Page 51

MIN SØN VIL IKKE SPISE AFTENSMAD

han skal i seng? For det er vel heller ikke sundt for et lille barn at gå sultent i seng?

Jeg har en søn på 4 år, som ikke er så vild med aftensmad. Det er ikke et problem at få ham til at spise ved de øvrige måltider, men lige præcis ved aftensmaden er det et problem.

Han har nogle enkelte gange vist interesse for vores mad og smagt på f.eks. et stykke kylling, men har hver gang, efter at have tygget lidt på det, spyttet det ud igen, hvorefter han har sagt, at han ikke kan lide det.

Han er en slank dreng på 16 kg og 99 cm, så han er hverken for tynd eller for tyk. Jeg er bare bekymret for, om han får nok vitaminer. Det eneste kød, han gider spise, er pølser og frikadeller. Ris og pasta gider han godt, men kartofler vil han ikke spise. Nogle gange kan vi godt få ham til at spise lidt kartofler, men kun hvis de er brasede eller ovnstegte, så de bliver lidt pommes frites-agtige.

Jeg håber, I kan hjælpe, for jeg ville så gerne, om han ville spise den samme mad som os. SVAR Jeg synes, du giver svaret selv. Du skal ikke lave speciel mad til jeres søn. Ingen tvivl om, at du gør det i den kærligste mening, men du gør ham en bjørnetjeneste.

Han viser jo på alle andre tidspunkter af døgnet, at Af grøntsager spiser han rå agurk, tomat og gulerødhan udemærket kan spise al slags mad. Kødder og nogle gange majs. Det er sådan set pålæg på rugbrød. Grøntsager, når de er de eneste ting, han gider spise. Hvis der rå. Samtidig er han nysgerrig for at afkommer kogte grøntsager på bordet, prøve nyt, når han gerne vil smage siger han med det samme, at han på jeres mad. ikke kan lide dem - uden at have smagt på dem. Hvordan får vi Du skal ikke lave speciel Som 4-årig vil han gerne vise, ham til at smage uden en masse mad til jeres søn. Ingen tvivl han er selvstændig og selv kan skrig og skrål? Jeg vil nødigt bestemme, men han kan ikke tvinge maden i munden på ham om, at du gør det i den kærgennemskue konsekvensen af for at få ham til at smage. ligste mening, men du gør hans nej og ja. Han er, som du ham en bjørnetjeneste. skriver, tilpas i vægten, han trives i Det, der bekymrer mig mest, er, sin hverdag og udvikler sig normalt. at han ikke vil spise kød. Ovenpå rugbrød spiser han hamburgerryg, Du skal, som du selv foreslår, lave den spegepølse, rullepølse, skinke, makrel mad til aften, som du har planlagt og købt osv., så der er det ikke noget problem at få ind til. Måltider skal ikke være en kamp. Det skal være ham til at spise kød, men det er til aftensmaden, at en hyggelig stund, hvor familien samles efter dagens problemet dukker op. Jeg synes, det er træls at lave forskellige gøremål, inden børnene skal i seng. frikadeller og pølser til ham hver aften for at få noget kød i ham. Specielt nu, hvor hans lillesøster på 6 Det skal heller ikke give anledning til, at der står 4 måneder også så småt er begyndt at spise “rigtig mad”. forskellige retter. Hvert familiemedlems yndlingsret. Der bliver serveret det, der serveres. Ikke andet. Jeres Jeg vil nødigt stå og lave tre forskellige retter hver afdreng kan spise eller lade være. Lad være med at give ten for at stille alle tilfreds. Det er også irriterende, når barnet opmærksomhed. vi er på besøg hos venner og familie, at man ikke ved, om han kan lide den mad, der vil blive serveret, og Er han senere meget sulten, kan han få et stykke knækman så skal tænke på at tage lidt ekstra med til ham. brød med agurk på eller et æble og et glas mælk. I kunne sammen få en kop aftente. Det skal igen være Skal vi helt droppe at lave specielle retter til ham og det samme, der serveres til alle, dog ikke kage. Ikke servere det mad for ham, som vi selv skal have? Jeg noget, som gør, at han herefter hellere vil have aftente kunne forestille mig, at der ville blive en overgangsfase, end aftensmad. hvor han ikke vil spise noget, hvis vi gør det. Skal vi så tilbyde ham et stykke rugbrød eller knækbrød, inden

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #18  

18. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger.

DIT BARN #18  

18. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger.

Profile for freemags
Advertisement