Page 32

MBT sko er funktionelle sko, der nærmest er et lille træningscenter i sig selv. Med skoene træner du, når du går og står i hverdagen. Og du kan samtidig afhjælpe forskellige fod- og rygproblemer og hjælpe dig selv til en bedre og sundere graviditet. Det lyder næsten for godt til at være sandt, at man kan træne sin krop ved bare at skifte sko. Men det er faktisk det, som MBT sko kan. ”MBT er såkaldt ‘funktionelle sko’, der aktiverer en lang række muskler i kroppen”, fortæller Charlotte Poulsen fra MBT Nordic og fortsætter: “Den buede sål og et særligt verdenspatenteret balancepunkt i skoene gør, at man automatisk kommer til at gå og stå på en særlig ‘rullende’ og naturlig måde. Det svarer faktisk til at tage et lille vippebræt eller balancebræt under fødderne”.

”Det betyder, at du træner din krop, når du bare går og står, fordi du sætter gang i krop og blodomløb. Det er derfor, man kan kalde skoene for verdens mindste træningscenter”.

MODVIRKER TUNGE BEN MBT har en række gavnlige effekter særligt for gravide. Med MBT står man ikke stille - selv når man står. Det instabile underlag styrker muskler og ledbånd, og balancepunktet med den runde gængesål fremmer venepumpefunktionen, hvor musklerne i benene trykker returårerne sammen, så blodet på grund af klapfunktionen kun kan løbe opad mod hjertet. ”MBT modvirker trætte, tunge og hævede ben, og balancen bliver også styrket, når man har skoene på”, fortæller Charlotte Poulsen. ”Man skal hele tiden justere, og trykpunkterne under huden sender mange flere informationer til lillehjernen, der er vores balancecenter”, forklarer hun.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #12  

12. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #12  

12. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement