Page 58

20 PROCENT af de danske babyer vejer over 4 kilo ved fødslen, hvilket er den øvre grænse for normalvægt. Det gør Danmark til et af de lande i verden, hvor der fødes de absolut største babyer. Danmark ligger sammen med Norge blandt de lande med den højeste gennemsnitlige fødselsvægt. MIN NR. 2 VEJEDE 4.600 GRAM Og målte 56 cm. Han blev vurderet til ca. 4.200 gram, og da de tog vandet, var der så meget fostervand, at de satte vægten ned til ca. 4.000 gram. Jeg havde store problemer med at presse ham ned gennem bækkenet, så overlægen måtte ind og hoppe på min mave for at presse ham ud. Men ud kom han, og jeg sprak næsten ikke. Læge og jordemoder var totalt overraskede over den kæmpebaby, der kom ud.

Grunden til, at ringmusklen sprang ved den første, tror jeg skyldes et langvarigt fødselsforløb, der endte med vedrop. Og så gik det måske for stærkt til sidst. De andre gange har der intet været. De er født uden problemer og vi har været hjemme inden for få timer efter. LINDA

4.440 OG 4.980 GRAM Vejede henholdsvis nr. 1 og nr. 2. Ved første fødsel endte det med sugekop, fordi jeg blev udmattet og kom for sent på hospitalet, fordi jeg ikke insisterede nok på, at jeg selv kunne mærke, hvor langt i forløbet jeg var. Jeg ventede altså til, der var x antal minutter mellem, og veerne var x antal sekunder lange. Jeg blev klippet på grund af oplægning af sugekop og blev efterfølgende syet. Der var ingen andre problemer. Anden gang lyttede jeg til min krop, og havde en skøn og helt naturlig fødsel på trods af de næsten 5 kilo. Jeg er almindelig højde med små hofter og slank. Jeg blev syet lidt indvendigt, fordi barnets mave (!) sad lidt fast, men ingenting, der har givet problemer. Ringmusklen blev altså ikke påvirket.

Min første vejde 3.928 gram, og der sprak jeg meget mere og blev taget med sugekop.

Hvis jeg skal have flere børn, vil jeg vælge en naturlig fødsel igen, da 2. gang var en skøn oplevelse. Men du kan jo aftale, at det skal være kejsersnit, hvis du føler dig meget utryg nu eller undervejs i fødslen.

Under hele graviditet nr. 2 udviste jeg stor bekymring for fødslen til jordemoder og læge, og ingen af dem tog mig seriøst, synes jeg.

LINE

TUMLING

MINE HAR VEJET MIN DEN FØRSTE

Hhv. 3.670, 4.325 og 3.520 gram. Så denne behøver ikke at blive større end din første.

Vejede 3.750 gram, og der sprang min ringmuskel. Efterfølgende har jeg fået 5 børn mellem 4.050 og 4.350 gram uden problemer, heller ikke med ringmusklen.

Ved min nr. 2, som var den store, gik jeg slet ikke i stykker (ingen syninger) på trods af, at han også havde hånden oppe ved hovedet.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #11  

11. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #11  

11. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement