Page 41

ER DET OK AT FLYVE UNDER GRAVIDITETEN?

men det er mest fordi, personalet om bord ikke har nogen uddannelse i at tage imod barnet, hvis det skulle blive født under turen.

Man hører så mange forskellige meninger angående det at flyve, når man er gravid. Jeg er i den lykkelige situation at være gravid i 8. uge, og til sommer har vi bestilt ferie til Spanien. Vi skal flyve ned, når jeg er i uge 25, og hjem, når jeg er i uge 27.

Skulle fødslen mod forventning denne gang gå i gang før termin, er der hospitaler undervejs, og du er jo lidt erfaren, da du er 3. gangs fødende.

ER DET FARLIGT AT REJSE MED FORANLIGGENDE MODERKAGE?

Vil I fraråde dette, eller gør det ikke skade på fosteret? SVAR

Der sker ikke noget ved at flyve i uge 25-27. Grunden til, at du hører nogen sige, at gravide ikke må flyve, er, at nogle flyselskaber ikke vil have højgravide med, da de er bange for, at fødslen skal gå i gang under flyveturen, og de dermed bliver nødt til at lande.

Jeg er gravid i uge 32 og skal flyve til Frankrig. Jeg har lige fået at vide, at jeg har placenta prævia (foranliggende moderkage), men jeg står og skal af sted om et par dage.

Der sker ikke noget ved at flyve i uge 25-27.

Jeg har hørt, at det vist ikke er så godt at flyve på grund af trykket, og jeg burde køre i bil i stedet for. Nu er mit spørgsmål så, om jeg skal flyve 1½ time, eller om jeg skal køre 12-14 timer i bil? SVAR

Jeg vil foreslå, at du kontakter flyselskabet og hører dem om deres holdning.

KAN JEG KØRE PÅ BILFERIE 1 MÅNED FØR TERMIN? Er det for risikabelt at køre på bilferie til Italien ca. 1 måned før, man har termin? I mine første 2 graviditeter har jeg ingen problemer haft, og jeg har født på henholdsvis terminsdatoen og 2 dage efter. SVAR

Der er ikke noget i vejen for at køre på bilferie en måned før termin, hvis du selv og din mand er trygge ved det. Det er flyveture så sent i graviditeten, man fraråder,

Du spørger, om det er klogt at flyve/køre i bil til Frankrig med en foranliggende moderkage (placenta prævia) i 32. graviditetsuge. Hvis det er en total placenta prævia, vil jeg råde dig til at blive i Danmark. Du kan være så uheldig, at det bløder fra din moderkage, og så er det ikke rart at sidde i en flyver eller i en bil. Det er heldigvis ikke ofte, det sker, men muligheden er til stede. Jeg synes, du skal kontakte en læge på det sted, hvor du skal føde, og bede vedkommende om også at give dig et råd. Det kan du gøre ved en telefonopringning. God ferie.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #14  

14. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #14  

14. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement