Page 19

KAN MAN BRUGE AKUPUNKTUR MOD KVALME?

SVAR

Jeg er gravid i 6. uge med vores 3. barn. Kan man bruge akupunktur mod graviditetskvalme? Jeg har hørt, at man skal være meget forsigtig med akupunktur til gravide, men hvad siger I?

De fleste fødesteder i Danmark kan tilbyde akupunktur som smertelindring. Der er rigtig gode resultater med at bruge akupunktur. Det er forskelligt, hvor nålene placeres. Det kommer an på, hvor du har ondt. Akupunktur udløser endorfiner fra hjernen. Endorfin er et stærkt smertelindrende stof, der minder om morfin i sin opbygning.

SVAR

Kvalme er ret nemt at kurere med akupunktur. Du kan ovenikøbet få vist, hvordan du kan afhjælpe kvalmen selv. Det er ikke farligt at få akupunktur under graviditeten, bare du fortæller akupunktøren, at du er gravid.

Der er nogle enkelte steder på kroppen, man skal holde sig fra tidligt i graviditeten.

Der er nogle enkelte steder på kroppen, man skal holde sig fra tidligt i graviditeten. Mange fødesteder tilbyder akupunktur, så spørg din jordemoder.

KAN AKUPUNKTUR OG VANDFØDSEL FORENES?

Du kan i princippet godt få behandling, mens du ligger i vand, men almindeligvis giver man det ikke samtidig.

KAN AKUPUNKTUR AFHJÆLPE VAND I KROPPEN? I min sidste graviditet havde jeg meget væske i kroppen (+25 kg). Kan akupunktur eller zoneterapi afhjælpe dette? Vi arbejder i øjeblikket på at blive gravide igen, og jeg vil derfor gerne undgå en så stor belastning af kroppen igen. SVAR

På flere og flere fødesteder gøres der brug af akupunktur som smertelindring i forbindelse med fødsler. Hvilke tanker ligger der for jeres vedkommende (som jordemødere) bag denne behandlingsform? Hvordan gøres det? Og hvordan virker det rent smertelindrende (fysiologisk) på kroppen? Kan akupunktur forenes med, at jeg gerne vil føde i vand?

Både akupunktur og zoneterapi kan afhjælpe øget væske i kroppen. Mange jordemødre er uddannet til at foretage behandling med akupunktur, så det er sikkert noget, du kan få hjælp til på det sted, hvor du skal føde.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #12  

12. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #12  

12. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement