Page 29

BOGEN FORTÆLLER OM: • Tiden lige efter fødslen – om amning og barselsgæster. • Forstå barnet – babytegn, babymassage og vandlege. • Kombinér leg og træning. • Øvelser for mor og barn – fra bækkenbundstræning over styrketræning til strækøvelser. • Løfteteknik. • Barnets sansemotoriske udvikling.

DANS I STUEN Sæt lidt god musik på og få blodomløb i kroppen ved at danse – f.eks. orientalsk dans/mavedans, ikke mindst på grund af de mange bevægelser for rygsøjle og bækken. Du skal imidlertid vælge bevægelser, du holder af, og det behøver ikke at ligne noget bestemt. For barnet kan dansen blive en god begyndelse på en stund med tumlelege, men det kan faktisk også være, barnet udnytter de vuggende bevægelser og kropskontakten til en lille lur. Den oprette stilling vist her kan bruges, fra barnet er cirka 1 måned gammel og kun i 15-30 minutter ad gangen. Nyfødte babyer samt sovende babyer skal lempes ned i liggende stilling, hvorefter de gerne må sove en fuld lur i slynge/vikle.

Bogen henvender sig primært til kommende og nybagte mødre, men også fædre kan bruge øvelserne, når de skal lege med baby. Bogen hjælper med at skabe tryghed om forældreskabet og samværet med barnet. Hertil kan indholdet bruges af undervisere på efterfødselshold. Læs mere om bogen på WWW.FRYDENLUND.DK

På de følgende sider kan du se nogle eksempler på øvelser fra bogen, som du kan lave sammen med dit barn.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #14  

14. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #14  

14. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement