Page 17

Min søn er meget distræt

trætheden) virker mere end parat (samme karakteristik giver læreren. Ved en skolemodenhedstest måbede psykologen over, hvorfor den dreng dog skulle “testes”, for han var da et af de mest velfungerende osv.

Jeg er mor til en dejlig og glad knægt på 6½ år, der lige er startet i børnehaveklasse. Han er en dreng, som alle omtaler som meget intelligent og vidende. Blandt andet er hans børnehaveklasselærer meget imponeret af hans sproglige kunnen og hans generelle viden om alt.

Ofte anser andre ham for lidt umoden, men den indlevelsesevne og empati han lægger for dagen, og hans reflekteren over ting, viser for os det modsatte.

Han kan stave og regne en smule (staver ifølge klasseJeg vil godt vide, om I har et bud på, om han kan læreren en smule bedre end de andre i klassen). have et reelt problem, hvordan man f.eks. kan Han er videbegærlig og meget fantasifuld teste korttidshukommelse (når man leger og taler gerne meget (udviklede tidligt “kimsleg”, er han mildest talt ikke noet godt sprog og legede ifølge sundgen ørn), og i det hele taget om ovhedsplejersken fantasilege et godt enstående giver jer mulighed for at stykke tid inden, man skulle kunne Men velbegavede børn vurdere, om hans “distræthed” er den slags). er ofte distræte. De lever problematisk. Med håbet om et svar. i deres egen fantasiverden. Han kan motorisk det, han skal, og er (i hvert fald herhjemme) Praktiske gøremål, som at SVAR ikke nogen forsigtig dreng. Han huske en gymnastiktaske, har venner (få men gode) osv. osv. føles uvæsentligt. Det lyder som om, din søn har rige evner og en god intelligens. Det er jo alt sammen fint. Problemet er bare, at jeg er en smule bekymret Da han har en rig indre tankevirksomhed, for hans distræthed! Allerede i børnehaven kan han beskæftige sig selv. Han vil også udvise var pædagogerne fokuserede på, at han altid var stor nysgerrighed og videbegærlighed. Det er dejligt. den sidste, når der skulle spises, trækkes i overtøj osv. De Jo mere han får svar på sine spørgsmål, jo mere udkollektive beskeder fløj henover hovedet på ham. vikles og stimuleres han. Det samme sker i skolen, hvor læreren siger, at han sagMen velbegavede børn er ofte distræte. De lever i tens kan koncentrere sig i længere tid af gangen, når deres egen fantasiverden. Praktiske gøremål, som at først han kommer i gang, men at tingene ofte skal siges huske en gymnastiktaske, føles uvæsentligt. specielt til ham, og at han til tider kommer i gang så sent, at de andre er ved at være færdige. Prøv at lav en husketavle med billeder af det, han skal huske, som han så kan pakke sin skoletaske efter. De praktiske ting kokser altså lidt, og det er som om, rutiner (som at huske sine ting, når man går fra skolen, Memory-spil, puslespil, Matador og kortspil (Sorte Per, pakke sin madkasse væk, “følge gruppen” når de andre hjerterfri, kabaler o.l.) er gode stimulerende opgaver. f.eks. giver sig til en opgave m.v.) ikke hænger ved. Han Ikke fordi han ikke kan huske - det kan han - men for er ligesom ikke altid til stede i nuet. at styrke en systematisk tankegang. Vi har valgt at sende ham i skole, fordi han på faktisk alle andre punkter end lige den med det praktiske (disFORTSÆTTES „

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #4  

4. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

DIT BARN #4  

4. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

Profile for freemags