__MAIN_TEXT__

Page 19

MIN DATTER VIL IKKE SPISE KØD Min datter på 3 år har altid været vild med kød, da hun var mindre. Men siden hun er gået fra mos, er lysten forsvundet. Uanset hvad vi laver af mad, nægter hun at spise mere end prøvesmagningen (½ teske). Vi har prøvet at skære det i meget små stykker, lade det blive koldt, servere det med marmelade og ketchup. Vi er lidt bange for, at hun tager skade af ikke at spise kød. Hvad kan vi gøre anderledes? SVAR

periode, barnet former sit eget jeg, og i den proces ofte kommer i situationer, hvor det siger det modsatte af sine forældre for at prøve sig selv af og samtidig får styr på, hvor langt rækker min vilje, hvor langt lader mine forældre mig bestemme. Moderne forældre går langt. De forhandler med barnet, og tror, at de gør det så godt for deres barn. Ligesom I omkring jeres datters kost. Hun skal jo ikke komme til at lide af mangelsygdomme, hvilket der ingen fare for er, om hun så lever af spaghetti, ketchup og grøntsager med et kogt æg, en leverpostejmad og lignende. Det kan I let finde ud af ved at se på kostvejledninger.

Lad være med at fokusere på et problem, der ikke Først og sidst: Hold jer til ét. Serveres der mad, hun findes. I har forsøgt alt. Kommet marmelade og kan lide, er det dét, der spises ved det måltid. ketchup på. Præcis der falder I i forældreUden diskussion, overtalelse eller forhandgrøften. I vil det så godt for jeres datter, linger. og I holder hende fast i problematikken omkring madfokusering. Hun Vil hun alligevel ikke spise, så er vil kun prøvesmage ½ teske. Det Hun er aldrig i fare for det intet andet. Hun er aldrig smager man intet ved. i fare for at sulte ihjel. Stop al at sulte ihjel. Stop al overovertalelse om kød. Server de For det første lever mange talelse om kød. Server de ingredienser, I alle kan lide advoksne som vegetarer udmæringredienser, I alle kan lide skilt, så det er lovligt for pigen at ket uden kød. De sørger for at adskilt, så det er lovligt vælge til og fra. få proteiner eller aminosyrer, som er bestandele af protein, der for pigen at vælge til Til slut et ekempel til belysning af findes i bønner, ærter og lignende. og fra. barnets handle- og tænkemåde, og Desuden lever flere med fisk, æg og hvordan I som forældre kan hjælpe jeres mejeriprodukter, som er andre store barn: kalk- og proteinkilder.

I er bange for, at jeres datter ikke kan leve uden kød. Det kan hun sagtens, hvis I sørger for at finde de rette madkilder. Men stop, det er heller ikke løsningen. Hun har kunnet spise kød. Spiser hun pålæg i form af leverpostej, kødpølse og lignende? Det er jo også kød. Nej, problemet er ikke, at hun ikke kan lide kød. Hun har, som det kloge barn hun er, derimod opdaget, at hun har magt over sine forældre, og kan få dem til at gøre alt for hende. Hun er 3 år - midt i den alder, hvor hun er ved at udvikle sin selvstændighed. Populært blev tidsperioden fra 2-4 år også kaldt for trodsalderen. Det er i denne

Jeres datter skal have nye sko. Hun har tidligt i forløbet sagt nej til et par blå sko, mor har peget på. Efter at have set på flere andre sko, indser hun, at hun faktisk godt kan lide den blå sko. De passer faktisk fint til hendes yndlingsbukser. Hun har dog også forelsket sig i et par lyserøde sandaler, selv om hun godt forstår mors argument med, at hun vil fryse, hvis hun havde sandaler på nu, da det endnu er koldt udenfor. Hun holder dog fast i sit nej til de blå sko. Især da mor hele tiden siger nej til de lyserøde sandaler med det ene gode argument efter det andet, kun for at erfare, at barnet stædigt holder endnu mere fast i, at det SKAL være sandalerne.

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #13  

13. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger.

DIT BARN #13  

13. udgave af DIT BARN - magasinet om de skønne unger.

Profile for freemags
Advertisement