Page 1

UDSTILLINGER

MEDBORGERCENTER

ARRANGEMENTSOVERSIGT

MALERIER VED LISA MARIE FROST

NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER

Ons. 4. september - Humlebæk Bibliotek

MANDAG D. 23. SEPTEMBER - LØRDAG D. 19. OKTOBER NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER Lisa Marie Frost er designer, kunstner og udsmykningsagent. Hun finder inspiration til sin kunst i naturens smukke og fantastiske verden, fra sine omgivelser, de mennesker hun møder, og de ting hun hører og ser. Gratis. I bibliotekets åbningstid.

ANONYM RÅDGIVNING

Fre. 6. september - Humlebæk Bibliotek

TORSDAG KL. 16.00-18.00

WHITE/BLACK BOY

NIVAAGAARDS TEGLSTENSMUSEUM - FRA LERGRAV TIL BROKVARTER MANDAG D. 21. OKTOBER - LØRDAG D. 16. NOVEMBER NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER FOREDRAG TORSDAG D. 7. NOVEMBER KL. 19 Arkitekten Tobias Trudsø har med sit afgangsprojekt fra Arkitektskolen i København lavet et forslag til et teglstensmuseum. Projektet tager afsæt i Nivås kulturarv som teglindustrielt samfund og den danske tradition for at bygge med tegl. Projektet er blevet til i tæt samarbejde med bestyrelsen for Ringovnens bevarelse. Det er modellerne og plancherne fra Tobias Trudsøs afgangsprojekt, der udstilles, og torsdag d. 7. november gæster arkitekten Nivå Bibliotek og Medborgercenter for at fortælle mere om sine ideer med projektet. Gratis. I bibliotekets åbningstid. Tilmelding til foredraget fra d. 15. oktober.

MED SNUDEHULKENDE HILSEN LÆSESALONEN

Vi tilbyder gratis anonym rådgivning om alt fra skilsmisse til pension og bolig. Vi hjælper også, hvis du har fået et brev fra en offentlig myndighed, som du vil have hjælp til at forstå. Rådgivningen er åben for alle borgere i Fredensborg Kommune. Du skal ikke bestille tid på forhånd. Starter 5. september.

Tirs. 10. september - Kokkedal Cafébibliotek

LEKTIECAFÉER

Lør. 14. september - Kokkedal Cafébibliotek

Lektiecaféerne er et tilbud til dig, der mangler hjælp til lektierne. Det er frivillige fra lokalområdet, der står til rådighed som lektiehjælpere.

Tirs. 17. september - Fredensborg Bibliotek

NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER

Tors. 19. september - Nivå Bibliotek og Medborgercenter

2.-5. klasse: Mandag og torsdag kl. 13-16 6.-7. klasse: Onsdag kl. 14-17 8.-9. klasse & ungdomsuddannelser: Onsdag aften

STRIKKECAFÈEN I FREDENSBORG

KOKKEDAL FRITIDSHJEM

HÅNDARBEJDSCAFÉ Tors. 12. september og tors. 31. oktober Nivå Bibliotek og Medborgercenter

TEATER KRISKAT - JEG SKAL NOK FINDE DEN REGNVAND I HAVEN ET ÅR MED MAGISK TÆNKNING

Tors. 19. september og man. 21. oktober Fredensborg Bibliotek

TEATER MÅNEGØGL - MÅNEN OVER BAOBABTRÆET

1.-3. klasse: Mandag kl. 13-16

Lør. 21. september - Humlebæk Bibliotek Søn. 29. september - Den gamle biograf i Fredensborg

KOKKEDAL CAFÉBIBLIOTEK

MALERIER VED LISA MARIE FROST

4.-6. klasse: Onsdag kl. 13-16.30

Man. 23. september - lørdag 19. oktober Nivå Bibliotek og Medborgercenter

FAMILIEKLUBBEN

KNAUSGÅRDS KAMP

EN GANG OM MÅNEDEN KL. 17.00 - 19.30

Tors. 26. september - Fredensborg Bibliotek

Ah! En dag i Familieklubben. Så behøver du ikke bekymre dig om aftensmaden, men kan slappe af med hele familien. Send en mail med emnet ”Familieklubben” til bibliotekerne@fredensborg.dk for at melde dig og din familie ind. Skriv familiens navne, aldre, adresser, telefonnumre og e-mail. Herefter modtager I en velkomstmail. Det er gratis at melde sig ind i Familieklubben.

BJØRNENS HUS Man. 30. september - Nivå Bibliotek og Medborgercenter

THE WALL - MURVÆRK OG MESTERVÆRK Tors. 3. oktober - Nivå Bibliotek og Medborgercenter

TEGN DIN BABY Fre. 4. oktober - Humlebæk Bibliotek

HAR DU PLADEN FULD?

BIBLIOTEKSKLUBBEN Er du vild med teater, litteratur, kunst og film? Som medlem af Biblioteksklubben får du blandt andet rabat til flere af Fredensborg Bibliotekernes arrangementer. Du kan melde dig ind via: www.fredensborgbibliotekerne.dk/biblioteksklub eller ved at udfylde en indmeldelsesblanket på et af Fredensborg Bibliotekerne.

FÆLLESSKABER STRIKKECAFÉEN I FREDENSBORG TORSDAG D. 19. SEPTEMBER OG MANDAG D. 21. OKTOBER KL. 18.30 FREDENSBORG BIBLIOTEK Vi strikker nogle hyggelige timer sammen, mens snakken går, strikkepindene gløder og livets store og små spørgsmål bliver vendt. Gratis. Ingen tilmelding nødvendig.

HÅNDARBEJDSCAFÉ I NIVÅ

Herefter modtager du dit medlemskort med posten. Det er gratis at melde sig ind i Biblioteksklubben.

KULTURAMBASSADØR På Fredensborg Bibliotekerne vil vi gerne opfylde dine ønsker og behov for kulturelle aktiviteter. Derfor søger vi frivillige, der har lyst til at engagere sig i biblioteket, at give os gode idéer til arrangementer på biblioteket og hjælpe praktisk til med alt fra kaffebrygning, billetter ved arrangementerne eller plakatophængning og omdeling af flyers i lokalområdet. Du kan høre mere om projektet ved at henvende dig til bibliotekar Marianne Brockmeyer på tlf: 72 56 54 70 eller mail: mbr@fredensborg.dk eller til biblioteksassistent Kirsten Nielsen på tlf: 72 56 24 50 eller mail: kini@fredensborg.dk.

Lør. 5. oktober - Fredensborg Bibliotek

DECOUPAGE Tirs. 8. oktober - Fredensborg Bibliotek

VITELLO Lør. 12. oktober - Nivå Skole Nord

MINECRAFT Man. 14. oktober - Nivå Bibliotek og Medborgercenter Tirs. 15. oktober - Fredensborg Bibliotek

BYG DIT DRØMMEVÆRELSE I EN SKOTØJSÆSKE Tors. 17. oktober - Nivå Bibliotek og Medborgercenter Fre. 18. oktober - Nivå Bibliotek og Medborgercenter

FORTÆL MED DIN IPAD Fre. 18. oktober - Humlebæk Bibliotek

NIVAAGAARD TEGLSTENSMUSEUM - FRA LERGRAV TIL BROKVARTER Man. 21. oktober - lør. 16. november - Nivå Bibliotek og Medborgercenter - Foredrag tors. 7. november

FREDENSBORG SLOTSHAVE Tors. 24. oktober - Fredensborg Bibliotek

PERLEPLADER - UEGNET FOR MINDRE BØRN Lør. 26. oktober - Nivå Bibliotek og Medborgercenter

JØDERNES FLUGT OVER ØRESUND Man. 28. oktober - Nivå Bibliotek og Medborgercenter

TORSDAG D. 12. SEPTEMBER OG 31. OKTOBER KL. 19.15 NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER Kom med dit håndarbejde. Både det, du er i gang med, gået i stå med eller havde glemt i bunden af skabet. Det kan være alt fra strikketøj, hækling, broderi, syning eller patchwork. Vi mødes og inspirerer hinanden til at komme videre med vores individuelle projekter. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august.

COLLAGER PÅ KRYDS OG TVÆRS Tors. 31. oktober - Humlebæk Bibliotek

IT-CAFÉ HVER TIRSDAG KL. 14.30 - 16.30 HUMLEBÆK BIBLIOTEK Har du svært ved at bruge NemID, Netbank, Twitter, Borger.dk eller Facebook? Vil du lære at sende sms’er, bruge en iPad eller at sende en mail, så kom til It-café. Vi serverer en kop kaffe og har god tid til at hjælpe dig. Medbring din egen computer, telefon eller tablet. Så kan vi lettere hjælpe dig. Gratis. Ingen tilmelding nødvendig.

Tilmelding til arrangementerne kan ske på www.fredensborgbibliotekerne.dk/detsker eller ved personlig henvendelse på dit bibliotek

Nivå Bibliotek og Medborgercenter: 7256 2400 Kokkedal Cafébibliotek: 7256 2400 Fredensborg Bibliotek: 7256 2200 Humlebæk Bibliotek: 7256 2100


Gratis. Ingen tilmelding nødvendig.


VOKSNE MED SNUDEHULKENDE HILSEN ONSDAG D. 4. SEPTEMBER KL. 10 HUMLEBÆK BIBLIOTEK Kærlighed og betagelse er et nøgletema i mange litterære værker, også i Else Lidegaards bøger om de færøske forfattere William Heinesen og Jørgen Frantz-Jacobsen. Romanerne skildrer henholdsvis Else Lidegaards egne brevvekslinger med William Heinesen og forholdet mellem Jørgen Frantz-Jacobsen og Estrid Bannister Good, der er model for kvinden i hovedværket ”Barbara”. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. I samarbejde med Foreningen Norden og Humlebæk Kirke.

ZOOM præsenterer KNAUSGÅRDS KAMP TORSDAG D. 26. SEPTEMBER KL. 17.30 FREDENSBORG BIBLIOTEK Karl-Ove Knausgårds 6-binds værk ”Min Kamp” går tæt på personen Knausgård. Så tæt, at onklen offentligt har langet ud efter projektet. Som så har givet stof til Knausgårds 6. bind i værket. Vi har længe diskuteret, om det private er blevet offentligt med Facebook og Twitter, men er det private nu også blevet offentligt i litteraturen? Eller har det altid været det? Arendse Ørding fra Fredensborg Bibliotek fører ordet og lægger op til en god litteratursnak. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august.

BØRN OG FAMILIE TEATER KRISKAT - JEG SKAL NOK FINDE DEN LØRDAG D. 14. SEPTEMBER KL. 10 KOKKEDAL CAFÉBIBLIOTEK Et fuglebur er omdrejningspunkt for fortællingen af Teater Kriskat. Fuglene vil gerne ud af buret, men det må de ikke komme for pigen med solbrillerne. - Og det er hende, der bestemmer, selv om hun har svært ved at få fuglene til at gøre, som hun siger. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. Børn fra 1 1/2 - 4 år og deres voksne.

TEATER MÅNEGØGL - MÅNEN OVER BAOBABTRÆET LØRDAG D. 21. SEPTEMBER KL. 10.30 (FOR 2-5 ÅR) HUMLEBÆK BIBLIOTEK SØNDAG D. 29. SEPTEMBER KL. 10 (FOR 5-8 ÅR) DEN GAMLE BIOGRAF I FREDENSBORG Baobabtræet er en yndet genstand i den afrikanske fortælletradition, som teatret Månegøgl har ladet sig inspirere af i denne fine og poetiske dukketeaterforestilling. Børn skal være i følgeskab med en voksen. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august.

LÆSESALONEN

BJØRNENES HUS

FREDAG D. 6. SEPTEMBER KL. 15 HUMLEBÆK BIBLIOTEK

MANDAG D. 30. SEPTEMBER - LØRDAG D. 19. OKTOBER NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER Gå på opdagelse, ligesom Guldlok hjemme hos de tre bjørne, i denne sanseudstilling hvor alt kan undersøges og afprøves. Bag sanseudstillingen står billedkunster Eva Henningsen og dramaturg Mariane Siem, som har fundet på detaljer og børnestreger til Bjørnenes hus. Gratis. I bibliotekets åbningstid. Børn fra 2-6 år.

FN’s internationale læsedag d. 8. september markeres denne fredag med ”afternoon tea” og anbefalinger af gode bøger til de mørke vinteraftener af journalist og litteraturanmelder Mai Misfeldt. Bagefter får du selv muligheden for at byde ind med læseværdige bøger. Pris: 25 kr. Tilmelding fra d. 15. august.

WHITE/BLACK BOY TIRSDAG D. 10. SEPTEMBER KL. 15.30 KOKKEDAL CAFÉBIBLIOTEK Se den rørende dokumentarfilm White/Black Boy om albinodrengen Shida og hans svære liv i Tanzania, hvor det at være albino kan være livsfarligt. Instruktøren Camilla Magid vil være til stede og fortælle om tilblivelsen af filmen. Pris: 30 kr./Biblioteksklubben 25 kr. I samarbejde med Filmklubben Humlebien.

ditREGNVAND - BRUG REGNVANDET I HAVEN TIRSDAG D. 17. SEPTEMBER KL. 19 FREDENSBORG BIBLIOTEK

THE WALL - MURVÆRK OG MESTERVÆRK TORSDAG D. 3. OKTOBER KL. 19.30 NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER Med udgivelsen af The Wall stod det en gang for alle klart, at bandet Pink Floyd var rockens ukronede konge. Ved overgangen til 80’erne brød bandet sammen i paranoia og interne magtkampe, som pudsigt nok mindede om fortællingerne fra The Wall. Hør med, når rockeksperten Thomas Ulrik Larsen går tæt på mørtel og mursten i Pink Floyds hovedværk. Pris: 50 kr./Biblioteksklubben 40 kr. Tilmelding fra d. 15. august.

FREDENSBORG SLOTSHAVE TORSDAG D. 24. OKTOBER KL. 17 FREDENSBORG BIBLIOTEK Landskabsarkitekt Christine Waage Rasmussen fra Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme fortæller om restaureringen af Fredensborg Slotshave. Om historien og de overvejelser, der er gået forud for arbejdet og om de problemstillinger, der opstod undervejs. Pris: 40 kr./Biblioteksklubben 30 kr. Tilmelding fra d. 15. august.

Landskabsarkitekt i Haveselskabet, Ann Lilja, vil med udgangspunkt i kampagnen ditRegnvand fortælle, hvordan man som haveejer kan bruge regnvandet i sin have, og samtidig få helt nye kvaliteter i form af frodige regnbede, slyngede render og belægninger, der lader vandet sive ned i jorden. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august I samarbejde med Fredensborg Aftenskole.

TEGN DIN BABY FREDAG D. 4. OKTOBER KL. 10 HUMLEBÆK BIBLIOTEK Lær at tegne portrættegninger af dit spædbarns første uger og måneder med Annika Baasch. Tag gerne nogle gode fotografier med af dit barn, som du kan støtte dig til. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. Forældre og deres babyer.

BYG DIT DRØMMEVÆRELSE I EN SKOTØJSÆSKE TORSDAG D. 17. OKTOBER OG FREDAG D. 18. OKTOBER KL. 12-16 NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER En skotøjsæske kan rumme en hel lille verden, og i efterårsferien kan du skabe dit helt eget drømmeværelse i lilleputstørrelse. Vi står klar med gavepapir, karton, pailletter, perler, glansbilleder og forskelligt genbrugsmateriale, men hvis du selv har små figurer eller andet, som vil gøre æsken helt perfekt, så medbring det bare. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. Børn fra 6 år og deres familier.

COLLAGER PÅ KRYDS OG TVÆRS TORSDAG D. 31. OKTOBER KL. 15 HUMLEBÆK BIBLIOTEK Gamle bøger, tidsskrifter, stof, glansbilleder og gavepapir klippes om til nye kunstneriske motiver, når Stina Pfeil fra Nivå Bibliotek og Medborgercenter lærer fra sig om kompositioner, motiver og farvesammensætninger. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. Børn fra 9 år og deres familier.

TWEENS OG UNGE HAR DU PLADEN FULD? LØRDAG D. 5. OKTOBER KL. 11 FREDENSBORG BIBLIOTEK Troede du, at perler var for små børn, så kan du godt tro om igen. Rundt om i København hænger de vildeste perleplader i bybilledet, en ny form for streetart. Thomas Lolholm er selv streetartist og har de sidste tre år beskæftiget sig med perleplader. Normalt holder Thomas til på caféen Kaffe på Istedgade i København, hvor han laver workshops, men nu gæster han bibliotekerne med sine perleplader for at lære fra sig af kunsten. Vi stiller perler og plader til rådighed, men du må også meget gerne medbringe dine egne plader. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. Tweens fra 9-12 år.

DECOUPAGE OG HØJTLÆSNING TIRSDAG D. 8. OKTOBER KL. 15 FREDENSBORG BIBLIOTEK Gamle bøger, tidsskrifter og andre fine materialer klippes om til decoupage og collager, når Stina Pfeil fra Nivå Bibliotek holder workshop, alt imens bibliotekaren læser historier højt. Måske bliver I inspirerede til at starte en ny hobby. Både for børn og voksne. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august.

VITELLO LØRDAG D. 12. OKTOBER KL. 12 NIVÅ SKOLE NORD Vitello hedder Vitello, fordi Mor har boet i Italien i to måneder, Men nu bor Mor i Danmark i et rækkehus ved siden af ringvejen. Vitello prøver at finde balancen mellem sin egen logik og kravene fra den kontante, men kærlige mor, som elsker popsange, hvidvin og spaghetti. Louise Schouws Teater har skabt forestillingen ”Vitello” på baggrund af Kim Fupz Aakesons romaner. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. Børn fra 5 år og deres voksne. I samarbejde med Filmklubben Humlebien.

ET ÅR MED MAGISK TÆNKNING TORSDAG D. 19. SEPTEMBER KL. 19.30 NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER Skuespilleren Lane Lind har skabt en monolog baseret på Joan Didions prisbelønnede bog ”Et år med magisk tænkning”, der handler om at leve livet videre, når man mister den, man elsker. Pris: 60 kr./Biblioteksklubben 50 kr. I samarbejde med Teaterforeningen Fredensborg Kommune.

JØDERNES FLUGT OVER ØRESUND MANDAG D. 28. OKTOBER KL. 19.30 HUMLEBÆK BIBLIOTEK I anledning af 70-året for de danske jøders flugt over Øresund gæster forfatteren til bogen Den dyre flugt, Thomas Hjortsø, biblioteket og fortæller om flugten, hvor fiskere og bådejere fra Humlebæk og Nivå spillede en vigtig rolle. Pris: 25 kr. I samarbejde med Foreningen Norden og Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening.

FORTÆL MED DIN IPAD FREDAG D. 18. OKTOBER KL. 9-14 HUMLEBÆK BIBLIOTEK Lav dine egne film og bøger på iPad med apps’ene My Story og iMovie. Bagefter er der festlig premieregalla. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. Børn fra 8 år

MINECRAFT MANDAG D. 14. OKTOBER KL. 13 NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER TIRSDAG D. 15. OKTOBER KL. 11 FREDENSBORG BIBLIOTEK Kom og spil Minecraft i din efterårsferie, sammen med andre fans. Medbring gerne egen bærbar og Minecraft-account. Den bærbare kan lånes, men du skal oprette en account hjemmefra. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. Tweens fra 9 år.

PERLEPLADER - UEGNET FOR MINDRE BØRN LØRDAG D. 26. OKTOBER KL. 12 NIVÅ BIBLIOTEK OG MEDBORGERCENTER Undergrunden rykker ind på biblioteket, når Thomas Lolholm stiller op med et helt arsenal af materialer, hjælper til med at finde jeres personlige streetartstil og opfordrer til at sprede jeres kunstværker på hele biblioteket og i gadebilledet. Gratis. Tilmelding fra d. 15. august. Unge over 15 år.


Lokalhistoriske Forening.


Sep okt 2013  

Arrangementsfolder september-oktober 2013

Advertisement