__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 14

HVOR OFTE HAR I LEGEAFTALER?

Jeg har 2 spørgsmål: 1) Hvor ofte har I legeaftaler? Her er det i gennemsnit nok en gang om ugen for min søn i 1. klasse. 2) Hvor ofte har I børn fra klassen hjemme, som DU synes, de skal lege med, men som dit barn ikke selv efterspørger? I vores tilfælde er der et par drenge, der falder helt udenfor fællesskabet, og jeg føler, jeg bør gøre mere, end jeg gør. CIRKE-LINE

NOK 1-2 GANGE PR. MÅNED

aftale med en, han ikke selv har lyst til at lege med.

Min dreng i 1. klasse har nok legeaftaler 1-2 gange pr. måned. Jeg synes, hverdagene er fyldt nok op til, at der også skal være tid/overskud til legeaftaler, og ofte skal vi også noget i weekenden.

Vi har legegrupper i klassen, hvor han er sammen med nogle drenge, han aldrig leger med.

Han efterspørger sjældent legeaftaler, men når han gør, så prøver vi da at få noget arrangeret i rimelig fremtid. Desværre er det som regel en pludselig indskydelse, når han bliver hentet, og dermed kan det ikke altid lade sig gøre, når han gerne vil. Legekammeraterne er dem, HAN vælger. Jeg kan godt finde på at komme med forslag til, hvem han kan lege med, hvis den han gerne vil lege med ikke kan på det tidspunkt, vi har aftalt, at han kan have en legeaftale, men han følger som regel ikke mit forslag. Jeg oplever, han har det bedst med tætte venskaber, og han foretrækker ikke at lege med nogen fremfor at lege med nogen, han ikke kender så godt.

METTE

BØRNEAFHÆNGIGT Min yngste, som går i 1. klasse, gider ikke rigtig legeaftaler, så han efterspørger dem meget lidt. Så han leger med naboerne i weekenden - nogle gange aftalt, nogle gange ikke - og så har han 1-2 spontane aftaler om måneden, hvor han spørger, når jeg henter. Den store har en legeaftale hele tiden. Han har hver weekend, ofte 2-3 aftaler per weekend og 1-2 spontane aftaler i løbet af hverdagene.

ANJA

Det er fordi, jeg har et klassisk introvert barn, som lader op ved at være hjemme alene, og et andet klassisk extrovert, som opsamler energi fra andre ;-)

4 GANGE OM MÅNEDEN

Det er næsten altid børn, de selv efterspørger. Jeg har foreslået nogle, som jeg føler er lidt udenfor, og vi har haft dem med hjem, men det er ikke ofte.

Det var mere i 0. klasse. Min dreng har kun legeaftaler med venner, som han vælger. Jeg ville aldrig lave lege-

SOLVEIG

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #19  

Advertisement
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded