Page 1

VOORTGEZET ONDERWIJS 2014

TWEE EN PERSON PER BUS GRATIS!

EEN SCHOOLREIS ORGANISEREN? ÉÉN TELEFOONTJE IS VOLDOENDE!

DÉ SPECIALIST IN SCHOOLREIZEN. AL MEER DAN 25 JAAR ERVARING!

VEILIG EN BETROUWBAAR! LID SGR EN ISO 9001 GECERTIFICEERD.

COMPLEET VERZORGDE REIZEN! VERVOER, ENTREE EN LUNCH.

EDAD_schoolreisjesbrochure VO.indd 1

31-3-2014 12:46:48


75 personen gedeeld door 1,5 is 50. U betaalt dan 73x de prijs uit de tabel van 50 - 54 personen. • Wilt u een schriftelijke offerte ontvangen of komt u er niet uit, neem vrijblijvend contact met ons op. • U kunt ook een optie nemen op de door u gewenste datum. • Drukfouten en prijswijzigingen onder voorbehoud. De prijzen gelden voor schoolgroepen uit het voortgezet (dag)onderwijs en hun begeleiders (VMBO, MAVO, HAVO & VWO). Niet voor volwassenenonderwijs. De prijzen gelden (vaak) niet in het weekend, schoolvakanties en op (buitenlandse) feestdagen.

ALSTUBLIEFT... Hierbij ontvangt u de uitgave 2014 van onze brochure kant-en-klare schoolreizen voor het voortgezet onderwijs. Hierin vindt u alle informatie over de leukste bestemmingen voor uw schoolreisje. Wilt u de gids doorgeven aan anderen als u deze niet (meer) gebruikt?

Wie zijn we? EDAD REIZEN is een touringcarbedrijf en reisorganisatie met 90 jaar ervaring. Voor velen een bekende naam op busgebied. We durven te stellen dat EDAD REIZEN dé specialist is op het gebied van goed georganiseerde en betaalbare schoolreisjes. Niet het minst omdat we beschikken over een degelijk wagenpark en vriendelijk, deskundig personeel. Ook werken we samen met gerenommeerde busbedrijven uit uw omgeving. Kwaliteit EDAD REIZEN heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Continu zijn we bezig te waarborgen dat afspraken met de klant ook daadwerkelijk worden nagekomen. Dat merkt u ‘s ochtends al als de touringcar op tijd voor komt rijden. Alle touringcars zijn voorzien van een dvd-speler. Zo blijven de kinderen lekker rustig. Uiteraard zijn alle zitplaatsen voorzien van veiligheidsgordels. Schoolreisje organiseren? Eén telefoontje is voldoende! EDAD REIZEN neemt de volledige organisatie van de schoolreis op zich. Uiteraard in overleg met u. Entree, lunch, consumpties en eventuele extra activiteiten worden door EDAD REIZEN gereserveerd en afgerekend. U hoeft hiervoor dus geen geld mee te nemen. Het museum of attractiepark weet er van dat u komt en de buschauffeur loopt met de groep mee naar de kassa voor de administratieve afhandeling. Na reservering ontvangt u binnen enkele dagen onze bevestiging. Vier tot zes weken voor de schoolreis ontvangt u een voorschotnota. De eindafrekening, met daarop het juiste aantal personen dat is mee geweest, krijgt u achteraf (uitzonderingen: Disneyland Parijs en 2 dagen Ardennen, daarvan krijgt u de gehele factuur vooraf). Dus u weet het: één telefoontje (078 617 97 77) of één mailtje (office@edad.nl) en alles wordt goed geregeld!

EDAD_schoolreisjesbrochure VO.indd 2

De populairste bestemmingen hebben we in het programma opgenomen. Staat de bestemming van uw keuze er niet bij of wilt u een reis wijzigen, neem dan contact met ons op. Dit geldt ook voor meerdaagse reizen of als u alleen een bus wilt huren en de rest zelf wilt regelen. Elke leerling een eigen zitplaats en in de gordel Volgens de wet personenvervoer is het niet toegestaan dat kinderen (vanaf 3 jaar) met zijn drieën op een bank zitten. Elke leerling heeft een eigen zitplaats met een goed werkende veiligheidsgordel. Vertrek- en aankomsttijd naar keuze We hanteren vrije vertrek- en aankomsttijden. U kiest zelf hoe laat u vertrekt en hoe laat u weer terugkeert. Soms zijn files te vermijden door later te vertrekken en later terug te komen. En als u langer in het park verblijft, hebben de kinderen een lekkere lange dag! De prijsberekening • Bij elke reis staat de prijs vermeld voor groepen tot 54 personen. Kleine groepen op aanvraag. • Er zijn 2 personen per bus gratis. Bij een groep van 50 personen betaalt u 48x de prijs van 50 - 54 personen. Dat geldt voor het busvervoer en de entreegelden plus wat eventueel verder is vermeld onder ‘Inbegrepen bij de reis’. De btw is ook inbegrepen. • Is de groep groter dan 54 personen, dan gaat het om de gemiddelde busbezetting of om een grotere bus. Bijvoorbeeld een groep van 100 personen is twee bussen van 50 personen. • Ook kunt u (indien beschikbaar) een bus reserveren met 57 - 63 - 76 - 85 tot 90 zitplaatsen. Bij grotere groepen valt u meestal in de goedkoopste prijsklasse. Voor de prijsberekening van een 63-persoons bus deelt u het aantal personen door 1,2, voor een 76-persoons bus deelt u het aantal door 1,5 en voor een 85-persoons bus of groter deelt u het aantal door 1,6. Bij de uitkomst hiervan kijkt u in de prijstabel voor de prijs. Bijvoorbeeld

Regio indeling • Regio 1 (Zuid-Holland Zuid) is het gebied in Zuid-Holland dat is gelegen ten zuiden van de A12, exclusief Rijswijk, Den Haag en Zoetermeer; • Regio 2 (Zuid-Holland Noord) is Rijswijk, Den Haag en Zoetermeer plus het gebied dat is gelegen ten noorden van de A12; • Regio 3 zijn de provincies Utrecht en een deel van Gelderland. • Regio’s die niet zijn genoemd: prijs op aanvraag. Verzekering Indien gewenst verzorgt EDAD REIZEN ook de reisverzekering. Voor € 0,40 per persoon (+ € 3,60 poliskosten) voor Nederland kunt u geen buil vallen. (Buitenland: € 0,65 per persoon). Uiteraard is EDAD REIZEN zelf goed verzekerd (WA € 10 miljoen per touringcar, een uitgebreide rechtsbijstandverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering van € 5 miljoen). Auto erbij? Als er iets op doet tijdens de schoolreis kan het handig zijn als iemand met de auto is. Ook als het aantal ongunstig uitkomt, kan het voordelig zijn als iemand met de auto is. U betaalt voor diegene(n) alleen de entreekosten en eventueel parkeergeld. Alle medewerkers van EDAD REIZEN en de in dit programma vermelde bestemmingen wensen u alvast een geslaagde schoolreis! Met vriendelijke groet,

Wim Lipman

Wielhovenstraat 62 3316 BK Dordrecht Tel. Fax Mobiel E-mail

078 6179 777 078 6174 475 0653 159 744 office@edad.nl

www.edad.nl

31-3-2014 12:48:05


1

DUINRELL

DAAR KIKKER JE VAN OP!

Voor een leuke, spetterende schoolreis ga je naar Duinrell! Maak een afdaling in de Splash en zwier door de lucht in de Aqua Swing. Ook de Kikkerachtbaan en de Aqua Shute zijn attracties waar je geen genoeg van krijgt… vanaf de 18 meter hoge glijbaan op een sleetje naar beneden. Door de baan stroomt water, pas maar op dat je niet nat wordt!

Schoolreis-topper: achtbaan Dragonfly Soepel vlieg je in een spannende rit tussen de bomen door. Naast de vertrouwde Kikkerachtbaan en de superspannende Falcon is deze attractie een mooie aanvulling. Ja, de Falcon is een uitdaging! Loodrecht 22 meter omhoog en dan bang! met een snelheid van 70 km/u val je naar beneden. En dat is nog maar het begin. De looping, kurkentrekkers en onstuimige bochten van deze 360 meter lange achtbaan zal je niet snel vergeten. Adrenalinekick: 5 sterren!

hoogste punt van Zuid-Holland naar beneden en in de Waterspin ga je met 40 man tegelijk over de kop!

in de Lazy River, tol rond in de Cycloon. En vergeet de Tyfoon niet! De toeslag voor het Tikibad bedraagt € 3,50 p.p. voor een verblijf van twee uur.

Spetterplezier in het tropische Tikibad In het Tropische Tikibad, met elf glijbanen het grootste overdekte glijbaanparadijs van de Benelux, kun je genieten van wervelende waterattracties en meer dan één kilometer glijplezier. Een bezoek aan het Tikibad maakt het schoolreisje compleet. Relax

De Taksi lunch bestaande uit een patatje, drie kipnuggets en een pakje Taksi kost € 3,75 (reservering na 30 april 2014 € 4,00). Enkel een patatje kost € 2,00 en een waterijsje € 0,75.

PRIJS PER PERSOON Beleef allerlei avonturen in de leuke, spetterende attracties. Begin de dag met een afdaling in de Splash (met hoge snelheid in een bootje meters naar beneden) of met een spectaculaire rit in de Mad Mill. In deze mega-attractie draai je rond en schommel je op grote hoogte heen en weer (alleen geschikt voor waaghalzen). Natuurlijk hoort een razend ritje in de Kikkerachtbaan en de Rodelbaan ook bij een echte Duinrell-dag! De rodelbaan is één van de toppers van Duinrell: met 50 km per uur raas je vanaf het

Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2

regio 3

50 - 54

23,50

22,25

23,50

45 - 49

25,00

23,75

25,00

40 - 44

27,00

25,75

27,00

Twee personen per bus zijn gratis Reservering na 30-04-13: toeslag € 1,00 Regio 1: Zuid-Holland Zuid Regio 2: Zuid-Holland Noord Regio 3: Provincie Utrecht

ARCHEON

DE WERELD VAN DE GESCHIEDENIS

De leerlingen bezoeken in Archeon boerderijen, gebouwen en hutten uit de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Ambachtslieden geven een levend beeld van de geschiedenis. Op veel plaatsen doen de leerlingen mee met activiteiten als kanovaren, schminken, boogschieten, vilten, exerceren en speerwerpen. Bij aankomst liggen voor de begeleiders een plattegrond en een dagprogramma klaar met daarop de tijdstippen waarop de activiteiten starten.

Zelfstandig het park in Voor alle leerlingen zijn er leuke expeditietochten (havo en vwo) of een ontdekkingstocht (vmbo). Deze tochten kunt u downloaden op www.archeon.nl. Ook ontvangt elke leerling een paspoort, waarmee ze kunnen werken. De leuke wetenswaardigheden en grappige vragen en opdrachten leiden de leerlingen langs bijzondere plekken door de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Wel zelf pennen of potloden meenemen.

Doe-route Onder leiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/ of middeleeuwse ambachtslieden. Een doe-route duurt van 10.15-11.45 uur of van 12.30-14.00 uur en wordt afgesloten met één of twee leuke ‘eigentijdse’ activiteiten. De prijs bedraagt € 79,00 per Archeotolk per 20 leerlingen.

Shows en demonstraties Dagelijks zijn er wisselende shows met schapendrijven, roofvogelshow of strijdende ridders. Vaste onderdelen zijn om 14.00 uur de Tempelceremonie in de Tempel van Nehalennia en rond 14.30 uur het spectaculaire Gladiatorengevecht in de Arena. Hierna, rond de klok van 15.00 uur, kunnen de begeleiders de ijsjes afhalen bij de Romeinse Herberg en eindigt het schoolprogramma. Als u wilt kunt u daarna tot uiterlijk 16.00 uur in het park en/of de speeltuin verblijven.

EDAD_schoolreisjesbrochure VO.indd 3

Openingstijden Duinrell is dagelijks geopend van 7 april t/m 30 oktober 2014 van 10.00 tot 17.00 uur. Het Tikibad is tot ’s avonds open. Vertrek- en aankomsttijden In overleg, in principe maakt het niet uit. Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per touringcar • Entree Attractiepark Duinrell • Plattegrond voor elke begeleider

Lunch In het park zijn picknickplaatsen en gezellige plekjes waar u met de leerlingen kunt lunchen. Iedereen krijgt een pakje drinken (afhalen bij de Herberg van 11.30 tot 13.00 uur). Eventueel een patatje erbij kost € 2,25 en inclusief kipnuggets € 3,00. Openingstijden Archeon is dagelijks geopend van 8 april t/m 24 oktober 2014 van 10.00 tot 16.00 uur, met uitzondering van de maandag, behalve op 19 + 26 mei en 16 + 23 juni, dan is Archeon ook open. Vertrek- en aankomsttijden In overleg, in principe maakt het niet uit. Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per touringcar • Entree Archeon • Pakje drinken en een ijsje • Paspoorten (speurtochten)

2

PRIJS PER PERSOON Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2

regio 3

50 - 54

25,00

24,00

24,50

45 - 49

26,50

25,50

26,00

40 - 44

28,50

27,50

28,00

Twee personen per bus zijn gratis Regio 1: Zuid-Holland Zuid Regio 2: Zuid-Holland Noord Regio 3: Provincie Utrecht

31-3-2014 12:49:51


3

EFTELING

DE WONDEREN ZIJN DE WERELD NOG NIET UIT

Een schoolreisje naar de Efteling is altijd een schot in de roos. Een dag vol wonderlijke vertelsels,duizelingwekkende dromen en avonturen op hoge snelheid. In de Efteling raken de leerlingen niet uitgekeken. Steeds nieuwe attracties en betoverend entertainment. Het park is zó groot, het blijft verbazen. Geen wonder dat de meeste leerlingen roepen: “Volgend jaar weer!”

ren beleef je in de Bobbaan, Halve Maen en de Piraña. Schommelen, roetsjen, botsen en oeps... nat! De Pagode brengt je naar een hoogte waar je een mooi uitzicht hebt over het park en ver daarbuiten. Joris en de Draak Klaar voor een spannende strijd tegen de draak? Een draak, de heerser van Water en Vuur, bedreigt het koninkrijk. De koning roept alle moedige burgers op om het monster te verslaan. Kom dus naar de Efteling en vecht mee tegen de draak én tegen elkaar in de nieuwe houten racer-achtbaan Joris en de Draak. Treed in de voetsporen van de legendarische Joris die op slimme wijze de draak versloeg! Spanning en avontuur Betreed een rijk waarin dromen werkelijkheid zijn. In Droomvlucht zweef je langs elfjes en trollen en in Fata Morgana vaar je langs de schitterende schatten uit 1001 nacht. Zet je schrap, want snelheid kent geen grenzen in De Vliegende Hollander, de Python en Vogel Rok. Duizelingwekkende avontu-

Nieuw: sensationele watershow Aquanura Na het grote succes van de watershow Aquanura, met een eerbetoon aan de Kikkerkoning uit 1952 is er dit jaar een fonkelnieuwe show: de ‘Tweede Efteling Symfonie’. Een muzikaal schouwspel waarbij water, vuur en licht onder andere de 1001 nacht van Fata Morgana, de ronddraaiende kookpotten van Monisieur Cannibale en de spannende strijd tussen Joris en de Draak uitbeelden.

tijd is er de Winter Efteling. Zie www.efteling.com voor meer informatie Vertrek- en aankomsttijden In overleg, in principe maakt het niet uit. Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per touringcar • Entree van de Efteling

PRIJS PER PERSOON Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2

regio 3

50 - 54

27,50

28,50

27,50

Arrangement Langnek bestaande uit een patatje mét, een kipsnack, een pakje Fristi kost € 4,75. Alleen een patatje mét kost € 2,30, een kroket € 1,80 en een waterijsje € 1,00.

Twee personen per bus zijn gratis

Openingstijden De reguliere Efteling is van 5 april t/m 28 oktober 2014 geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Buiten deze

Reservering na 31-03-14: toeslag € 5,00 Regio 1 is Zuid-Holland Zuid Regio 2 is Zuid-Holland Noord Regio 3 is Utrecht en Gelderland

AL 50 JAAR HET PLEZANTSTE LAND!

BOBBEJAANLAND

45 - 49

29,00

30,00

29,00

40 - 44

31,00

32,00

31,00

4

In Lichtaart net over de Belgische grens vinden we Bobbejaanland, één van de populairste pretparken van Europa. DIZZ is de nieuwste attractie van Bobbejaanland, gebouwd naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het plezantste land. Wie er in heeft gezeten zal voortaan zijn leven verdelen in twee: de tijd voor DIZZ en de tijd na DIZZ... 360 graden draai je rond, terwijl je in een karretje heen en weer wordt geslingerd tussen de bomen, op een hoogte van 17 meter en met een snelheid van 55 km per uur!

Meer dan 50 attracties vind je in Bobbejaanland, waaronder 7 rollercoasters. De spectaculaire Sledge Hammer, de 25 meter vrije val van de Typhoon, over het water vliegen in de Dreamcatcher. En dan hebben we de overdekte attracties nog niet genoemd: waterpret in de Banana Battle, een superrit in (r)Evolution, op jungletocht in de Indiana River of griezelen in het 4D theater… King Kong Wie de jungle in trekt, ontmoet de 12 meter hoge spectaculaire King Kong die klaar staat om een buslading avonturiers door elkaar te schudden en boven zijn hoofd rond te zwaaien... Gelukkig kun je na die reusachtige pret even rustig bijkomen in de exotische Bamboe Bar. Nat of niet? Iedereen is ondersteboven van de Typhoon, de Dreamcatcher of de Oki Doki, maar zeker en vast maak je ook een spetterende rit in de El Rio, de

EDAD_schoolreisjesbrochure VO.indd 4

Wildwaterbaan en de Indiana River. Veel overdekte attracties zorgen er weer (of geen weer) voor dat uw bezoek aan Bobbejaanland niet in het water valt. Shows Naast alle te gekke attracties staan er in Bobbejaanland ook veel plezante evenementen op het programma: optredens, dansfeesten, griezelparades, teveel om op te noemen. De leerlingen zullen zich geen seconde vervelen. Eten en drinken Een consumptiebon voor een Belgisch frietje met saus kost € 2,60, voor een frisdrank € 1,80 en voor een waterijsje € 1,25. Openingstijden Bobbejaanland is vanaf 7 april 2014 geopend van 10.00 tot 17.00 à 18.00 uur. In het voor- en naseizoen niet op alle dagen: even checken of kijk op www.bobbejaanland.be. Op woensdag 4, 11 en 18

juni 2014 is Bobbejaanland gesloten en in september vaak alleen op vrijdag open. Vertrek- en aankomsttijden In overleg, in principe maakt het niet uit. Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per touringcar • Entree Bobbejaanland PRIJS PER PERSOON Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2

regio 3

50 - 54

27,50

28,50

28,00

45 - 49

29,00

30,00

29,50

40 - 44

31,00

32,00

31,50

Twee personen per bus zijn gratis Reservering na 31-03-14: toeslag € 0,50 Regio 1 is Zuid-Holland Zuid Regio 2 is Zuid-Holland Noord Regio 3 is Utrecht en Gelderland

31-3-2014 12:51:12


WALIBI HOLLAND De echte thrillseekers zitten ook in 2014 goed bij Walibi Holland: geweldige rollercoasters- en thrillrides. Hoewel, zitten... je vliegt meer dan je zit en maakt duizelingwekkende vluchten, suist met grote snelheid alle kanten op, van links naar rechts, op en neer en natuurlijk over de kop.

uitzicht in het reuzenrad. Ben je een echte durfal of doe je het liever rustiger aan? Walibi Holland biedt voor iedereen een uitdagende dag met 40 attracties en shows, zoals de show Rockstars: The Battle waarin de bands W.A.B. en the SkunX het tegen elkaar opnemen in een rockende Music Battle.

Xpress: Platform 13 is al jaren buiten gebruik. En dat is niet zonder reden. Er gebeuren onverklaarbare dingen. Je loopt over het metrostation en wordt geleid naar dit gevreesde platform. De metro komt eraan. Wat doe je? Stap jij in deze snelheidsduivel? Dit kan weleens je laatste rit zijn… Door de nieuwe thematisering van de ride worden je zintuigen van begin tot eind geprikkeld. Mega Coaster Goliath! Beleef een vrije val in de Megacoaster Goliath, ga het watergevecht aan in de Splash Battle, vlieg over de kop in de El Condor en geniet van het prachtige

De Flying Dutchman Gold Mine neemt je mee naar het wilde westen. In een rit vol scherpe bochten voel je de zijwaartse krachten op je inwerken. Een spetterend avontuur beleef je in Crazy River, de langste wildwaterbaan van de Benelux met zijn plotselinge, steile afdalingen. Daarna lekker opdrogen in de Piccolino, een zweefmolen van formaat! Nieuw: 5D Experience Theater In het nieuwe spectaculaire 5D theater in Walibi Holland beleef je een spannend avontuur met sensationele effecten. Wat doe je als de vloer onder je voeten hevig begint te trillen…? Kom, kijk en beleef samen met Walibi en zijn vrienden een onvergetelijk avontuur!

BEN JE ER KLAAR VOOR?

5

Het Walibi Menu bestaande uit een patatje met en een frisdrank kost € 3,50, een ijsje kost € 0,90. Openingstijden Walibi Holland is geopend van 22 april tot 31 oktober 2014 van 10.00 tot 17.00 à 18.00 uur. In april, september en oktober niet op alle dagen: even checken op www.walibi.nl. Op 12, 13, 19 en 20 mei is Walibi ook niet geopend. Vertrek- en aankomsttijden In overleg, in principe maakt het niet uit. Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per touringcar • Entree Walibi Holland PRIJS PER PERSOON Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2

regio 3

50 - 54

33,00

33,00

31,50

45 - 49

35,00

35,00

33,50

40 - 44

37,50

37,50

36,00

Twee personen per bus zijn gratis Regio 1 is Zuid-Holland Zuid Regio 2 is Zuid-Holland Noord Regio 3 is Utrecht en Gelderland

EEN ONVERGETELIJKE DAG OP HET WATER!

KANOVAREN OP DE LESSE Een dagje kanovaren op de Lesse is een ideaal uitstapje voor scholen en verenigingen die iets anders willen. Iedereen het water op en het wordt gegarandeerd de hele dag plezier.

Onze luxe touringcar rijdt u snel en comfortabel naar de Ardennen. De aankomst in Houyet is om 10.30 à 11.00 uur. Hier liggen de 2-persoons kano’s gereed en beginnen we vol goede moed aan de 21 km lange tocht naar Anseremme. Het parcours is omgeven door mooie landschappen. Zo bewonderen we het Nationale Park te Furfooz en raken onder de indruk van de schoonheid van het Kasteel van Walzin. Aan de voet van het kasteel varen we door de eerste barrage. Het zal hier niet mee-

PRIJS PER PERSOON Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2

regio 3

50 - 54

30,00

31,00

31,00

45 - 49

31,50

32,50

32,50

40 - 44

33,50

34,50

34,50

Twee personen per bus zijn gratis Regio 1 is Zuid-Holland Zuid Regio 2 is Zuid-Holland Noord Regio 3 is Utrecht en Gelderland

EDAD_schoolreisjesbrochure VO.indd 5

vallen om droog te blijven. Pret en sensatie zijn verzekerd. Vervolgens passeren we Kasteel Pont à Lesse, waar de volgende barrage wordt overgestoken. Dan, na een uurtje of vier naderen we Anseremme, het eindpunt van onze tocht. Na een warme douche vertrekken we omstreeks 16.00 uur weer naar huis. Praktische informatie Tijdens het kanoën draag je kleren die nat mogen worden. Bij lekker weer een zwembroek, T-shirt en gymschoenen. Bij koeler weer een trainingsbroek, wollen trui en een nylon jack. Bij het eindpunt zijn kleedruimtes. Zorg dat je reservekleding bij je hebt (kan in de bus blijven). Vergeet geen handdoek, vuilniszakje en iets om te eten. Brillen aan een touwtje. Kun je niet goed zwemmen, neem dan een zwemvest (gratis). De toeslag voor een 1-persoons kano bedraagt € 3,00 pp. Voor een toeslag van € 3,50 pp. zijn comfort kano’s verkrijgbaar. Ook zijn waterdichte emmers en lichte peddels te huur.

tiviteiten in de Ardennen zoals wandelen, fietsen, adventure, noem maar op. Informatie op aanvraag. Adventure-programma In de omgeving van de Lesse zijn hele leuke avontuurlijke programma’s samen te stellen. Bijvoorbeeld het Challengeparcours, met of zonder het halve kanotraject op de Lesse. Prijs op aanvraag. Vertrek- en aankomsttijden Vertrek 07.00 uur, thuiskomst 20.00 uur Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per luxe touringcar • Huur van de 2-persoons kano’s

6

Andere trajecten Er zijn ook andere trajecten mogelijk om te kanoën, bijvoorbeeld op de Ourthe of de Amblève. Tevens zijn combinaties mogelijk met andere ac-

31-3-2014 12:52:58


HOERA! IK BEN IN DE FILM!

MOVIE PARK GERMANY

7

In Movie Park Germany voel je je als in Hollywood. Hier worden in meer dan 40 attracties en shows films uit de bioscoop werkelijkheid. Ontmoet je bioscoop- en tv-helden in het echt en ga samen op ontdekkingsreis.

Op een park van 45 hectare biedt Movie Park in samenwerking met partners zoals 20th Century Fox, MGM, Universal en Nickelodeon fantastische filmdecors, supersnelle achtbanen en entertainment waarbij je je in Hollywood waant! Beleef in de 4D-bioscoop Ice Age: The 4D Experience Ga met de geliefde luipaard Sid en zijn vrienden mee op een spannend avontuur in de vierde dimensie, dat ook in het Nederlands wordt getoond. PRIJS PER PERSOON Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2

regio 3

50 - 54

32,50

33,50

31,50

45 - 49

34,00

35,00

33,00

40 - 44

36,00

37,00

35,00

Twee personen per bus zijn gratis Reservering na 31-03-14: toeslag € 2,00 Regio 1 is Zuid-Holland Zuid Regio 2 is Zuid-Holland Noord Regio 3 is Utrecht en Gelderland

In het grootste Nickland van Europa begeleid je SpongeBob in de Splash Bash naar Bikini Bottom of test je samen met Jimmy Neutron zijn nieuwste uitvinding Atomic Flyer uit. Nickland beslaat een oppervlakte van 30.000 vierkante meter, dat is maar liefst zeven voetbalvelden groot! Pure adrenaline... Hou je van actie en kun je daar niet genoeg van krijgen? Stort jezelf dan met 100 km per uur vanaf 60 meter hoogte naar beneden in de High Fall. Of draai een paar loopings in de MP Xpress, zonder vaste grond onder je voeten. De wezens van de nacht wachten je op in Studio 7: Shadows of Darkness - The Van Helsing Show. Help de grootste vampierjager aller tijden in de strijd tegen vampieren en weerwolven. Je gaat op een bloedstollende vampierenjacht in het donker in de indoor-achtbaan Van Helsing’s Factory. Het Chicken nuggets menu bestaande uit 6 kipnuggets, een portie frites en

8

0,3 lt. frisdrank kost € 3,00. Met een hamburger i.p.v. kipnuggets kost het menu € 4,00. Openingstijden Movie Park is geopend vanaf 4 april t/m 31 oktober 2014 van 10.00 tot 18.00 uur. In april, september en oktober niet op alle dagen: even checken of kijk op www.moviepark.de. Vertrek- en aankomsttijden Vertrek 07.30 uur, thuiskomst 19.30 uur Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per touringcar • Entree Movie Park Germany

EEN REIS OM DE WERELD!

PHANTASIALAND Phantasialand in Brühl staat voor plezier, actie en avontuur. In de zes unieke themawerelden (China Town, Mexico, Berlin Fantasy, Deep in Afrika en Mystery) vind je prijsbekroonde attracties, fantastische shows en ‘plezier en avontuur’ van wereldklasse! Het is 3 à 3,5 uur rijden vanuit Rotterdam, maar de moeite waard!

Deep in Africa vertelt geheimen van het regenwoud, de woestijn en de steppe, die we horen, zien én voelen. Pure thrill ervaren we met de Black Mamba. De Miji African Dancers zijn kwistig met hun tomeloze levensvreugde en energie. Majestueus tekenen zich de zandkleurige torens af tegen de hemel. In het pulserende hart van Afrika ontdekken we magische figuren en maskers in alle hoeken en gaatjes. Alt Berlin Ga mee op reis door het Berlijn van 1900. Geniet van de swingende klanken van Dixieland terwijl de krantenjongen de nieuwtjes van de dag verkondigt en de geur van gepofte kastanjes in de lucht hangt. De gevels van de Berlijner Boulevard en de Kaiser Platz glanzen als in een prachtige droom. Mexico Geheimzinnig opent de wereld van Mexico zich en verleent een kijkje in de van sagen doordrenkte tijden van de vergane hoogcultuur, de Azteken en Maya’s. Boven het hart van Mexico verheft zich de imposante, enorme ruïne van een oeroude tempel.

EDAD_schoolreisjesbrochure VO.indd 6

Mystery Mysterieuze en onheilspellende burchtcomplexen, diepe kerkers en kronkelende gangen dagen de avonturiers onder u uit in een vergeten wereld. Hier moet je al je energie inzetten om de vreemde machten te verslaan. Daarvoor begeven we ons hoog in het Mystery Castle. In een vrije val storten we naar beneden, een mystiek avontuur. China Town Omgeven door een kunstzinnig tuinlandschap verrijzen serene tempels, sierlijke pagodes en prachtige paleizen. Op de breed uitlopende daken verdrijven draken van houtsnijwerk de boze geesten. Hier is de meest imposante Chinese plaats buiten Azië ontstaan, waar artiesten op de pleinen de verheven kunst van Chinese acrobatiek vertonen. We laten ons meevoeren door het ‘Land van de Glimlach’. Snackpakket Iedereen ontvangt het snackpakket met een bratwurst of kipnuggets, een portie frites en een softdrink van 0,3 lt. naar keuze.

Openingstijden Phantasialand is van 1 april tot 31 oktober 2014 dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Vertrek- en aankomsttijden Vertrek 07.30 uur, thuiskomst 20.00 uur Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per touringcar • Entree Phantasialand • Gratis Snackpakket

PRIJS PER PERSOON Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2

regio 3

50 - 54

40,00

40,50

38,50

45 - 49

42,50

43,00

41,00

40 - 44

45,00

45,50

43,50

Twee personen per bus zijn gratis Regio 1 is Zuid-Holland Zuid Regio 2 is Zuid-Holland Noord Regio 3 is Utrecht en Gelderland

31-3-2014 12:54:17


LAAT JE BETOVEREN...

DISNEYLAND PARIS Plezier en sensatie verzekerd voor iedereen! Elk seizoen is goed voor een bezoek: lente, zomer, herfst of winter. Laat dromen tot leven komen in dit Magische Land.

Mainstreet U.S.A. is het levendige Amerikaanse plattelandsstadje van 100 jaar geleden aan het begin van het park, met winkeltjes en eettentjes. Vanzelfsprekend lopen er beroemde Disney-figuren rond. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht op het kasteel van ‘Sleeping beauty’. Je kunt meerijden met de paardentram of oldtimer of met de locomotief die door het hele park rijdt. Adventureland Kies voor een vliegende start met de spectaculaire achtbaan Indiana Jones and the Temple of Peril. Waarom kwamen die laatste ontdekkingsreizigers hier ook al weer nooit meer van terug? Daarna tijd voor de live actie van degens, kanonnen en andere vervaarlijke wapens van de Pirates of the Caribbean. Als je dan toch zeebenen hebt gekregen, zet dan koers naar Adventure Isle. Discoveryland Laat je tot voorbij het oneindige de ruimte inschieten met Buzz Lightyear Laser Blast. Wie de kwaadaardige Keizer Zurg wil verslaan, moet snel

en secuur kunnen schieten. De volgende missie is Space Mountain Mission 2. Voel de G-krachten op je inwerken terwijl je wegduikt voor langsrazende meteorieten en zwarte gaten. Stoppen is geen optie! Frontierland Zoveel gevaar maakt hongerig. Volg het pad naar de gemoedelijke Cowboy Cookout Barbecue voor een bord vol rechttoe-rechtaan lekkers. Laat dat even goed bezinken, want de middag heeft nog tal van attracties in petto, zoals de Big Thunder Mountain.

PRIJS PER PERSOON Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2+3

50 - 54

57,50

58,00

45 - 49

61,00

61,50

40 - 44

64,50

65,00

9 Walt Disney Studio’s Pal naast Disneyland ligt het 2e park van Disneyland Paris: Walt Disney Studio’s. Het thema van dit park is de filmindustrie. Het is kleinschaliger dan Disneyland maar leuk om bezocht te hebben. De meerprijs voor een Hopperticket bedraagt € 8,50 per persoon. Je hebt dan de hele dag onbeperkt toegang tot beide parken. Reisprogramma Na het vertrek rijden we via de snelste route naar Parijs. Onderweg wordt er één à twee keer gestopt voor een korte pauze. De bus beschikt over toilet en een dvd-speler. De tickets voor Disneyland Paris worden in de bus al uitgedeeld. De bus staat minimaal 9 uur stil voordat hij weer naar Nederland kan vertrekken. Vertrek- en aankomsttijden Vertrek 03.00 uur, thuiskomst 01.00 uur

Twee personen per bus zijn gratis Regio 1 is Zuid-Holland Zuid Regio 2 is Zuid-Holland Noord Regio 3 is Utrecht en Gelderland

SPETTERS, AVONTUUR EN SPEKTAKEL

Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per luxe touringcar • Entree Disneyland Paris

2 DAGEN ARDENNEN De eerste dag brengen we een bezoek aan Walibi België of Bobbejaanland. Walibi is ideaal gelegen in het hartje van België en staat bekend om zijn sensationele achtbanen en loopings. Met onder meer zes rollercoasters biedt Walibi adembenemende emoties in overvloed. Nieuw is de 4D-cinema. Hier maak je de ervaringen van de hoofdpersonen aan den lijve mee en je wordt door de vele special effects letterlijk ondergedompeld in de film!

PRIJS PER PERSOON Bij grotere groepen, zie ‘prijsberekening’ op pagina 2

aantal pers.

regio 1

regio 2+3

50 - 54

110,00

112,50

45 - 49

115,00

117,50

40 - 44

120,00

122,50

Twee personen per bus zijn gratis Toeslag voor bezoek Walibi: € 4,00 Regio 1 is Zuid-Holland Zuid Regio 2 is Zuid-Holland Noord Regio 3 is Utrecht en Gelderland

Bobbejaanland is al vele jaren het plezantste pretpark van België. Met meer dan 50 attracties, waaronder 7 rollercoasters kan iedereen wel iets naar zijn gading vinden. Bijvoorbeeld de spectaculaire Sledge Hammer, de 25 meter vrije val van de Tyhoon en de spectaculaire 12 meter hoge King Kong die klaar staat om de buslading avonturiers door elkaar te schudden en boven zijn hoofd rond te zwaaien.

EDAD_schoolreisjesbrochure VO.indd 7

Kanoën en Challengeparcours De tweede dag doen we een leuk programma met een challengeparcours en een kanotocht op de Lesse (beide circa 2,5 uur). Bij de Ardennen Challenge gaan we de lucht in via een aaneenschakeling van touwbruggen (balken, planken, rondhout met verschillende afstanden) om boven op de rotsen te eindigen. Verder gaan we (onder begeleiding) abseilen van een 35 meter hoge rots en doen we een ondergronds parcours van 120 meter lang labyrint vol hindernissen, maar ook veel nooduitgangen. Spannend en verrassend! In onze onzinkbare 2-persoons kajaks peddelen we van Gendron naar Anseremme. Het traject is 12 km lang en is het leukste en mooiste deel van de af-

10

vaart van de Lesse. Pret en sensatie verzekerd bij het oversteken van de twee watervallen. Het zal niet meevallen om hier droog te blijven. Bij aankomst staan warme douches en kleedkamers gratis ter beschikking. Hierna rijden we weer naar huis. Het verblijf We verblijven op meerpersoonskamers in de jeugdherberg Félicien Rops te Namen. De jeugdherberg ligt aan de oevers van de Maas, in een oud herenhuis. Bedlinnen is bij de prijs inbegrepen, wel zelf handdoeken meenemen. Het avondeten op de eerste dag en het ontbijt op de tweede dag is inbegrepen. Praktische informatie Tijdens het kanoën dragen we kleren die nat mogen worden. Bij lekker weer een zwembroek, T-shirt en gymschoenen. Bij koeler weer een trainingsbroek, trui en een jack. Bij het challengeparcours ook een trainingspak. Zorg dat je reservekleding bij je hebt en een handdoek. Vertrek- en aankomsttijden Vertrek 08.30 uur, thuiskomst 19.30 uur Inbegrepen bij deze schoolreis • Vervoer per touringcar • Overnachting, avondeten en ontbijt • Bobbejaanland of Walibi (toeslag) • Challengeparcours en kanotocht

31-3-2014 12:55:53


TIPS EN REGELS VOOR IN DE BUS: * Plaats niet teveel leerlingen in een bus. Volgens de Wet personenvervoer mogen leerlingen niet met zijn drieën op een bank zitten. Iedereen moet een eigen zitplaats hebben. * Zorg voor voldoende begeleiders. De chauffeur moet zijn aandacht op de weg kunnen houden. De taak van de begeleiders is om de orde in de bus te bewaren. Afhankelijk van leeftijd en aard van de leerlingen is minimaal één begeleider op tien leerlingen aan te bevelen. Laat de begeleiders niet voorin bij elkaar zitten, maar verspreid door de bus. Vooral bij de deuren, noodluiken en achter in de bus dienen volwassenen te zitten. * Maak tevoren met de leerlingen afspraken over hun gedrag in de bus. Bijvoorbeeld blijven zitten tijdens de rit, van ramen, noodluiken en deuren afblijven en pas in- en uitstappen als dat door de begeleiders of de chauffeur gezegd wordt. Ook liever niet eten of drinken in de bus. De busindeling. U krijgt van ons uiteraard minimaal het aantal zitplaatsen dat we hebben beloofd. Er zijn tegenwoordig echter veel soorten bussen. De busindeling bij grotere groepen kan wel eens afwijken. Er staan dan ’s ochtends andere maten bussen voor uw neus als u gedacht had. Dat is helaas niet altijd te voorkomen (proberen we uiteraard wel). U kunt de busindeling een dag tevoren nog even bij ons checken. Een wijziging in de opgegeven busindeling geven we natuurlijk altijd aan u door.

078 - 6179 777 office@edad.nl www.edad.nl

EDAD_schoolreisjesbrochure VO.indd 8

31-3-2014 12:56:04

Edad schoolreisjesbrochure VO  
Advertisement