Page 56

Nye rapporter har fremhævet, hvor svært det er at implementere et aldersforbud på Internettet, og at der ikke er en universel løsning for at sikre, at yngre børn ikke omgår systemet eller lyver omkring deres alder. FACEBOOK

kommentarer, som jeg så har snakket med min datter om. Jeg er ret sikker på, at de andre forældre ikke tjekker, hvad deres børn laver. Hun ved også, at hvis hun skriver sådan noget (mobning), så lukker jeg hendes profil ned. Der er en grund til, at Facebook har en aldersgrænse, men i vores tilfælde er jeg med i det hele, og derfor er der en myndig person inde over. Mine 2 børn er på Facebook, men de er også 12½ og 15 år, og jeg har deres login og følger løbende lidt med i, hvad de lægger på af billeder, og hvad der skrives. Alle deres venner er på Facebook, og en del af deres sociale liv og kontakt med venner i udlandet foregår der. Min søn på 6 år derimod kunne jeg ikke drømme om at give tilladelse til at få en profil. Måske når han er 10 år, kan vi tale om det. Jeg arbejder selv med IT og er absolut ikke imod fremskridt, men børn skal være børn, og der er mange “underlige” typer og farer, man skal tage sig i agt for på nettet.

Jeg tog emnet Facebook op på et forældremøde i min søns klasse. Det viser sig nemlig, at ud af de 16 elever, der er i min søns klasse, har 10 af dem en profil på Facebook. Min dreng har plaget mig i en evighed, fordi han også vil, og alle de andre spørger ham konstant om, hvornår han kommer på osv. Det frustrerer ham meget, at jeg bliver ved med at sige nej til det. Jeg bruger jo den begrundelse, at han er for lille endnu, som han jo også er. Da jeg bragte det på bane til klassemødet, fik jeg ikke rigtigt nogle svar fra de andre forældre - kun dvælende svar som, at de andre har jo osv., men det kan jeg ikke bruge til noget. Jeg har fået en venneanmodning på Facebook fra et barn på 3 år! Vi er i familie med forældrene, og nu har de oprettet en profil til ham. Måske er det fordi, jeg ikke kan udstå moren, men jeg synes, det er direkte latterligt (udover at være i strid med reglerne) at oprette en profil til sit 3-årige barn.

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #4  

4. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

DIT BARN #4  

4. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

Profile for freemags