Page 64

Hvis man ikke tidligere har været i Astrid Lindgrens Verden, kan det være lidt svært at forestille sig, hvor spændende det kan være at befinde sig her. At møde sin favoritfigur lyslevende er en stor oplevelse for et lille barn.

MØDER

Lige pludselig dukker selveste Pippi Langstrømpe op i virkeligheden. Har hun ikke Kling og Klang i hælene, stopper hun sikkert op og snakker og leger et øjeblik. Lige bagefter kommer Rasmus og Paradis-Oskar slentrende forbi, på farten som de er.

LEG

I løbet af en dag (eller gerne to) i Astrid Lindgrens Verden kan man støde på Emil, frøken Prysselius, Alfred og Lina og mange andre.

TEATER I disse levende omgivelser spilles der hver dag teaterstykker med scener, som også er hentet fra bøgerne. Det, der gør teater i miljøerne ekstra specielt, er, at tilskuerne kommer meget nær på begivenhederne, og somme tider endda havner midt i dem. Man kan også se teater på den store scene i parken, hvor der er 350 siddepladser.

Efter forestillingerne fortsætter det sjove, for så kan alle børn hoppe ind og lege med Pippi, Ronja, Karlsson og alle de andre. Som du sikkert har forstået på nuværende tidspunkt, er Astrid Lindgrens Verden fuld af teater, sang og spændende møder med de forskellige figurer.

Hvis der var noget, Astrid Lindgren værnede om, var det børns ret til at være børn. Og en af de bedste måder at være barn på er at kunne lege frit. Som en usynlig rød tråd gennem alt, der foregår i Astrid Lindgrens Verden, går derfor det vigtige tema ”legelyst”. I parken er der også miljøer, der ikke er befolkede med teaterfigurer, for eksempel ”Jorden-er-giftigbanen”, hvor børnene selv kan fantasere sig til, hvem eller hvordan de vil være. Men selvfølgelig kan man lege overalt. Når der ikke er en forestilling i gang i de miljøer, hvor der spilles teater, er det helt fint at bruge dem som spændende legepladser. Hvem har ikke drømt om at kunne klatre omkring i Mattisborgen eller springe ombord på Hoppetosse, far Efraim Langstrømpes skude?

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #7  

DIT BARN #7 - magasinet om de skønne unger.

DIT BARN #7  

DIT BARN #7 - magasinet om de skønne unger.

Profile for freemags
Advertisement