Page 61

KAN DU SLÅ DEM? 6,1

6,6

Den “lille” pige Jasleen satte i 2013 ny rekord i Tyskland med sin fødselsvægt. Hun vejede hele 6.110 gram og var 57,5 centimeter lang. Moderen ankom først til fødeklinikken på selve dagen, og pigen kom til verden uden kejsersnit. Da lægerne undersøgte moderen, opdagede de en sjælden diabetesform, der kunne være forklaringen på pigens størrelse.

I 2007 fødte en mexicansk kvinde drengen Antonio på hele 6,6 kilo og 55 cm. “Vi har ikke fundet nogle abnormaliteter i barnet. Han har højt blodsukker og en mindre blodinfektion, men det er under kontrol”, udtalte hospitalsdirektøren. De to forældre behøver ikke den store tilvænning til deres store babydreng. Han har nemlig en 7 år ældre søster, der vejede 5,2 kilo, da hun blev født.

7,3

8,7

Den 39-årige Janet Johnson var godt klar over, at hun bar rundt på en stor baby, da hun var gravid i 2011. Men 7,3 kilo nyfødt dreng havde de alligevel ikke regnet med på fødeafdelingen på et sygehus i Longview i Texas. Drengen hedder JaMichael Brown, og han er muligvis den største baby i Texas’ historie. Forud for hjemkomsten havde forældrene travlt med at bytte alt det nyindkøbte babytøj til større størrelser. Den nyfødte dreng brugte nemlig tøj, der svarede til en 1-årig drengs alder.

En indonesisk kvinde fødte i 2009 en kæmpe dreng, som vejede 8,7 kilo og målte 62 cm, da han kom ud af mors mave ved kejsersnit, og han har slået rekorden som den tungeste baby i Indonesiens historie. Den nyfødte dreng var sund og rask og havde en - måske ikke overraskende - stor appetit. Lægerne mente, at årsagen til den høje fødselsvægt kunne skyldes det faktum, at den 41-årige mor led af diabetes.

KILO

KILO

KILO

KILO

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #11  

11. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #11  

11. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement