Page 34

Hun fortæller, at det var en underlig fornemmelse at have MBT sko på for første gang. ”Jeg skulle lige vænne mig til at rulle hen over foden og hele tiden have fornemmelsen af, at jeg stod på et vippebræt. Men efterhånden som jeg brugte skoene mere og mere, fik jeg det så godt, at jeg kunne fortsætte med håndbolden”. I sommeren 2010 blev Nette Hvam gravid med datteren Josefia. Det var en slem start med megen opkast og kvalme, men dette skulle vise sig at være de eneste udfordringer, som graviditeten bød på. ”Jeg er af den klare overbevisning, at mine fantastiske MBT sko er årsagen til, at de andre skavanker, som bækkenløsning, vand i kroppen, hævede fødder og så videre aldrig blev en del af min graviditet”.

GANG I VENEPUMPER

“Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger med at komme i gang med brugen af MBT sko, både før, under og efter graviditeten”, fortæller Nette Hvam.

Under graviditeten arbejdede Nette i Århus og Kolding, men boede i Esbjerg, men hverken de lange køreture eller arbejdsdage gav hende problemer. ”Mine MBT sko var helt fantastiske under graviditeten. Det at få fordelt trykket under foden ved gang og stilstand betød, at jeg hele tiden havde gang i mine venepumper, så blodet blev pumpet tilbage fra mine fødder”.

Hun begyndte at bruge MBT sko, da hun var professionel håndboldspiller. Hun har også haft gavn af MBT sko i forbindelse med to graviditeter.

Nette har tidligere haft problemer med sin lænd, og hun frygtede derfor den sidste del af graviditeten. Men uden grund viste det sig.

”Jeg havde udfordringer med belastede akillessener samt skinnebensbetændelse. Når jeg var færdig med træning eller kamp, havde jeg en del smerter”.

”Det var faktisk kun, når jeg skulle vende mig i sengen, at jeg mærkede problemerne”.

”Men med MBT’s særlige, runde sålkonstruktion blev de små stød, som mine akillessener og skinneben ikke brød sig om, aflastet. Dels af den rullende gang og dels ved den bløde sensor, som gav mig den nødvendig affjedring”, siger hun.

GODT FOR BÆKKENET Alle kan nok genkende tendensen til at falde sammen i ryggen. Men ved at gå på en buet sål korrigeres dette, så man er nødsaget til at rette sig op for at holde balancen.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #12  

12. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #12  

12. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement