Page 1

SKOR ST EI NSS YST EM

1


Plasser ovnen din der du vil Premodul er en moderne stülskorstein som gjør at du kan plassere ovnen din der du vil.

2


3

Handรถl 31


4

Handรถl 54


LETT ENKEL SIKKER FLEKSIBEL Valget av skorstein er minst like viktig som valget av ildsted. Du skal kunne stole på at skorsteinen transporterer bort røykgassene på en sikker og trygg måte. Vi tilbyr en skorstein som gir maksimal sikkerhet og er konstruert og godkjent for de fleste typer biobrensel. Den kan koples til ildsteder med opptil 120 kW effekt og 450 °C røykgasstemperatur. Premodul er en helhetsløsning - fra skorsteinshette til takgjennomføring og tilkopling til ovn. Premodul-skorsteinen har en gjennomtenkt yttertakspakke der så å si alt inngår. Alle utvendige detaljer er svartlakkert og gir dermed et enhetlig og elegant helhetsinntrykk. De innvendige rørene kan fås i fire forskjellige farger, svart, grå, aluminium eller hvit (aluminium og hvit leveres kun i helisolert utførelse).

Premodul-skorsteinen er et fleksibelt skorsteinssystem som passer de fleste hustyper. Den monteres enkelt uten låsebånd og kan monteres gjennom etasjen over og loftet uten innbygging i sjakt. Dette sparer både tid og penger ved installasjon. En annen fordel med å velge stålskorstein er at den blir raskt oppvarmet, slik at det blir god trekk og dermed enkelt å få fyr.

LeTT

ENKEL

SikKER

Skorsteinen veier bare 12 kg/meter og kan derfor enkelt håndteres av bare én person. Innerrøret er produsert av rustfritt stål og har lang levetid.

Skorsteinsmodulene er svært enkle å montere. Det er ikke nødvendig med låsebånd.

Skorsteinen kan monteres gjennom etasjen over og loftet uten at den må bygges inn i en sjakt. Det eneste som kreves er et fritt område på 50 mm.

FLEKSIBEL

Premodul-skorsteinen kan vinkles etter 27, 38 eller 45 graders takhelling. Skorsteinen kan dermed komme nærmere mønet, som er en fordel.

5


FLEXIBEL PREMODUL-SKORSTEINEN HAR MANGE MULIGHETER 1 Med vinklet skorstein.. 2 Montert gjennom yttervegg og opp langs fasaden. 3 Med frittstående vinkelmodul bak ildstedet. 4 Rett opp fra ildstedet. 5 Montert gjennom yttervegg, vinklet og opp langs fasaden.

4 1

3 2

5 4

BYGGEMELDING En byggemelding kreves før installasjon av skorstein kan godkjennes av en feier. Søknad leveres til teknisk etat i den kommunen du bor i.

10 års garanti Vi har lang erfaring i produksjon av skorsteiner og kan trygt gi 10 års funksjonsgaranti på Premodul. For mer informasjon, se separate garantivilkår.

6


VALGMULIGHETER

FARGE Velg farge etter ovnsfargen eller hva som passer best hjemme hos deg, svart, grå, krom eller hvit. Krom og hvit finnes bare i helisolert utførelse.

FIRKANTET ELLER RUND HETTE Velg enten firkantet eller rund hette til yttertaket.

RETT ELLER VINKLET RØR Velg enten rett eller vinklet rør Vi har vinkler for de vanligste takhellingene på 45°, 38° og 27°. Vinkling av skorsteinsrøret gjør det mulig å komme nærmere takmønet. Noen ganger er vinkling nødvendig også for å kunne passere en limtrebjelke eller annet hinder.

7


HVORDAN SER DET UT I DITT HUS?

RETT SKORSTEIN A mått

H2

VILKET Mått HAR DU? H1 = Mått från golv till tak utvändigt. H2 = Mått från tak utvändigt till överkant skorsten.

H1 TilkoplingsAnslutningshöjd høyde

H3

H3 = Mått från golv till första tak invändigt. H4 = Mått från golv till hörn på utvändig första vinkel. H5 = Mått på sidoförskjutning c/c. H6 = Mått från kaminrygg till c/c vertikalt rökrör.

RETT SKORSTEIN mønsås A mått

H2

H3

H1

Tilkoplings-

Anslutningshöjd høyde

VINKLET SKORSTEIN frittstående A mått

H2

H1 Tilkoplings-

Anslutningshöjd høyde

H6

8

H3


VINKLET SKORSTEIN A mått

Vinkelen krever en fri Vinkeln kräver minst 100 mm monteringsplass på minst fritt mm monteringsutrymme 100

H2

45°, 38° eller 27°

H1 H4

H3

H5

VINKLET SKORSTEIN frittstående

A mått

Vinkelen kreverminst en fri 100 mm Vinkeln kräver monteringsplass på minst fritt monteringsutrymme 100 mm

H2

45°, 38° eller 27°

H1 H4 Tilkoplings-

Anslutningshöjd høyde

H6

H5

H3

Alle detaljer er produsert i lakkert stål med høy korrosjons- og værbestandighet. Helhetsinntrykket blir svært enhetlig og elegant. En skorstein består ikke bare av et røykrør og isolasjon, minst like viktig er funksjonen over yttertak. Premodulskorsteinen har en gjennomtenkt og komplett yttertakspakke der alt inngår unntatt eventuelle taktrinn, som tilpasses individuelt etter takpannebekledning. Skorsteinshetten tilpasses på stedet etter røykrørets faktiske høyde over taket, og det finnes beslag for alle takhellinger opptil 45 grader, også for plassering midt i takmønet. Skorsteinshetten, som beskytter mot regn og snø, er vindsikret med en haspe som er enkel å åpne ved feiing. Genialt, gjennomtenkt og praktisk.

9


HVORDAN SER DET UT I DITT HUS?

UTVENDIG SKORSTEIN, RETT ELLER VINKLET Vinkelen krever en fri monteringsplass Vinkeln kräver minst på 100 minst mm fritt monteringsutrymme mot takutsprånget 100 mm

H2

H2

H1

H1 H4

H5

UTVENDIG SKORSTEIN, RETT

Max 2,5 m

H1+H2

Max 2,5 m

Tilkoplingshøyde Anslutningshöjd

H6

FEIELUKE

10


KRAV OG SIKKERHET P-MERKET Som første skorstein i Sverige er Premodul P-merket av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. For å oppfylle kravene kreves grundige sikkerhets- og holdbarhetstester. Premodul er også godkjent av SINTEF i Norge.

11

Contura 550


INNERRØR Det rustfrie innerrøret (innv. diameter 150 mm) er først valset og deretter plasmasveiset i spesialmaskin. Deretter er det utkraget i den øvre enden, slik at neste rør går inni. Nederst har røret fått en rille som har til oppgave å garantere rørets rundhet, holde avstand til isolasjonen og hindre transport av luft. Det rustfrie røret er tilpasset alle typer vedfyring, det vil si tørre røykgasser, og passer derfor til alle typer peisovner.

ISOLAJON Isolasjonen i skorsteinen er av høyeste kvalitet. Den produseres av formpresset steinull med den aller beste isolasjonsevne. Isolasjonen er 60 mm tykk og har så god isolasjonsevne at skorsteinen uten videre kan plasseres bare 50 mm fra brennbar bygningsdel (gjelder helisolert utførelse). Isolasjonen har en komfortflate av aluminium, som gjør håndteringen mer bekvem. Ved monteringen sammenføyes isolasjonen i skjøtene med en aluminiumstape. Dermed blir isolasjonen satt sammen til en hel enhet, helt uten skjøter, og påvirkes ikke av eventuelle bevegelser i skorsteinsrøret. De eksakte installasjonsmålene finnes i den detaljerte monteringsanvisningen for Premodul-skorsteinen.

MANTEL Den ytre stålmantelen er lakkert med en miljøvennlig pulverlakk (svart, grå, hvit eller krom), som er svært motstandsdyktig mot riper. Mantlene skyves i hverandre, og fordi det ikke er nødvendig å bruke skjøtebånd, blir skjøtene mellom de forskjellige seksjonene nesten usynlige. Ved monteringen kan innerrør, isolasjon og mantel håndteres hver for seg, noe som reduserer risikoen for skader på mantlene. Fordi hele skorsteinen innendørs er mantlet, stabiliseres også skorsteinen og beskytter isolasjonen mot ytre skader. Mantelens ytre diameter er 280 mm. På enkelte ovnsmodeller kan startmodulens ytre diameter være 226 mm. 12


13

Contura 660T


DELENE SOM INNGÅR I PREMODUL

SKORSTEINSMODUL (fullisolert) Ø280 mm Byggelengde 1200 mm

Skorstensmodul

Övergångsisolering

SKJØTEMODULER

SKJØTEMODULER

FEIEMODUL

(halvisolert) Ø226 mm Byggelengde 1000 mm 500 mm 300 mm 200 mm

(fullisolert) Ø280 mm Byggelengde 500 mm 300 mm 200 mm

(fullisolert) Ø280 mm Byggelengde 500 mm

Övergångskona OVERGANGSKON fra Ø226-Ø280 mm

SKORSTEINSVINKEL STARTMODUL, (halvisolerad) Ø226 mm

LEK

BygglängdStartmodul 1080 mm Bygglängd 750 mm

SLUTTMODULER (fullisolert, ikke mantlet) Ø280 mm (lång/kort) Byggelengde 1200 mm 500 mm 300 mm 200 mm

45° 38° 27°

Stoppbricka STOPPSKIVE

FRITTSTÅENDE VINKEL med lav fot

Startrör

Høyde fra gulv til sentrum 505–780 mm

STARTRØR

Spesialtilpasset til Anslutningsstos respektive ovnsmodell

høy fot

LEK

Høyde fra gulv til sentrum 7801050 mm

14


DELENE SOM INNGÅR I PREMODUL

FAKTA OM PREMODUL-SKORSTEINEN Diameter yttermantel (utvendig) Diameter innerrør (innvendig) Bruksområde Vekt Maks. røykgasstemperatur Installasjonsavstand til brennbar bygningsdel Sertifiseringsnummer for P-merking Sintefgodkjent

226/280 mm 150 mm Vedfyring 12 kg/m 450 °C 50 mm 220304 123-112

Sertifiseringskode SS-EN 1856-1:T450-N1-D-Vm-L20080-G(50)

SPJELDMODUL Røykgasspjeld for regulering av trekk i skorsteinen. Yttermål: Ø280 mm Byggelengde: 300 mm

FEIELUKE Skorsteiner er godkjent for å kunne vinkles 45 grader uten at det monteres feieluke. Men når skorsteinen skal vinkles for 38 eller 27 graders takhelling, inngår alltid en feiemodul (lengde 500 mm) som plasseres mellom vinklene.

BALLERINA

INNERTAKSTETNING

Skorsteinsværhane med feste. En dekorativ avslutning som kan erstatte regnhetten. Finnes for røykrør med 133, 150, 168 samt 194 mm diam. Montasjesett til murt skorstein er tilgjengelig.

Firkantet eller rund. Den firkantede finnes i flere ulike modeller, avhengig av takhelling. Den runde fås bare til plant tak. Firkantet innertakstetning er standard, men kan erstattes med rund uten tillegg i prisen.

15


Premodul produseres av NIBE Brasvärme, et forretningsområde innen børsnoterte NIBE Industrier. Nibe Brasvärme er markedsledende i Skandinavia på peisprodukter og har markedets bredeste sortiment under egne og velkjente varemerker som Handöl, Contura og Cronspisen. NIBE Brasvärme har vel anerkjente produkter med god forbrenningsteknologi. Den moderne produksjonsprosessen muliggjør et høyt kvalitetsnivå. Nibe er også kvalitetssertifisert ifølge ISO 9001 og har også miljøsertifiseringen ISO 14001. De fleste av peisovnene av typen Handöl og Contura er i tillegg svanemerket.

16

NIBE BRASVÄRME BOX 134 SE-285 23 MARKARYD www.nibefire.eu

NO 0817-1 439 715 PRODUKTSJON NIBE Inhouse · FOTO Micke Persson, Bengt Nyberg m.fl. · TRYKK Mixi Print · Med forbehold om endringer

Nibe har produsert både skorsteiner og peisovner siden 1960-tallet og har svært lang erfaring med produksjonsprosessen. Du kan derfor stole på at du gjør et sikkert valg når du investerer i en peisovn og en Premodul-skorstein fra NIBE Brasvärme.

Premodul  

Premodul piper