Page 57

Jeg tror, det mere er kvindens “evne” til fødsel, end det er barnets størrelse, som er afgørende, og i min familie er vi gode til at være gravide men dårlige fødere ;-)

Jeg troede faktisk, man nu om stunder selv kan bede om - og få - et kejsersnit, bare fordi man er bange for fødslen. Men det er åbenbart ikke alle steder?

SOLVEIG

LISBETH

JEG HAR FÅET FORTALT

MINE VAR 4.250 OG 4.150 GRAM

At det er kvindens “indretning”, der gør sig gældende, når det handler om, hvor store børn bliver. Jeg har nok arvet det fra min farmor og hendes mor, som fik børn på 4 kg, 4,5 kg og 5 kg.

Mine var begge omkring 4.200 gram, og fødslerne gik relativt problemfrit. Det er hovedet, der er den tricky part, så vidt jeg har forstået, og så meget større bliver det vel ikke af, at babyerne var lidt buttede.

Selv fødte jeg en søn på 4.800 gram 16 dage over tid og valgte efterfølgende kejsersnit. Dette kan du jo bede om. Min den ældste blev født med den ene arm oppe ved hovedet, så det gjorde det ikke nemmere. Hvis ikke han havde gjort det, havde jeg ret sikkert haft en fin fødsel.

Jeg er relativt slank (170 cm og 61 kg), og min mor har født 5 børn, der alle vejede omkring 3.500 gram. Min mands mor har derimod født 3 børn alle over 4 kg, og hun er et lillebitte nips. Så det er hendes skyld :-)

Men de to andre vejede 4,5 og 3,9 kilo 16 dage før termin. Den ældste har ikke samme far som de yngste. Jeg vejede selv 3.600 gram og var det tungeste barn, min mor har fået.

Jeg tror, det mere er kvindens “evne” til fødsel, end det er barnets størrelse, som er afgørende, og i min familie er vi gode til at være gravide men dårlige fødere.

Jeg ville ikke være bekymret, når det kun er omkring 4 kilo, og du kan jo altid få lavet en fødselsaftale eller simpelthen bare bede om et kejsersnit fra start. EVA

MIN FØRSTE VAR 4.200 GRAM Det var en helt almindelig og faktisk ret nem fødsel. Jeg fik en ret stor rift og måtte syes, men der skete altså intet med min ringmuskel eller lignende. Nr. 2 vejede 3.600 gram, og der fik jeg end ikke en rift. Nr. 3 kom til verden ved akut kejsersnit - og det var jeg bagefter taknemmelig for. Han viste sig nemlig at veje 4.500 gram.

Jeg fik ingen skader overhovedet, og der gik ikke ret lang tid, før alt “dernede” virkede fint igen. Don’t worry. ÆBLEBLOMST

MIN FØRSTE VEJEDE 3.890 GRAM

Og jeg gik i stykker både indvendigt og udvendigt - dog ikke ringmusklen, selvom de frygtede det til at starte med. Nummer 2 vejede 4.100 gram, og jeg fik 2 sølle sting efterfølgende. Jeg var ellers meget bange for, at jeg ville gå meget i stykker, også med tanke på det arvæv fra 1. fødsel, som jo kan være lidt stivere end almindeligt væv. Så absolut god erfaring med en 4+ kilos baby. Min nummer 1 blev i øvrigt skønnet til 3 kilo og nummer 2 til lige over 3,2 kilo før fødsel. ZETTE

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #11  

11. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #11  

11. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement