__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 42

Som ægdonor kan du hjælpe de kvinder, der ikke selv kan få børn med egne æg - og derfor kun kan blive gravide ved hjælp af ægdonation.

• Ikke har arvelige sygdomme.

HVORFOR BLIVE ÆGDONOR?

For at du kan være smertedækket på bedst mulig vis, når du får taget æg ud, har Fertilitetsklinikken Trianglen som den eneste klinik ansat anæstesisygeplejersker til at varetage smertedækning i forbindelse med ægudtagningen ved ægdonation (og ved IVF og ICSI).

Ventelisten på donoræg er til tider lang, og for de ufrivillige barnløse kvinder/par, der venter på et æg, kan ventetiden være en udfordrende tid. Der kan være rigtig mange svære følelser, og mange tanker som f.eks.: • ”Hvornår får jeg en ægdonor?”. • ”Hvor længe skal jeg vente?”. • ”Får jeg nogensinde muligheden for at blive mor?”. PRAKTISK INFO:

• Dit BMI (Body Mass Index) er mellem 19-29. BEDST MULIGE SMERTEDÆKNING VED ÆGUDTAGNING

Anæstesisygeplejerskerne sikrer dig optimal smertedækning, og derudover suppleres du med lokalbedøvelse i toppen af skeden. Da du får små gentagne mængder smertestillende medicin under ægudtagningen, bliver du holdt netop på det punkt, hvor du er ved fuld bevidsthed, men hvor smerterne er fjernet. Du kommer til at være helt afslappet, og er i de bedste hænder. Det er vigtigt, at du føler dig tryg og tilpas.

• Du skal undersøges gynækologisk og have foretaget blodprøver.

Efter ægudtagning hviler man i klinikken i ½ til 1 time, og anæstesisygeplejerskerne tager sig godt af dig og sørger for, at du bliver klar til at komme hjem.

• Som ægdonor må du donore æg 6 gange i alt i Danmark.

HVEM HAR BRUG FOR DONORÆG?

• Du modtager pr. ægdonation en økonomisk godtgørelse på 7.000 kroner (som du selv skal indberette til Skat). • Du påvirker ikke dine egne fremtidige chancer for at blive gravid.

Ægdonationsbehandling tilbydes til ufrivilligt barnløse, hvor kvinden ikke kan danne brugbare æg. Det kan være på grund af for tidlig overgangsalder, hvis kvinden er født uden æganlæg, hvis hun tidligere har været behandlet for kræft, eller hvis æggestokkene er fjernet ved en operation.

• Du bruger ikke flere æg, end du ellers ville fra din egen, medfødte ægreserve. De æg, du får udtaget ved ægdonation, ville være gået til i en menstruation.

For disse kvinder er ægdonation den eneste mulighed for at indfri drømmen om et barn. Som ægdonor er DU med til at realisere drømmen om et barn for dem, hvis højeste ønske, er at få et donoræg.

DU KAN BLIVE ÆGDONOR HOS FERTILITETSKLINIKKEN TRIANGLEN HVIS DU:

DIG SOM ÆGDONOR

• Er fysisk og psykisk rask. • Er mellem 18-35 år.

Du påvirker ikke chancen for selv at kunne blive gravid, når du er ægdonor. Allerede da du selv var inde i din mors mave, blev dine egne æg i livmoderen skabt - og dette antal påvirkes ikke.

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #19  

Advertisement
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded