Page 13

1: REDUCÉR STRESS Du behøver ikke at blive hjemme i 9 måneder for at undgå at blive stresset af at rejse. Ved hjælp af simpel planlægning kan du reducere dit stressniveau til et minimum, når du rejser.

På forretningsrejser har du som regel et fastlagt program og kan således ikke helt selv bestemme over din tid. Men også i dette tilfælde er det vigtigt, at du sætter tempoet lidt ned og accepterer, at du måske ikke kan overkomme de samme ting, som før du blev gravid.

Tag højde for, at du kan blive forsinket på vej til lufthavnen/togstationen og afsæt derfor ekstra tid til dette i din rejseplan.

Når du når frem til dit bestemmelsessted, så sørg for at afsætte tid til at pleje dig selv. Du vil opdage, at du vil få mere energi, hvis du tager et dejligt varmt bad, sover til middag, læser en god bog eller slapper af en aften hjemme på hotellet.

Rejs med så få ting som muligt - helst kun hvad du selv kan bære. Hvis dette imidlertid ikke er muligt, er det en god idé at anskaffe sig en kuffert med hjul.

3: SPIS FORNUFTIGT

Det vigtigste er dog, at du er i godt humør og ikke lader dig slå ud af eventuelle forsinkelser og andre forhindringer på turen. Hormonerne i din krop kan let få det hele til at virke uoverskueligt og få dit humør ned under nulpunktet. Prøv i stedet at tage lange køer og forsinkelser i stiv arm. Slap af og lyt eventuelt til afslappende musik på din walkman/discman.

2: FORØG DIN ENERGI Graviditet tapper de fleste kvinder for energi. Du må indstille dig på, at du måske ikke længere kan overkomme helt så mange ting, som du plejer, når du er ude at rejse. Tag det lidt med ro.

Appetit er formentlig et velkendt fænomen, nu hvor du er gravid, og hvis du springer et måltid over, bliver barnet sulten, og du får formentlig kvalme. Før du rejser, er det derfor en god idé at tage rigelige mængder sunde småmåltider med i håndbaggagen. Medtag f.eks. nødder, tørret frugt og müslibarer. Hvis du skal ud at flyve, kan du ringe til flyselskabet og forudbestille specielle madønsker. Du kan f.eks. bede om fisk og skaldyr, frugt eller vegetarretter. Og vigtigst af alt: Husk at drikke rigeligt med vand. Det er vigtigt, at du ikke bliver dehydreret, hvilket der er større risiko for, når du flyver. Når du drikker meget vand kan du samtidig forhindre vandophobninger i kroppen. Dine spisetider bliver muligvis forstyrret under rejsen, men sørg for igen at spise ernæringsrigtigt, når du ankommer til dit bestemmelsessted. Det er vigtigt for dig og din ufødte baby, at dine måltider er sammensat rigtigt (følg den velkendte kostpyramide). Hvis du ikke har mulighed for at få rigelige mængder af frisk frugt,

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #14  

14. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #14  

14. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement