Page 1

Slovenija, moja dežela, polna zakladov. Odkrivajmo jih!

Slovenija, moja dežela, polna zakladov. Odkrivajmo jih!

www.popotnilist.si Popotnega lista ni možno uporabljati za šolske ekskurzije in izlete. Veljavnost do 30. 9. 2012.

P o d

o k r i l j e m

P o d

o k r i l j e m


Podatki o imetniku popotnega lista

Izpolnite prijavnico in jo oddajte najbližjemu prodajnemu mestu Popotnega lista ali pošljite na naslov: LONG, d. o. o., p. p. 3767, 1117 LJUBLJANA Ime otroka: Priimek otroka: Starost otroka:

let

Ime staršev: Priimek staršev: Naslov: Poštna številka in kraj: GSM:

E-naslov:

@

S podpisom dovoljujem, da družbi KD Življenje, d. d., in KD FT in Partnerji, d. o. o., moje osebne podatke hranita in jih obdelujeta ter uporabljata za namene neposrednega trženja (obveščanja o svojem poslovanju, ponudbi, novostih in akcijah). Pridobljene osebne podatke bosta družbi skrbno varovali in uporabljali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov – uradno prečiščeno besedilo (Ur. list RS, št. 94/07; ZVOP-1-UPB1) in samo za namen, za katerega so pridobljeni in jih ne bosta posredovali tretjim osebam. Pravila in pogoji sodelovanja so objavljeni na www.popotnilist.si. Strinjam se s splošnimi pogoji nagradne igre. Podpis staršev:

Datum:


Moji podatki

Slika

Ime in priimek:

Ulica in hišna št.:

Poštna št. in kraj:

E-naslov:

Telefon št.:

Leto rojstva: Popotni list ni prenosljiv. Uporablja ga lahko samo imetnik.


Slovenija - ali ste vedeli?

Slovenija je s približno 65 % gozdnih površin tretja najbolj gozdnata država v Evropi. Kar tretjina površine Slovenije je vključena v omrežje Natura 2000. Petina slovenske obale je zaščiteno območje. Po količini rečne vode na prebivalca je Slovenija med najbogatejšimi evropskimi državami. V Sloveniji je skupno okoli 28.000 kilometrov vodotokov, okoli 1.300 jezer s površino nad enim hektarom in okoli 46,6 kilometra morske obale ter več kot 400 slapov. V Sloveniji je skoraj 10.000 podzemnih jam; od tega jih je 20 odprtih za turistične oglede. Največja je Postojnska jama, ki zaradi bogastva oblik in kar 21 km veličastnih galerij, dvoran in rovov po vsem svetu slovi kot »kraljica vseh jam«. Več kot 22.000 živalskih in rastlinskih vrst Slovenijo uvršča med naravno najbogatejše v Evropi. Pragozd se nahaja samo 60 kilometrov od slovenske prestolnice. Slovenija je zelo bogata z naravnimi termalnimi vrelci, saj jih ima kar 16. Prednosti Slovenije: arhitektura Jožeta Plečnika, Blejsko jezero, Kras, Piran, Kočevski pragozd, zdravilišča oz. naravni termalni vrelci, najstarejša vinska trta, Avsenik s svojo narodnozabavno glasbo ter raznolika kultura.


Dragi starši in otroci!

Čas, ki ga preživite skupaj kot družina, je najpomembnejši in najdragocenejši. Prav ti trenutki so nepozabni in neminljivi. Želimo si, da bi bil tudi čas, ko bi skupaj odkrivali lepote naše dežele, njene naravne in kulturne znamenitosti, skrite kotičke ter njene edinstvenosti. Naš namen je, da vam približamo zaklade Slovenije. Naj se vam njihova odkrivanja in doživetja nepozabno vtisnejo v spomin! Zato smo vam v zavarovalnici KD Življenje, skupaj z našimi partnerji Arboretum Volčji Potok Kobilarna Lipica Postojnska jama Simfonični orkester RTV Slovenija Živalski vrt Ljubljana Predjamski grad Rogle – sankališča Zlodejevo. in prijatelji slovenskih lepot, pripravili Popotni list. Veljavnost Popotnega lista je do 30. 09. 2012.


Obisk Arboretuma

Arboretum Volčji Potok - Pod drevesi je zanimivo! V živalskem vrtu skrbijo za živali – v arboretumu skrbimo za drevesa. Naročamo jih z vseh koncev sveta in preučujemo, kako uspevajo pri nas. Z drevjem ustvarjamo park na način, da je čim bolj zanimiv in čim lepši. Za otroke je najbolj zanimivo veliko otroško igrišče z različnimi igrali, s plezali, z dričalnico (vlečnico), labirintom, vlakcem in še čim. Ob koncu tedna so v Arboretumu delavnice o rastlinah, živalih, naravi in tudi takšne z igro in ustvarjanjem. Program je objavljamo na domači strani www.arboretum.si. Za večje, ki imajo radi pustolovščino, je privlačno samostojno odkrivanje gozda, ki skriva ruševine starega gradu, ali spoznavanje potokov, mlak in jezer z lastnim živim svetom. Arboretum Volčji Potok je družinski park. Mame se navadno navdušijo nad cvetjem, očetje pa lahko na koncu obiska izpolnijo svojo očetovsko dolžnost – odpeljejo vse družinske člane v kavarno na sladoled.

Moji vtisi

Veljavnost do 30. 09. 2012.


Vir: www.slovenia.info; Avtor: Dunja Wedam

Arboretum VolÄ?ji Potok www.arboretum.si


Obisk Kobilarne Lipica

Lipica – domovina belega konja na Krasu Kdo še ni slišal za lipicanca, čudovitega belega konja iz Lipice? Kobilarna Lipica je zibelka lipicanskih konj, ustanovljena daljnega leta 1580, in je sploh ena najstarejših kobilarn na svetu. Leži na Krasu, znana pa je tudi po zelenih travnikih, z belimi ograjami in mogočnimi drevoredi, skozi katere vas lahko popelje kočija. Lipica je dom skoraj 350 konj, ki jih lahko pri nas občudujete čisto od blizu. Toliko jih na enem mestu ni moč videti nikjer drugje! Zanimivo zgodbo Lipice in po vsem svetu znanega lipicanca lahko v Lipici spoznavate tudi v novem muzeju lipicanca Lipikum. Pozdravil vas bo s sodobno postavitvijo, v kateri ne manjka zanimivih nalog in izzivov. Izvedeli boste, zakaj je lipicanec ob rojstvu črn in kdaj dobi značilno belo barvo ter zakaj imajo lipicanci posebna imena, lahko pa se boste zavihteli tudi v pravo konjsko sedlo. Vabljeni v Lipico!

Moji vtisi

Veljavnost do 30. 09. 2012.


Kobilarna Lipica www.lipica.org


Obisk Postojnske jame

Postojnska jama – z mini vlakcem na maksi avanturo! Če si želiš videti bogastvo narave in si ob tem predstavljati njeno moč in vztrajnost, moraš nujno obiskati Postonjsko jamo! Ogled Postojnske jame je izredno zabaven in popolnoma varen. Večji del poteka z električnim vlakcem, ki počasi vozi po jami kar slabe štiri kilometre v čarobno podzemlje. Toliko različnih kapnikov na enem mestu ni moč videti nikjer drugod na svetu, zato se Postojnska jama ponaša z nazivom »kraljica vseh jam«. Del ogleda je namenjen prijetnemu sprehodu, katerega pot malo pred koncem pelje mimo akvarija, kjer domuje človeška ribica. Zanjo so nekoč verjeli, da je »zmajev mladiček«. Človeški ribici v podzemnem svetu postojnskega kraškega podzemlja družbo dela še skoraj sto vrst drugih živalic, ki živijo v popolni temi. Nekatere izmed njih si lahko ogledate v bližnji Proteusovi jami – Vivariju. Naj te podzemni vlakec popelje nepozabni dogodivščini naproti, v svet čarobnega podzemlja! Tukaj boš zagotovo srečal zmajeve mladičke, mogoče pa celo pravega zmajčka Jamija in izvedel njegove skrivnosti ...

Moji vtisi

Veljavnost do 30. 09. 2012.


Postojnska jama www.postojnska-jama.si


Obisk koncerta Simfoničnega orkestra RTV Slovenija

Si že kdaj prisluhnil koncertu? Pa ne kakšnemu pop-rock, temveč klasičnemu? Recimo takemu, ki ga izvaja kakšen orkester? Še nisi? Orkester je skupina glasbenikov, ki v polkrogu sedi okrog dirigenta in sledi njegovemu gibanju s paličico ali, lepše rečeno, dirigiranju. Glasbeniki igrajo na različne inštrumente: godala, pihala, trobila in tolkala. Posebno mesto zavzema harfa. Moški glasbeniki so oblečeni v frake, oblačila, ki jih naredijo podobne pingvinom, glasbenice pa v večerne obleke. Skupaj ustvarjajo čudovite melodije, ki so jih napisali največji mojstri skladanja glasbe, kot so Mozart, Bach in Beethoven. Tak orkester je tudi Simfonični orkester Radiatelevizije Slovenija, ki je danes star že 56 let. To pa ne pomeni, da so tudi vsi glasbeniki v orkestru stari toliko. Seveda ne! Glasbeniki so vseh starosti, nekateri so ravnokar zaključili študij, drugi pa že precej let igrajo v orkestru. Da postaneš glasbenik, moraš imeti dober posluh, predvsem pa moraš veliko vaditi. Vrhunec v življenju vsakega glasbenika je igrati na koncertu, pred občinstvom, saj je aplavz tisto najlepše plačilo, ki ga glasbenik lahko dobi za izvabljanje melodij iz svojega inštrumenta. Te zanima, kako zvenijo te melodije? Pridi s starši na naš koncert in uživaj v lepi glasbi!

Moji vtisi

Za imetnike Popotnega lista bo organiziran vsaj en koncert, na katerem bodo lahko prejeli žig, informacije o ostalih koncertih oziroma možnostih za pridobitev žiga pa bodo objavljene na www.popotnilist.si.

Veljavnost do 30. 09. 2012.


SimfoniÄ?ni orkester RTV Slovenija www.r t vslo.si/simfoniki


Obisk Živalskega vrta

Živalski vrt Ljubljana je bil ustanovljen leta 1949. Prve živali so bile nameščene v središču Ljubljane, nasproti glavne železniške postaje. Leta 1951 pa se je preselil na današnje območje - jugozahodni del Rožnika, kjer zavzema 19,6 ha površine in ima 6,5 km sprehajalnih poti. Vsako leto nas obišče okoli 250 000 obiskovalcev. Ker želimo, da se živali pri nas dobro počutijo, jim uredimo čim bolj naraven prostor, ki vsebuje vse, kar določena živalska vrsta potrebuje. Pri nas si lahko ogledate okoli 500 živali. To so predstavniki živalstva Slovenije in tujerodni predstavniki plazilcev, ptičev in sesalcev. Naš najpomembnejši cilj je razvijanje ljubezni, spoštovanja in odgovornega odnosa naših obiskovalcev do živali in narave. To, kar se pri nas naučijo, lahko prenesejo na vsa živa bitja in vso naravo. Samo tako jo lahko tudi varujemo. Za vas smo pripravili mnogo najrazličnejših programov, na katerih lahko živalski vrt in naše živali doživite na prav poseben način. Med drugim lahko nahranite slona, skrijete hrano medvedu, pobožate kačo, doživite poljub morskega leva, spremljate piščance pri izvalitvi, se poigrate na družinskem igrišču in še mnogo več. V Živalskem vrtu Ljubljana vas bomo prijazno sprejeli vsi, ki v njem delamo in skrbimo za živali. Lepo vabljeni! Več na www.zoo.si.

Moji vtisi

Veljavnost do 30. 09. 2012.


Živalski vrt Ljubljana www.zoo.si


Obisk Predjamskega gradu

Nedaleč od Postojnske jame, pri idilični vasici Predjama, visoko v steni obvladuje okolico Predjamski grad. Današnja zgradba ima sicer renesančno osnovo, v njej pa se skriva veliko starejše jedro – pravi jamski grad, ki je bil prvič omenjen že leta 1202. Predjamski grad je edini ohranjen jamski grad v Evropi. V spremstvu Erazma Predjamskega spoznate romantični čas roparskih vitezov ter odkrijete pravi pomen gradu, ki ga je lahko človek postavil le na krasu. Sprehod po gradu prikaže grajski način življenja in vso spretnost srednjeveških graditeljev. Slikovit, mogočen, izzivalen, skrivnosten in neosvojljiv grad je vpet v navpično, 123 metrov visoko steno, in tam kraljuje že dobrih 700 let. Njegovo romantično podobo dopolnjuje idilična rečica Lokva, ki globoko pod gradom ponikne v podzemlje. Grad je dostopen samo z ene strani, toda legenda pravi, da se je razbojniški Erazem oskrboval s hrano in pijačo skozi skrivni rov, ki iz starega gradu pripelje na površje. Uvrščen je med 10 najbolj fascinantnih gradov na svetu.

Moji vtisi

Veljavnost do 30. 09. 2012.


Predjamski grad www.predjamski-grad.si


Obisk sankališča Zlodejevo

Nora zabava v vseh letnih časih Vabljeni na Roglo, kjer se na 1.517 metrih nadmorske višine ponuja obilo možnosti za zabavo in aktivno preživljanje prostega časa. Adrenalinsko sankališče Zlodejevo zagotavlja noro zabavo za vse generacije v vseh letnih časih. Veter okoli ušes, hitrost, ki dvigne srčni utrip, adrenalinska vožnja v osrčju mogočnih pohorskih gozdov. Zabava za vso družino je zagotovljena s spustom po 1360 metrov dolgi progi s strmimi zavoji. Vožnja na udobnih saneh z varnostnim pasom za eno osebo ali par vam še dolgo ostane v spominu. Utrip srca vam dvigne hitrost do 40 km/h, malo manj pogumni pa jo uravnavajo z zavorami, a tudi ti samo prvič, drugič gre do konca. Vožnja se zaključi na 1.340 metrih nadmorske višine, od tam pa vas vlečnica skupaj s sanmi pripelje na začetek, kjer si zaželite vedno znova na sankališče in le misel na sproščujoč objem tople termalne vode v bazenih Term Zreče vas zvabi naprej. Info: 03/75 76 268, www.unitur.eu

Moji vtisi

Veljavnost do 30. 09. 2012.


Rogla sankališče Zlodejevo www.rogla.eu


Dragi otroci in starši!

V življenjski zavarovalnici KD Življenje si kot družbeno odgovorno podjetje prizadevamo za večjo kakovost življenja. Graditi smo začeli Prijateljstva in partnerstva z družinskimi zakladi Slovenije, ki otrokom in njihovim staršem na obraze rišejo nasmehe in veselje, hkrati smo Prijatelji in podporniki Živalskega vrta Ljubljana, Postojnske jame, Predjamskega gradu, Arboretuma Volčji Potok, Kobilarne Lipica, Rogle in Simfoničnega orkestra RTV Slovenije. Upamo, da ste oziroma boste uživali ob obiskih naših zakladov, na katere smo lahko vsi skupaj iskreno ponosni, in s Popotnim listom dobili nekaj idej za nepozabna doživetja. Svoje vtise lahko delite z nami na www.popotnilist.si.

P o d

o k r i l j e m

Dodatne informacije: 080-30-30


Prijatelji slovenskih lepot vam sporočajo:

Pri iskreni.net smo se povezali s kartico DINERS CLUB, eno najbolj razširjenih in priljubljenih v svetovnem merilu. Ima tri velike prednosti: 1. Kartica Diners Club-iskreni.net ni več samo kartica za zbiranje popustov, ampak plačilno-kreditna kartica. Z njo lahko plačujete na več kot 21.000 prodajnih mestih po Sloveniji in več kot 15 milijonov prodajnih mestih po vsem svetu. 2. S kartico Diners Club-iskreni.net poleg veljavnih popustov družinske kartice pridobite vse ugodnosti imetnikov kartic Diners Club. 3. Z vsakim nakupom s kartico Diners Club-iskreni.net ste dobrodelni. Diners Club se namreč odpove 0,5 odstotka vrednosti vsakega nakupa in ga donira Zavodu iskreni.net za podporo programom za družine. Prvo leto uporabe kartice Diners Club-iskreni.net je članarina za vas in vaše družinske člane brezplačna! Prvo leto tako nimate z njo nobenega stroška. Od prihodnjega leta pa je edini strošek uporabe članarina (19,69 EUR/leto). 50 odstotkov vrednosti vaše članarine Diners Club vsako leto donira Zavodu iskreni.net! POSEBNO DARILO: ob aktivaciji kartice prejmete tudi 1000 nagradnih točk (kot bi že opravili plačila za 1000 EUR nakupov). Z njimi lahko izbirate med različnimi ugodnostmi iz nagradnega kataloga Diners Cluba (Baby center, Chicco, Terme Dobrna …). Zavod iskreni.net bo samo za imetnike kartice Diners Club-iskreni.net sklepal nove dogovore: pri izbranih ponudnikih boste le s kartico Diners Club-iskreni.net prejeli popust neposredno pri vsakem nakupu, in to takoj.


Prijatelji slovenskih lepot vam sporočajo:

Revija Lisa vsak četrtek svoje bralke razveseljuje s svežimi idejami in praktičnimi nasveti. Pozna kup receptov, razmišlja eko, potuje po številnih zanimivih krajih, razkriva trike dobre vzgoje in rešuje vsakodnevne družinske zaplete. Lisa se spozna na modo in lepoto ter s pomočjo svojih kolumnistov (Desa Muck, Feri Lainšček, Ana Marija Mitič in Boštjan Gorenc - Pižama) predstavlja aktualne teme. Revija Lisa je polna dobrih idej. Vsak četrtek znova.

TT, četrtkova priloga najbolj branega Slovenskega časopisa, ki ga vsakodnevno prebira 330.000 Slovenk in Slovencev, bo poslej turistično obarvana, v njej pa bomo redno spremljali tudi vse novosti in dejavnosti, povezane s Popotnim listom. Poleg tega bo v časopisu za bralce in privržence Popotnega lista organizirana posebna nagradna igra s privlačnimi nagradami.


LONG, d. o. o. p. p. 3767 1117 Ljubljana

Poštnina plačana. Pog. št. 789/1/S

Potrditev obiskov

Arburetum

Ob obisku znamenitost na blagajni prejmete žig. Ko obiščete vseh 7 znamenitosti, izpolnjeno kartico vržete v poštni nabiralnik in izpolnjujete pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Kobilarna Lipica

Postojnska jama

Simfonični orkester RTV Slovenija

Živalski vrt

Predjamski grad

Rogla

Sodeluj v celoletni nagradni igri Popotni list in zbiraj štampiljke obiskanih turističnih znamenitosti. Vsak, ki bo obiskal vseh 7 znamenitosti, bo prejel praktično nagrado in sodeloval v nagradnem žrebanju. KD Življenje podarja glavno nagrado:

Mesečna štipendija v višini 50 eur za obdobje 5 let.* *Štipendija se bo izplačala po obdobju 10 let trajanja življenjskega zavarovanja FONDPOLICA, z enkratnim vplačilom premije. Kupon, potrjen z obiski vseh znamenitosti – štampiljkami, pošljite najkasneje do 25. 9. 2012 na naslov: LONG, d. o. o., p. p. 3767 , 1117 LJUBLJANA s pripisom za nagradno žrebanje, ki bo dne 30. 09. 2012 na zaključni prireditvi Popotnega lista – objavljeno bo na spletni strani popotni list www.popotnilist.si

Ime in priimek: Naslov: Poštna št. in kraj:


Slovenija, moja de탑ela, polna zakladov. Odkrivajmo jih!

Prijatelji slovenskih lepot in Popotnega lista so:

www.popotnilist.si

Cena: 7,00 EUR

P o d

o k r i l j e m

P o d

o k r i l j e m

Popotni List  

Slovenija, moja dežela, polna zakladov. Odkrivajmo jih!

Popotni List  

Slovenija, moja dežela, polna zakladov. Odkrivajmo jih!

Advertisement