Page 1

KULTURKALENDER

SEPTEMBER - DECEMBER 2019


FORSIDEILLUSTRATION: THEIS CHRISTIANSEN FORSIDEILLUSTRATION: THEIS CHRISTIANSEN. Theis Christiansen er lokal illustrator en lokal illustrator og prisbelønnet tegneserieskaber, der bl.a. står bag serierne “Den Kiosk”, “Gråt guld” og “Esben er bitter”.


KULTURFUGLEN BYGGER BRO KULTURKALENDEREN ER FYLDT MED AKTIVITETER OG OPLEVELSER, DER BRINGER MENNESKER SAMMEN OG SKABER FÆLLESSKABER PÅ TVÆRS AF BYER OG BROER. Kulturfuglen fejrer åbningen af den nye Kronprinsesse Marys Bro med et brotema. Du kan høre om historiske broforbindelser, bygge en bro, se en broudstilling - og til ORD over FJORD Bibliotekernes læsefestival i oktober, vil det summe af litterære brobyggende oplevelser. Du kan også møde Kulturfuglen ved broindvielsen d. 28. september. Der er masser af andre aktiviteter i kulturkalenderen, bl.a. en aften om Shakespeare på Selsø Slot, korworkshop, Carl Nielsen-foredrag på J.F. Willumsens Museum, cykelhistorier af Brian Holm, besøg på Ragnarock, dansefestival og meget mere. For de mindste er der også et væld af spændende oplevelser. I efterårsferien er der aktiviteter hele ugen, som afsluttes med en blæsende dragedag i Vinge. Som altid er der Livlig lørdag, Halloween, Jul i Stalden og andre julerier i december. Velkommen på Elværket, Rejsestalden og Frederikssund Bibliotekerne, som tilsammen udgør Kulturfuglen.

VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG.

3


KULTURFUGLEN FEJRER ÅBNINGEN AF KRONPRINSESSE MARYS BRO

SE MERE PÅ SIDE 10-11 21. AUGUST - 27. SEPTEMBER ONSDAG DEN 25. SEPTEMBER

FOR BØRN LØRDAG DEN 21. SEPTEMBER

BYG, TEGN & LÆR – MIN BRO

LOKALE KUNSTNERE FEJRER BROEN

FOR BØRN LØRDAG DEN 28. SEPTEMBER

BROINDVIELSE 4

VEJE OVER FJORDEN TIRSDAG DEN 8. OKTOBER

STEMMER BYGGER BRO


FØRSTE

LØR DAG I MÅNEDEN

FOR BØRN

KREATIVE WORKSHOPS

KL. 10-14

Den første lørdag i måneden samt hver lørdag før advent har vi Livlig Lørdag på Frederikssund Børnebibliotek. Her laver vi en masse kreative, sjove ting og hygger sammen.

FREDERIKSSUND BIBLIOTEK

Lørdag den 7. september

GRATIS INGEN TILMELDING

LAV DIT EGET KRYDS OG BOLLESPIL Lørdag den 5. oktober - ORD over FJORD i Elværket

FISK, HAVFRUER OG SØSTJERNER (se også side 12) Lørdag den 2. november

PAPMACHÉ PÅ PLASTFLASKER Lørdag den 30. november

MAL DIT EGET KALENDERLYS Lørdag den 7. december

VI PYNTER SMÅ ÆSKER

Lørdag den 14. december

LAV FLOTTE TIL- OG FRAKORT ARRANGØR

Lørdag den 21. december

HONNINGHJERTER OG MORGENBRØD (se også side 27)

5


ONSDAG

4

SEPTEMBER KL. 19-21 SKIBBY BIBLIOTEK 30 KR. INKL. KAFFE OG KAGE

DEN GODE HISTORIE OM BOMULD – BÆREDYGTIGHED FOR MENNESKER OG NATUR Kom og hør Birgit Bonnichsen fra ”White Nile Cotton” fortælle om det spændende projekt med dyrkning af økologisk bomuld ved kanten af Nilen i Uganda. Et projekt der skulle skabe vækst i området, hvor bomulden dyrkes og håndspindes for derefter at blive sendt til Danmark til indfarvning. Der er mulighed for at købe det unikke økologiske bomuld efter foredraget.

MANDAG

9

SEPTEMBER KL. 17.30-22.45 PARKTEATRET FREDERIKSSUND 159 KR. UDEN SPISNING 284 KR. INKL. GRÆSK BUFFET

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK KØB BILLETTER PÅ PARKTEATRET.DK/ BIOGRAF/

ARRANGØR

6

ARRANGØR

MAMMA MIA! MARATHON


Kom med på en uforglemmelig rejse til det solrige græske øhav, når Parkteatret i samarbejde med bibliotekerne holder Mamma Mia! Marathon. Vi viser ”Mamma Mia!” og ”Mamma Mia! Here We Go Again” og serverer græsk buffet i pausen mellem filmene. Der bliver rig mulighed for at synge med på ABBAs udødelige hits, da sanger Nanna Schou hjælper os med at varme stemmerne op. Det bliver en magisk aften med masser af sol, romantik og sang. Der er begrænsede pladser, så køb i god tid for at sikre en plads ved bordet.

TIRSDAG

10

SEPTEMBER KL. 17-18 J.F. WILLUMSENS MUSEUM

LEVENDE LYDBOG

MENNESKEDYRET

Giv din hjerne et tiltrængt pusterum og læn dig tilbage, når bibliotekaren læser højt af gode romaner, noveller og digte. I anledning af J. F. Willumsens store udstilling ”Tiden møder tiden” med værker af J. F. Willumsen og Jørgen Haugen Sørensen, er temaet for oplæsningen menneskedyret.

GRATIS INGEN TILMELDING

ARRANGØR

FOTO: DAVID STJERNHOLM

7


ONSDAG

11

SEPTEMBER KL. 17-18.30 SLANGERUP BIBLIOTEK 30 KR.

SPROGETS MUSIK Hvordan arbejder man med sproget som forfatter? Hvad er det, der giver teksterne liv, og hvor stor betydning har elementer som rytme, tempo og klang? Med udgangspunkt i sit eget arbejde som forfatter og radiovært taler Christina Englund om musikken i sproget, og hvilken indflydelse den har på både læseoplevelse og modtagelse. Christina Englund er skønlitterær forfatter og vært på DR-podcasten, Jazz&Bøger.

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

ARRANGØR

8

TORSDAG

19

SEPTEMBER KL. 19-21 JÆGERSPRIS BIBLIOTEK, 1. SAL 30 KR.

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

ARRANGØR


FORFATTERAFTEN MED

FREDAG

FUNKY FREDAG I STALDEN

Denne aften gæster forfatteren Lotte Kirkeby biblioteket til et tankevækkende foredrag om romanen ”De nærmeste”, som udkom tidligere i år. ”De nærmeste” er en fortælling om at stå midt i livet, om at se sine forældre blive gamle og sine børn vokse til – og om at være den, der står alene tilbage.

SEPTEMBER

Opskriften er simpel! Man tager en stor Spand (gerne blå). Fylder den med lige dele funk, soul og rock. Rører inderligt rundt i den med en tight og fast hånd, drysser med lidt blues og topper af med et glimt i øjet. Bages i et varmt øvelokale ved cirka 20 grader celsius i 7 år, og så har du: Chris Grey & The BlueSpand.

LOTTE KIRKEBY HANSEN

20 KL. 20 REJSESTALDEN 140 KR. KØB BILLETTER PÅ REJSESTALDEN. FREDERIKSSUND.DK

CHRIS GREY & THE BLUESPAND

ARRANGØR

9


LØRDAG DEN 21. SEPTEMBER

BYG TEGN & LÆR – MIN BRO KL. 10-12 KULTUR-ARKIVET 25 KR. KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

FOR BØRN

Hvor mange broer kender du? Og hvordan ser din drømmebro ud? Kom og bliv klog på broer og byg din egen brokonstruktion af blandt andet sorte sugerør og piberensere med inspiration fra broer fra hele verden inkl. Kronprinsesse Marys Bro, som snart indvies. Et sjovt arkitekturværksted, hvor arkitekterne fra ’My Little Architect’ er værkstedsførere. Du får naturligvis din bro med hjem. Workshoppen er for børn fra 8-12 år.

ONSDAG DEN 25. SEPTEMBER

VEJE OVER FJORDEN KL. 17-18.30 KULTUR-ARKIVET GRATIS HENT BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

FOTO: JENS HEMMEL

10

I mange århundreder har der ved det nuværende Frederikssund været overfart til Hornsherred. Med udgangspunkt i arkivernes store samling af fotografier fortæller arkivar Anne-Marie Jørgensen fra Frederikssund Lokalhistoriske Arkiver om fortidens færgefart og broer over Roskilde Fjord.


TIRSDAG DEN 8. OKTOBER

STEMMER BYGGER BRO KL. 18.30-21.30 REJSESTALDEN 50 KR.

En rytmisk korworkshop for alle med dirigent Mads Holm Andersen ved roret.

KØB BILLETTER PÅ REJSESTALDEN. FREDERIKSSUND.DK

FOR BØRN LØRDAG DEN 28. SEPTEMBER

BROINDVIELSE KRONPRINSESSE MARYS BRO Mød Kulturfuglen i kulturteltet og børneteltet. Se hele programmet på www.festoverfjorden.dk

21. AUGUST - 27. SEPTEMBER

LOKALE KUNSTNERE FEJRER BROEN

Udstilling i Rejsestalden. Læs mere på side 30-31.

11


Kom og vær med, når vi sætter Frederikssund Bibliotekernes læsefestival i søen for Køb billet til tredje entet åbningsarrangem gang u allerede n

4.- 5. OKTOBER

LÆSEFESTIVALEN

OBS

frederikssund.dk

på bibliotekerne.

75 kr.

i Kulturhuset Elværket

Festivalen åbnes fredag aften med besøg af

Peter Øvig Knudsen i samtale med

12

KN

Vi byder på et glas bobler og fyldte chokolader

KL EI N

Begge har stærke fortællinger om at være barn af en psykisk syg og de spor, det sætter i en familie.

UD SEN

Mikkel Frey Damgaard

:S TO FO

N O IM

Særskilt program udkommer medio september


ONSDAG

16 OKTOBER

KL. 13.15 – CA. 17.00 MØDESTED: KULTURHUSET ELVÆRKET, HVORFRA VI KØRER SAMLET I BUS TIL OG FRA ROSKILDE VOKSNE: 150 KR. BØRN OP TIL 17 ÅR: 75 KR.

EN REJSE GENNEM MUSIKHISTORIEN

Tag med på udflugt til Roskilde og få en guidet rundtur både i museet for pop, rock og ungdomskultur, Ragnarock – og en rundvisning i hele den spændende nye bydel Musicon, som rummer en række markante kulturinstitutioner. Ragnarock er en del af museumskoncernen ROMU, ejet af blandt andre Frederikssund Kommune. Visionen er at formidle dansk ungdomskultur fortalt gennem rockens og poppens lyd, billeder og symboler – og det skal vi sammen opleve i efterårsferien.

KØB BILLETTER PÅ KULTURHUS.COM

ARRANGØR ARRANGØR

13


SJOV FOR BØRN i

EFTER

ÅRS FERIEN

MANDAG DEN 14. OKTOBER

KARTOFFELTRYK KL. 10-12 PÅ SLANGERUP BIBLIOTEK GRATIS. HENT BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK Kom og vær med til at lave fede og flotte muleposer med kartoffeltryk. For børn fra 6 år og op.

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER

FOR BØRN

LAV DIN EGEN STOP MOTIONFILM KL. 13-16 PÅ FREDERIKSSUND BIBLIOTEK GRATIS. HENT BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK Lær at skabe dit eget filmunivers med animationsteknikken stop motion. Animationslaboratoriet medbringer iPads og hjælper os med at skabe kulisser og figurer som bliver bragt til live gennem stop motion. Vi skal arbejde i grupper og med den gratis app ”Stop Motion Studio”. For børn fra 8 år og op.

ARRANGØR

14

FOR BØRN

ARRANGØR


ONSDAG DEN 16. OKTOBER

FOR BØRN

DESIGN DIN EGEN RISPAPIRLAMPE KL. 10-12 PÅ JÆGERSPRIS BIBLIOTEK GRATIS. HENT BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK Mangler du ny og flot indretning til værelset, så kom og design din egen rispapirlampe. Slip dine kreative evner løs og gå hjem med en flot og unik lampe. Vi sørger for lamper og pynt. For børn fra 6 år og op. Tag gerne en forælder med som hjælper.

ARRANGØR

TORSDAG DEN 17. OKTOBER

FOR BØRN

FOR BØRN

MINIDAG KL. 10-13 PÅ SKIBBY BIBLIOTEK GRATIS. INGEN TILMELDING. Vi er gået helt ned i størrelse! Modeljernbaneklubben Hornsherred stiller en bane op, hvor man kan se de fascinerende modeltog. Du kan møde medlemmer fra foreningen Mini, der viser modeller af dukkehustableauer i forskellig størrelse. Kl. 10.30 fortæller Else Marie Kristensen og minigrisen Øffesen historier om det gode griseliv. Måske har du også lyst til at møde søde miniheste fra The Flying Horses.

ARRANGØR

FREDAG DEN 18. OKTOBER

DRAGEDAG I VINGE KL. 13-16 I VINGEPAVILLIONEN, DELTAVEJ I VINGE GRATIS. TILMELDING PÅ REJSESTALDEN.FREDERIKSSUND.DK BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK KULTURHUS.COM Vi dekorerer og flyver med drager i vores nye by Vinge. Der er præmie til den flotteste drage. Vi glæder os til en sjov og forhåbentlig blæsende dag.

ARRANGØR

15


MANDAG

NIELS BRINCH OM TERRORISME

OKTOBER

Fra en 15-årig pige i Kundby til mændene bag de mest dødelige terrorangreb i Europa – militant islamisme har mange ansigter.

21 KL. 19-21 SLANGERUP BIBLIOTEK 50 KR.

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

– HVAD ER DET, DER ER PÅ SPIL? Terror er ufarlig for langt de fleste mennesker. Det er frygtens sejr, terroristerne satser på. Niels Brinch fortæller medrivende og topkvalificeret om det religiøse fundament og historien og motiverne bag nutidens mest alvorlige terror. Journalisten Niels Brinch er bl.a. kendt fra TV2.

ARRANGØR

16

FOTO: MIKLOS SZABO


TORSDAG

24 OKTOBER KL. 17-18.30 JÆGERPRIS BIBLIOTEK 30 KR. INKL. SNACKS OG ET GLAS VIN

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

BOGCAFÉ:

TUREN GÅR TIL BØGERNES VERDEN Formidlerne Mette og Ditte har fyldt kufferten med gode bøger fra alverdens riger og lande og inviterer dig med på en litterær jordomrejse. Turen tager udgangspunkt i Politikens ”Turen går til bøgernes verden”. Så læn dig tilbage og nyd rejsen, samt lidt lækre snacks og et glas vin.

LØRDAG

26

OKTOBER KL. 10-10.45 JÆGERSPRIS BIBLIOTEK 25 KR.

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

FOR BØRN

MUSIK OG LYDE FOR NYSGERRIGE BØRN Har du tænkt over, om man kan spille musik på en kop? Hvordan lyder vand? Hvor mange lyde kan man lave på kroppen? Vi omgiver os hele tiden med lyde, som man kan opdage og bruge til musik. På denne workshop tager musik- og bevægelseslærer Mikkel Schnettler dig med på en rejse i lydudforskning, og du kan lære at lave instrumenter ud af alting. For børn på 4-6 år.

SPIL DANSK UGEN MANDAG DEN 28. OKTOBER KL. 17 PÅ FREDERIKSSUND BIBLIOTEK TORSDAG DEN 31. OKTOBER KL. 16.30 PÅ SLANGERUP BIBLIOTEK ARRANGØR

ARRANGØR

Sang og musik vil fylde biblioteksrummene når vi fejrer Spil Dansk i samarbejde med Frederikssund Musikskole. 17


18 Sprogets musik FO R B Ø RN Kl. 17-18.30 ◆ Slangerup Bibliotek side 8 Introduktion til slægtsforskning Kl. 14-17 ◆ Skibby Fritidscenter Forfatteraften med Lotte Kirkeby Hansen Kl. 19-21 ◆ Jægerspris Bibliotek Chris Grey & The Bluespand Kl. 20 ◆ Rejsestaldenside

Byg, tegn og lær – min bro FO R Kl. 10-12 ◆ Frederikssund Bibliotek, Kultur-Arkivet B Ø RN side 10 Veje over fjorden kl. 17-18.30 ◆ Frederikssund Bibliotek, Kultur-Arkivet side 10 Broindvielse FO R B Ø RN Kronprinsesse Marys Bro side 11 Introduktion til eReolen Kl. 10-12 ◆ Frederikssund Bibliotek side 34

11. 12. 19. 20. 21. 25. 28. 2.

OKTOBER

Stemmer bygger bro Kl. 18.30-21.30 ◆ Rejsestalden Introduktion til slægtsforskning Kl. 14-17 ◆ Jægerspris Bibliotek

8. 10.

efterårsFERIE

Design din egen rispapirlampe Kl. 10-12 ◆ Jægerspris Bibliotek

En rejse gennem musikhistorien Kl. 13.15-17 ◆ Kulturhuset Elværket

16. 16.

Niels Brinch Kl. 19-21 ◆ Slangerup Bibliotek

FO R B Ø RN

efterårsFERIE 18. Dragedag Kl. 13-16 ◆ Vingepavillionen, Deltavej

21.

FO R B Ø RN

17. Minidag Kl. 10-13 ◆ Skibby Bibliotek

efterårsFERIE

FO R B Ø RN

efterårsFERIE Lav din egen stop-motionfilm Kl. 13-16 ◆ Frederikssund Bibliotek

15.

FO R B Ø RN

FO R B Ø RN

14. Kartoffeltryk Kl. 10-12 ◆ Slangerup Bibliotek

efterårsFERIE

Livlig lørdag – fjord/vand-tema Kl. 10-14 ◆ Kulturhuset Elværket

5.

ORD over FJORD Kulturhuset Elværket

4.-5.

FO R B Ø RN

Levende lydbog: Menneskedyret Kl. 17-18 ◆ J. F. Willumsens Museum

10.

7

8

5

side 16

side 15

side 15

side 13

side 15

side 14

side 14

side 34

side 11

side

side 12

side 9

side

side 34

side

Mamma Mia! Marathon Kl. 17.30-22.45 ◆ Park Teatret side 6

9.

5

side

Livlig lørdag – lav dit eget kryds og bollespil Kl. 10-14 ◆ Frederikssund Bibliotek

7.

FO R B Ø RN

side 6

Den gode historie om bomuld Kl. 19-21 ◆ Skibby Bibliotek

4.

F O R I N F O R M AT I O N O M P R I S O G B I L L E T S A L G - S E M E R E I P R O G R A M M E T

KALENDEROVERSIGT SEPTEMBER


Carl Nielsen ifølge Mathias Hammer Kl. 19-21 ◆ J. F. Willumsens Museum Spil Dansk Kl. 16.30-17.30 ◆ Slangerup Bibliotek Halloween – den hovedløse bibliotekar spøger Kl. 16.30-18 ◆ Frederikssund Bibliotek

Livlig lørdag - papmaché på flasker FO R B Ø RN Kl. 10-14 ◆ Frederikssund Bibliotek side

En aften om shakespeare Kl. 19-21 ◆ Selsø Slot side 21 Introduktion til eReolen Kl. 10-12 ◆ Frederikssund Bibliotek side 34 Dans for pokker! Dansefestival Rejsestalden

Decoupage Kl. 10-15 ◆ Frederikssund Bibliotek, Kultur-Arkivet side 24

side 25

Spil Dansk Kl 17-18 ◆ Frederikssund Bibliotek

Elværket 25 år Kl. 17.30 ◆ Kulturhuset Elværket Introduktion til borger.dk Kl. 10-12 ◆ Frederikssund Bibliotek Brian Holm: Glæden og smerten Kl. 19-21 ◆ Skibby Bibliotek Jul i stalden: Vi laver julebukke Kl. 10 og kl. 12.30 ◆ Rejsestalden Bogcafé - nu med særlig gæst Kl. 17.30-20 ◆ Kulturhuset Elværket

28. 30. 31. 31. 2. 4. 6.

6.-8. 9.

NOVEMBER 9.

13. 14. 17. 18.

Litterært fyraftensmøde med Klaus Rothstein Kl. 16-16.45 ◆ Kulturhuset Elværket

Livlig lørdag - til- og frakort FO R B Ø RN Kl. 10-14 ◆ Frederikssund Bibliotek side 5 Jul i stalden: Mormors julekagebord og fællessang Kl. 14-16 ◆ Rejsestalden

honninghjerter og Æbleskiver FO R Kl. 15-18 ◆ Jægerspris, Skibby og Slangerup Bibliotek B Ø RN side 27

10. 14. 14. 19. 21.

honninghjerter og Morgenbrød Kl. 10-14 ◆ Frederikssund Bibliotek

Livlig lørdag – pynt en æske Kl. 10-14 ◆ Frederikssund Bibliotek side 5 7.

FO R B Ø RN

side 27

side 27

side 28

side 26 Jul i stalden: Juletræstænding Kl. 11-16 ◆ Rejsestalden

1.

FO R B Ø RN

side 5

side 25 Livlig lørdag - kalenderlys Kl. 10-14 ◆ Frederikssund Bibliotek

side 26

side 24

side 34

side 23

side 22

5

side 20

30.

FO R B Ø RN

FO R B Ø RN

side 17

side 20

side 17

side 17

side 17

28. Krimibogcafé Kl. 17-18 ◆ Frederikssund Bibliotek

Musik og lyde for nysgerrige børn Kl. 10-10.45 ◆ Jægerspris Bibliotek

26. FO R B Ø RN

Bogcafé: Turen går til bøgernes verden Kl. 17-18.30 ◆ Jægerspris Bibliotek

24.

side 34

Introduktion til borger.dk Kl. 10-12 ◆ Frederikssund Bibliotek

23.

PSST: HUSK, AT BÅDE ELVÆRKET OG REJSESTALDEN HAR MASSER AF FLOTTE UDSTILLINGER HELE ÅRET – SE SIDE 29-31

DECEMBER 19


ONSDAG

TORSDAG

30

31

OKTOBER

OKTOBER

KL. 19-21

KL. 16.30-18

J.F. WILLUMSENS MUSEUM

FREDERIKSSUND BIBLIOTEK

50 KR.

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

GRATIS KOM HVIS DU TØR

CARL NIELSEN IFØLGE MATHIAS HAMMER

20

I de smukke omgivelser på J. F. Willumsens Museum fortæller P2-vært, pianist og musikformidler Mathias Hammer om Carl Nielsens dramatiske liv og forførende musik. Og om hans venskab med J. F. Willumsen.

HALLO W DEN HOVEDLØSE BIBLI

Carl Nielsen er Danmarks folkekære nationalkomponist med melodier som ’Jens Vejmand’ og ‘Tågen letter’. Hvorfor betragtes hans musik som særligt dansk? Og hvad inspirerede ham i samtiden og privatlivet?

ARRANGØR

FOR BØRN

Omkring halloween kommer den hovedløse bibliotekar tilbage fra døden og forvandler biblioteksgården til et mareridt – kun med hjælp fra modige børn kan heksene standse hans genopstandelse. ARRANGØR

Tør du hjælpe os med at løse


MANDAG

4

FOR BØRN

NOVEMBER KL. 19-21 BI

IOT

EK

BL

WEEN OTEKAR SPØGER

EN AFTEN OM SHAKESPEARE Denne efterårsaften åbner vi dørene til kælderkøkkenet på Selsø Slot, hvor du kan opleve den prisvindende oversætter Niels Brunse fortælle om sit arbejde med at oversætte Shakespeares værker til dansk. Vi tænder op i pejsen, serverer en let anretning samt et glas vin, og inviterer dig med ind i Shakespeares verden gennem ord, toner og sanser.

KØKKENET PÅ SELSØ SLOT, SELSØVEJ 30A, 4050 SKIBBY 100 KR. INKL. EN LET ANRETNING OG ET GLAS VIN

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

gåder og tænde lys på heksenes alter? Så kom til en pivuhyggelig halloween i biblioteksgården – vi skal selvfølgelig også guffe popcorn og riste skumfiduser over bål. Kom gerne udklædt.

ARRANGØR

21


ONSDAG TIL FREDAG

6-8 NOVEMBER REJSESTALDEN HUSK TILMELDING

KØB BILLETTER PÅ REJSESTALDEN. FREDERIKSSUND.DK

DANS FOR POKKER! DANSEFESTIVAL

ARRANGØR

22

Tre dage med dans i Rejsestalden. Se programmet på rejsestalden.frederikssund.dk


LØRDAG

9

NOVEMBER

STOR JUBILÆUMSFEST OG KIM LARSEN SHOW

KL. 17.30-24

ELVÆRK E FYLDER T

25 ÅR

KULTURHUSET ELVÆRKET MIDDAG OG MUSIK KL. 17.30 175 KR. FØDSELSDAGSFEST OG DANS KL. 20 GRATIS INGEN TILMELDING

KØB BILLETTER PÅ KULTURHUS.COM

ARRANGØR

Vi fester igennem til tonerne af populær dansk musik for at markere husets rejse gennem de seneste 25 år. Aftenen starter kl. 17.30 med festmiddag med god dansk mad, garneret med den intime Kim Larsen duo, Richardt og Kofoed. Tilmelding er nødvendig til denne del af arrangementet. Fra kl. 20.00 åbnes dørene for alle, og der bydes op til fødselsdagsfest med lidt bobler og fødselsdagskage, en kort tale eller to – og ellers en aften med glad dansk dansemusik fra Kofoeds Kapel. 23


LØRDAG

9

NOVEMBER KL. 10-15 KULTUR-ARKIVET 50 KR.

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

TORSDAG WORKSHOP

ER DU VILD MED DECOUPAGE? Så deltag i vores workshop, hvor vi bruger nogle af bibliotekets kasserede tidsskrifter og bøger som grundlag for at lave fantastiske billeder på mindre lærreder. Medbring lille spids saks og madpakke. Materialer er inkluderet i prisen. Der serveres kaffe/te i løbet af dagen.

14

NOVEMBER KL. 19-21 SKIBBY BIBLIOTEK 50 KR.

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

BRIAN HOLM: GLÆDEN OG SMERTEN

EN PROFESSIONEL CYKELRYTTERS BERETNING Oplev Brian Holms ærlige og personlige fortælling om karrierens op- og nedture, og hør ham fortælle om, hvordan motivationen og vindermentaliteten holdes intakt, når det er op ad bakke.

ARRANGØR

24

ARRANGØR

Derudover fortæller han også om livets mere barske sider, som da han fik konstateret tarmkræft. Hans kræftforløb har han skildret i bogen ”Den sidste kilometer”.


MANDAG

18

NOVEMBER KL. 17.30-20 KULTURHUSET ELVÆRKET 75 KR. INKL. TAPASANRETNING OG ET GLAS VIN

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

TORSDAG

BOGCAFÉ – NU MED SÆRLIG GÆST Mangler du inspiration til din næste læseoplevelse? Så kom med til bogcafé, hvor bibliotekets formidlere præsenterer et bredt udvalg af de bøger, du bare skal læse lige nu. Denne gang får vi desuden besøg af forfatter og foredragsholder Carsten Berthelsen, som vil fortælle om sæsonens nyheder på det danske bogmarked. Han kigger på stakken af bøger og piller nogle af de mest spændende, pirrende, romantiske, rystende og fængende titler ud af bunken. Undervejs kan du nyde en tapasanretning samt et glas vin.

28

NOVEMBER KL. 17-18 FREDERIKSSUND BIBLIOTEK 30 KR. INKL. SNACKS OG DRIKKEVARER

KRIMI BOGCAFÉ Elsker du en god krimi, og mangler du inspiration til den næste neglebidende læseoplevelse? Så mød op til en uhyggeligt spændende time, hvor bibliotekets krimielskere Lotte og Tine giver tips til mange nervepirrende timers læsning. Der bliver serveret snacks og en øl eller vand til at dulme nerverne med.

KØB BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK Vi får besøg af forfatter og foredragsholder Carsten Berthelsen FOTO: ANETTE THEDE

ARRANGØR

ARRANGØR

25


Tid til

JULE hygge

SØNDAG DEN 17. NOVEMBER

SØNDAG DEN 1. DECEMBER

VI LAVER JULEBUKKE

JULETRÆSTÆNDING

KL. 10 OG KL. 12.30 REJSESTALDEN 50 KR. KØB BILLET PÅ REJSESTALDEN.FREDERIKSSUND.DK Vi fylder Rejsestalden med neg og julehygge. Sara Westergren fra Hornsherred styrer den kreative proces. Både for voksne og børn. Børn under ti år skal være sammen med en voksen.

26

KL. 11-16 REJSESTALDEN GRATIS Juleaktiviteter for folk i alle aldre i og omkring Rejsestalden i hyggeligt samarbejde med Jægerspris Netværk. Se hele programmet på rejsestalden. frederikssund.dk


LØRDAG DEN 14. DECEMBER

TORSDAG DEN 19. DECEMBER

LØRDAG DEN 21. DECEMBER

MORMORS JULEKAGEBORD OG FÆLLESSANG

HONNINGHJERTER OG ÆBLESKIVER

HONNINGHJERTER OG MORGENBRØD

KL. 15-18 JÆGERSPRIS, SLANGERUP OG SKIBBY BIBLIOTEK

KL. 10-14 FREDERIKSSUND BIBLIOTEK

GRATIS INGEN TILMELDING

GRATIS INGEN TILMELDING

KL. 14-16 REJSESTALDEN GRATIS TILMELDING PÅ REJSESTALDEN.FREDERIKSSUND.DK Et overdådigt kagegilde, som skylles ned med dejlig fællessang. Kagerne bages af deltagerne, men du kan sagtens tilmelde dig uden at medbringe kage. Rejsestaldens lokale huspianist, Ulla Jørholt, sidder traditionen tro ved klaveret.

Julen nærmer sig, og det markerer vi på alle fire biblioteker, hvor vi julehygger, mens børnene pynter honninghjerter, som de naturligvis kan få med hjem. I Jægerspris, Skibby og Slangerup serverer vi desuden lune æbleskiver, og i Frederikssund serveres morgenbrød.

27


TIRSDAG

10

MED KLAUS ROTHSTEIN

KL. 16-16.45

Er du med i en læsekreds og ønsker du at opkvalificere din viden om dansk litteratur? Eller er du bare interesseret i litteratur? Så kom med, når Klaus Rothstein fortæller om temaer og tendenser i den nye, danske litteratur. Klaus Rothstein er forfatter, kritiker på Weekendavisen og vært på DR’s ”Skønlitteratur på P1”.

KULTURHUSET ELVÆRKET

Fyraftensmødet markerer samtidig åbningen af en ny DR Romanklubsæson, men er åbent for alle interesserede.

DECEMBER

GRATIS

FÅ BILLETTER PÅ BIBLIOTEKERNE. FREDERIKSSUND.DK

ARRANGØR

28

LITTERÆRT FYRAFTENSMØDE

DR ROMANKLUBBEN

Vil du være med i et stærkt læsefællesskab og være med til at bestemme, hvem der skal vinde DR Romanprisen? Så meld dig til denne læsekreds, hvor vi diskuterer de 6 titler, der er nomineret til Romanprisen. Vi mødes 6 gange fra december 2019 til maj 2020. Tilmelding til Ditte: dkrog@frederikssund.dk


KUNSTUDSTILLINGER Se de mange interessante udstillinger på Elværkets hjemmeside kulturhus.com

Susanne Pedersen

UDSTILLINGERNE ER GRATIS OG KAN SES ALLE HVERDAGE MELLEM KL. 11 OG 16 SAMT VED ARRANGEMENTER

27. AUGUST - 26. SEPTEMBER

Susanne Pedersen

Edel J. E. Harwig Willerup

28. SEPTEMBER - 27. OKTOBER Frederikssund Fotoklub

29. OKTOBER - 1. DECEMBER Susanne Pedersen

3. DECEMBER - 30. DECEMBER Cykler til Senegal Edel J. E. Harwig Willerup 29


KUNSTUDSTILLINGER

21. AUGUST - 27. SEPTEMBER

FEST OVER FJORDEN Er du kunstner og bor i Frederikssund Kommune? Vil du skabe et værk, der relaterer til broen? Og har du lyst til at udstille dit værk i Rejsestalden måneden op til broåbningen og i kulturteltet til broåbningen? Sådan lød Rejsestaldens kunstudvalgs invitation i maj måned. Kom og se resultatet.

I REJSESTALDENS ÅBNINGSTID FERNISERING FOR ALLE FREDAG DEN 23. AUGUST KL. 16-18 UDSTILLES I KULTURTELTET VED BROEN PÅ INDVIELSESDAGEN DEN 28. SEPTEMBER. 30


1. OKTOBER - 10. NOVEMBER

MAIBRITTE ALLSAND, MALERI “Idéerne til mit kunstneriske virke kommer til mig, når jeg har brug for det, og min spirituelle tilgang til livet støtter mig i processen. De bittesmå nuancer jeg sanser i hverdagen og mødet med de mange unikke mennesker, som krydser min vej, er med til at skabe motiverne. Desuden er musikken og naturen store inspirationskilder”, fortæller Maibritte Allsand.

I REJSESTALDENS ÅBNINGSTID. FERNISERING FOR ALLE SØNDAG DEN 6. OKTOBER KL. 14-16.

13. NOVEMBER - 19. DECEMBER

LYNNE GLAZZARD & TOM LUNDSTEN, EMALJE Selv om Lynne Glazzard og Tom Lundsten bor i henholdsvis England og Danmark, samarbejder de om udviklingen af deres emaljekunst. Det er Lynnes designidéer der kombineres med Toms tekniske ekspertise. At samarbejdet går på tværs af lande ses blandt andet af deres smykker. De har form og linjer efter småsten, slebet og poleret af Nordsøens bølger; en historisk forbindelse mellem England og Danmark og deres fælles kærlighed til havet.

I REJSESTALDENS ÅBNINGSTID. FERNISERING FOR ALLE SØNDAG DEN 1. DECEMBER I FORBINDELSE MED JULETRÆSTÆNDING I JÆGERSPRIS.

31


32

REJSESTALDENS ØVRIGE TILBUD

KULTURHUSET ELVÆRKETS ØVRIGE TILBUD

Vil du være en del af Staldfolket – Rejsestaldens frivillige team? Vidste du, at du kan låne Rejsestalden gratis? Du kan også ansøge om at udstille i Stalden.

Elværket er det største kulturhus i Frederikssund Kommune, og danner ramme om godt 1.000 arrangementer årligt, for størstepartens vedkommende tilrettelagt og gennemført af lokale foreninger, organisationer og borgere.

Rejsestalden er for øvrigt Danmarks mindste kulturhus, som også rummer en turistinformation.

Huset er også drevet af den frivillige forening Elværksforeningen, og finansieres delvist ved kommunalt tilskud, delvist ved egne indtægter.

Læs mere om Rejsestalden på rejsestalden. frederikssund.dk

Læs mere om Kulturhuset Elværket på kulturhus.com eller facebook.com/kulturhusetelvaerket


ONSDAGE I VIL DU VÆRE MED TIL AT

PRODUCERE LYDAVIS? Hver uge sidder en række frivillige og udarbejder en gratis avis på CD, som sendes til dem, som har brug for de lokale nyheder på lyd. De frivillige arbejder i teams, hvor der også er plads til hygge. Hvis du er interesseret eller vil høre mere, så kontakt Merry Hvass Kruse på 20522343 eller mkrus@frederikssund.dk

ULIGE UGER KL. 14-16 FØRSTE GANG ONSDAG DEN 23.10. 2019 SIDSTE GANG ONSDAG DEN 25.3.2020 KULTUR-ARKIVET, JERNBANEGADE 24, FREDERIKSSUND.

VI PASSER PÅ DEN LOKALE HISTORIE Frederikssund Lokalhistoriske Arkiver består af fire lokale arkiver fordelt i Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup. En stor del af vores samlinger kan ses på www.arkiv.dk Du finder åbningstider og kontaktinfo på www.bibliotekerne.dk

GRATIS INGEN TILMELDING

SLÆGTSFORSKNINGSCAFÉ SLÆGTSFORSKERE HJÆLPER SLÆGTSFORSKERE Vil du i gang med at forske i din slægt, eller har du forsket i mange år? Frederikssund Lokalhistoriske Arkiver inviterer til slægtsforskningscafé, hvor der er kaffe på kanden og mulighed for at få hjælp til at komme videre. Den erfarne slægtsforsker Lone Wredstrøm og arkivar Anne-Marie Jørgensen skiftes til at være til stede. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte arkivar Anne-Marie Jørgensen på arkiverne@frederikssund.dk eller telefon 47 35 30 25.

ARRANGØR

33


INTRODUKTION TIL

INTRODUKTIONER TIL

SLÆGTSFORSKNING

EREOLEN OG BORGER.DK

TORSDAG DEN 12. SEPTEMBER KL. 14-17 SKIBBY FRITIDSCENTER, LOKALE 3

ONSDAG DEN 2. OKTOBER – EREOLEN ONSDAG DEN 23. OKTOBER – BORGER.DK ONSDAG DEN 6. NOVEMBER – EREOLEN ONSDAG DEN 13.NOVEMBER – BORGER.DK

TORSDAG DEN 10. OKTOBER KL. 14-17 JÆGERSPRIS BIBLIOTEK, 1. SAL

GRATIS HENT BILLET PÅ BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK

ARRANGØR

34

Introduktionen henvender sig til dig, der endnu ikke er kommet så langt med søgning efter anerne. Der vil i begrænset omfang være mulighed for at få personlig hjælp til søgning efter danske og svenske aner i specialbaser, så medbring gerne papirer og attester.

KL. 10-12 FREDERIKSSUND BIBLIOTEK GRATIS INGEN TILMELDING

ARRANGØR

Kom i gang med eBøger, netlydbøger og podcasts på din computer, tablet eller smartphone, eller få introduktion til brug af borger.dk


FOTO: LARS BESS


FIND OS HER

Frederikssund Bibliotekerne Hovedbibliotek Jernbanegade 24 3600 Frederikssund Tlf. 47 35 30 00

www

Frederikssund Bibliotekerne bibliotekerne.frederikssund.dk frederikssundbibliotekerne

Jægerspris Bibliotek Møllevej 25, 3630 Jægerspris Tlf. 47 35 17 22 Skibby Bibliotek Nyvej 7C, 4050 Skibby Tlf. 47 35 21 55 Slangerup Bibliotek Kongensgade 18, 3550 Slangerup Tlf. 47 35 24 70

Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6 3600 Frederikssund Tlf. 47 38 52 91

Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29A 3630 Jægerspris Tlf. 47 35 27 70

www

www

Kulturhuset Elværket Kulturhus.com

Kulturhuset Rejsestalden Rejsestalden.frederikssund.dk Kulturhusetrejsestalden

Profile for Frederikssund Bibliotekerne

Efterårsprogram 2019  

Frederikssund Bibliotekernes arrangementsprogram efteråret 2019

Efterårsprogram 2019  

Frederikssund Bibliotekernes arrangementsprogram efteråret 2019

Advertisement