Page 12

Æ En mariehøne og en kat har min datter på 3 år haft som usynlige venner indimellem. Første gang, jeg oplevede katten, var en dag, da vi var ude at gå, og hun sad i sin klapvogn. Der snakkede hun om katten og snakkede med den. En lille missekat, som hun kalder den. Jeg kalder en kat for en kat, så jeg ved ikke lige, hvor “missekat” kommer fra.

sin fantasi. Baba har boet herhjemme i et halvt års tid og dukker dagligt op.

Hun er også kommet og vist mig en usynlig mariehøne. Den skulle jeg holde, og det “gjorde” jeg så. Men altså, jeg tager det stille og roligt. Jeg lader som om, de er der. Så længe det ikke tager overhånd, synes jeg det er fint, de har små usynlige venner/dyr.

Min datter er super social og har mange gode venner i børnehaven, så jeg er ikke bekymret, selvom jeg synes, det er lidt mærkeligt. Mine drenge har aldrig haft usynlige venner, så det er helt nyt for mig.

Vi har 2 almindelige katte og et hamster, og hun er meget glad for dyr. Så måske det er derfor, det er usynlige dyr, hun får sig som “venner”.

Æ Min datter havde indtil flere usynlige venner, og det varede længe, inden de forsvandt. De mest vedholdende blev et par år. Det var meget hyggeligt på en måde og underholdende, når hun gav dem skylden for ting, hun havde gjort, som ikke var så populære hos forældrene. Vi legede bare med - til en vis grænse - men opfordrede hende ikke ved selv at inddrage de usynlige venner i legen. Men hvis de var der, så var de der, og vi talte med om dem.

Æ Min datters trofaste veninde hedder Baba og bor herhjemme. De leger og hygger mest, men sommetider kan de bliver så gale på hinanden, at min datter bliver rigtig ked af det. Hun lever sig fuldstændig ind i

En gang i mellem dukker der et par ekstra usynlige venner op, der hedder Gigi og Søster. De var med til hendes fødselsdag og hyggede sig gevaldigt med alle gaverne. Meget spøjst.

Æ Jeg er snart træt af at høre om Cody. Jeg hører om Cody hver dag. Hvor sej Cody er, hvor meget han kan løfte, hvor meget legetøj han har, alt det han må og kan, hvor meget Cody kan tælle til, eller hvor hurtigt Cody kan løbe. Han taler om Cody som en kær ven og fortæller også andre om Cody. Vi har flere gange haft andre, der her spurgt til, hvem ham Cody er. Min søns svar er klart: Det er hans bedste ven.

Æ Min datter på 3½ har anskaffet sig en fantasi-kusine med 2 babyer og en fantasi-veninde, der kender kusinen og bor sammen med hende og babyerne. Vi får nogle lange historier om, hvad de laver, og hvordan de lever. Nu er de åbenbart flyttet, for i stedet for at bo meget langt væk, bor de nu ved siden af M, der er en af de gode legekammerater i børnehaven (og bor meget tæt på børnehaven).

usynlige venner er ufarlige Når børn hører stemmer og snakker med usyn-lige venner, er der ingen grund til bekymring. Tværtimod er børn med usynlige venner ofte meget kreative og socialt velfungerende, viser australske og britiske undersøgelser. Undersøgelserne viser desuden, at børn med usynlige venner er mindre generte end andre børn, og at de har en god evne til at sætte sig ind i, hvordan andre børn har det. De usynlige venner forsvinder normalt, når børnene bliver 7-10 år gamle. Hvorfor det sker på dette tidspunkt, ved forskerne endnu ikke. Kilde: Illustreret Videnskab

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #4  

4. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

DIT BARN #4  

4. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

Profile for freemags