Page 13

KAN MAN TAGE FOR LIDT PÅ UNDER GRAVIDITETEN?

dersøgelse hos din læge eller jordemoder.

Jeg er gravid i 21. uge og har taget 2-2½ kg på. Er det for lidt? SVAR

Man kan godt tage for lidt på i vægt under graviditeten. Har du haft meget kvalme eller opkast i starten? Vokser maven som den skal? Har du mærket liv? Det er normalt at tage 10-15 kg på i løbet af graviditeten. Er vægten høj før graviditeten, er det normalt, at man ikke tager så meget på. Tag en snak med din læge eller jordemoder om dit specielle tilfælde.

VEJER MIT BARN FOR MEGET I UGE 28? Jeg er gravid i 28. uge og har netop været ved jordemoder, hvor hun vurderede et lidt lille foster. Hun har skrevet 1.200-1.400 gram.

Jeg kan læse mig frem til, at fosterskøn i den uge ligger på 1.000-1.200 gram. Så hvad er problemet?

Er vægten høj før graviditeten, er det normalt, at man ikke tager så meget på.

HVORFOR HAR JEG ALLEREDE TAGET SÅ MEGET PÅ? Jeg er gravid i 23. uge og har allerede taget 12 kg på. Kan det være rigtigt? Jeg har været gravid 1 gang før, og der tog jeg kun 11 kg på sammenlagt. Jeg tror jeg har taget ca. 6 kg på, bare på 1 uge. Hvorfor?

Der er 2+ for sukker i min urin, men blodsukkertest er OK. Men det bekymrer mig en del. SVAR

Et fuldbårent barn vejer mellem 3.000 og 4.000 gram. Det er derfor helt normalt at skønne barnet til mellem 1.000 og 1.400 gram i 28. uge.

Du bliver formentlig tilbudt endnu en test for sukkerindholdet. Der er ingen grund til at være nervøs, hvis disse prøver er normale, og hvis jordemoder og læge er tilfredse med forløbet af din graviditet.

I HVILKE PERIODER TAGER MAN TYPISK MEST PÅ?

SVAR

6 kg på 1 uge lyder meget voldsomt. Har du væskeansamling i kroppen, eller er maven meget stor? En forklaring kan være væskeophobning i kroppen. Hvis maven er meget stor, kan det skyldes en stor mængde fostervand. Begge dele kræver yderligere un-

I hvilke perioder tager moderen typisk mest på i vægt? Jeg er i uge 27 og har taget ca. 11 kg på. Kan I ud fra det sige, hvor meget jeg vil tage på i alt? Jeg lever meget “grønt” og rimelig fedtfattigt. FORTSÆTTES „

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #11  

11. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #11  

11. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement