 1 år og 10 dage.

fuldt af hår. Forskerne gætter på, at højere østrogen- og progesteron niveau, der stimulerer hårvækst, også virker afslappende på spiserøret, hvilket forårsager sure opstød.

2 Ufødte babyer kan smage den mad, deres mor spiser. Mad med stærk smag som hvidløg, kan ledes gennem fostervandet i livmoderen til babyen. En undersøgelse har vist, at babyer, hvis mor drak en masse gulerodssaft under graviditeten, viste en forkærlighed for netop gulerodssaft, efter de var født.

10 For hver 2.000 børn, der bliver født, bliver ét født med en tand.

3 Det er muligt at blive gravid ved oralsex! En kvinde fra Lesotho, der var født uden vagina, blev gravid, da hun blev dolket i maven efter at have udført oralsex på sin kæreste. Virkelig! 4 Fra 2. trimester tisser babyen i livmoderen. Derefter drikker den det. Så tisser den igen, og så drikker den det osv. 5 En baby begynder at danne sin første afføring (meconium) omkring 21. uge, men det kommer ikke ud, før babyen er født. 6 Gravide kvinder og nybagte mødre kan helt automatisk få mælken til at flyde fra brysterne, når de hører en baby græde (også selv om det ikke er deres egen baby). 7 Piger bliver født med alle de æg, de kommer til at bruge hele deres liv, men drenge udvikler ikke sædceller før i puberteten. Dog har ny forskning vist, at kvinder kan producere nye æg senere i livet. 8 Kaniner, hunde, grise, hvaler og mennesker begynder alle sammen som samme størrelse æg (ca. 0,2 mm). 9 Den gamle ammestuehistorie er sand: Gravide kvinder, der lider af halsbrand, HAR større chancer for at føde børn med hovedet

11 Det at føde et drengebarn kan forøge moderens risiko for at få autoimmune sygdomme og gøre hendes glemsomhed værre. 12 4D-scanninger viser, at babyer rynker panden, men forskere har også været i stand til at bevise, at ufødte børn også græder, ved at måle fostrenes åndedrætsmønstre. Men de siger også, at det ikke nødvendigvis er fordi, babyerne er kede af det - de øver sig bare. 13 En kvindes livmoder udvider sig til mere end 500 gange den normale størrelse i løbet af en graviditet. 14 Når en gravid kvinde når terminen, vil hendes livmoder producere mere østrogen på én dag, end en ikke-gravid kvinde producerer i løbet af 3 år. 15 Livmoderen er ikke det eneste, der udvider sig, når en kvinde er gravid. Også fødderne og hjertet bliver større under graviditeten. Gravides hjerter vokser for at kunne klare den forøgede mængde blod i kroppen, og fødderne svulmer dels på grund af væskeophobning, og dels fordi ledbåndene i bughulen strækkes og udvides for at gøre plads til livmoderen. 16 En babys fingeraftryk bliver dannet inden for de første 3 måneder af graviditeten. 17 Orgasmer kan forårsage veer. Ikke rigtige veer, men plukveer. Det skal man nu ikke blive så ophidset over, da noget så simpelt som en fuld blære også kan fremkalde plukveer.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #15  

15. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #15  

15. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement